Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru romantického dobrodružného filmu klenot nad klenoty, sympatický hlavní hrdina, krásná(no tady to opravdu trošku pokulhává) hlavní hrdinka, hnusný zlý (tady se to zase srovnává) záporák, napětí, akce, krásné exteriéry...všeho kopec, klasická hollywoodská produkce, prostě komerce jak má být.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Michael Kamen: 1. Overture and a Prisoner of the Crusades ,2. Sir Uy of Gisborne and the Escape to Sherwood ,3. Little John and the Band in the Forest ,4. The Sheriff and His Witch ,5. Training Robin Hood Prince of Theives ,6. Maid Marian ,7. Marian at the Waterfall ,8. The Abduction and the Final Battle at the Gallows ,9. (Everything I Do) I Do It for You ,10. Wild Times ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Už jsem za ty desítky let od neustálých repríz v televizi úplně zapomněl jak dokonale šílený tu Alan Rickman je, zvrhlý psychopat k pomilování, na úplně stejné úrovni jako jeho role z Die Hard, Pottera, nebo Galaxy Questu. Nebo ho snad v tomhle dotáhla až více než dvě a půl hodiny dlouhá režisérská verze, která rozhodně stojí za to - ta délka uteče rychle, a oproti televizní zůstane víc prostoru na rozvíjení postav, brutality, sexuálních narážek, a satanistických poťouchlostí mezi Šerifem a jeho Čarodějkou (a v DC verzi výrazně rozšířeného vztahu mezi nimi). Jeden z nejlepších dobrodružných filmů historie, a mám chuť si to hned pustit znovu. 9/10 ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner v jedné ze svých nejzábavnějších rolí, Morgan Freeman jako Saracénský válečník, Alan Rickman jako dokonalá fraškovitá špína Šerif z Nottinghamu, doslova královský Sean Connery, Christian Slater jako zákeřná lasička, jenom Lady Marion snad mohla být trochu hezčí (když už ji hrála i Uma Thurman nebo Kate Moss;)). Velkofilm o Robinu Hoodovi, do devadesátých let nadšeně vlétající hrdinský epos, který rozhodně nemá s původní pověstí příliš společného. Ale je to skvělá podívaná a i ten soundtrack stojí za hřích (pokud trpíte averzí ke kanadským dřevorubcům, vezmete určitě zavděk OST od Michaela Kamena). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Legenda o slavném zbojníkovi, tentokrát v hollywoodském kabátě. A nemohu říci, že by jí to neslušelo. Kevin Costner má dostatečné charisma, aby dokázal zaujmout nejen své fanynky a všechny ohromil. Morgan Freeman byl rovněž skvělý, stejně tak Alan Rickman, který svojí roli šerifa z Nottinghamu obohatil oplzlostí, charismatem a tajemnem. Závěrečná píseň Briana Adamse je rovněž nádherná. Nad spoustou věcí je nutno zamhouřit obě oči (Maur v Angii, čarodějnice), všechno je až okázale hollywoodské, ale i tak je to kvalitní dobrodružná podívaná. 80%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (32)

  • Alan Rickman (šerif z Nottinghamu) odmietol úlohu šerifa dvakrát, až keď mu sľúbili, že mu do jeho poňatia tejto filmovej postavy nikto nebude zasahovať, až vtedy súhlasil. (beso74)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama