Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypravěčem spletitého příběhu, točícího se kolem ukradeného velkého diamantu, je neúspěšný boxerský promotér zvaný Turek, který se k divokému kolotoči událostí připletl se svým komplicem Tommym vlastně náhodou. Ukradený diamant má předat kurýr Franky Čtyřprsťák americkému šéfovi Avimu. O drahokam však mají zájem další gangsteři a zlodějíčci, mezi nimi především bezohledný ruský zabiják Boris Břitva, černošští provozovatelé zastavárny Vincent a Solomon a nakonec i nemilosrdný gangster a organizátor nelegálních boxerských zápasů Kruťák. V nepřehledné hře o drahocenný lup sehraje významnou roli také irsko-cikánský boxerský šampion Mickey, jehož podivnému dialektu jen málokdo rozumí. Není divu, že při tomto počtu účastníků v pomyslném ringu v tomhle zápase brzy nejde o vítězství, ale o holé přežití... Autorská gangsterská komedie Guye Ritchieho s českým názvem Podfu(c)k nesporně těží z úspěchu tvůrcova předchozího snímku stejného žánru Sbal prachy a vypadni (1998). Scénář údajně vznikal již v průběhu natáčení zmíněného titulu a vychází z podobné zápletky a jejího rozvíjení. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 236)

Brano 

všechny recenze uživatele

Nebolo to vtipné a ani trefné. Dal som tomu šancu ešte raz a pozrel si to aj s iným dabingom, no nezaujalo ma to vôbec. Trápna čierna komédia z prostredia podsvetia. Neznášam Britské komédie a ten ich suchý humor. 1* pridávam za herecké obsadenie. Trochu nechápem toľký rozruch a vysoké hodnotenia, akými film disponuje. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem, čo mám o tomto napísať. Príbeh, postavy, soundtrack, prízvuk, herci, strih, štýl. Absolútno. ()

Guran 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení dobré, zpracování a příběh žádný. Nevím, jestli je to chyba dabingu, či tvůrců, ale aby cikána nazvali bělochy, jako Brad Pitt tak to očividně moc tuto rasu neznají. Kdyby film natáčeli v České republice, lecos by se naučili. Tento snímek je černá komedie, očividně inspirována Pulp Fiction, který ale dle mého názoru stupidnější. Zde měl rejža snahu, ale k dokonalosti to nedotáhl. Výčitky mám ale hlavně k příběhu, který jsem do půlky filmu nemohl pochopit o co tedy šlo. Už kvůli tomu mi utekla celá pointa toho úvodu. (Nechci spoilerovat, takže úvod nebudu rozepisovat). Role Del Tora mi přišla zbytečná. Kdby příběh dával trošku větší smysl, tak by mě film tolik nenudil. Některé hlášky byly dobré, ale od poloviny filmu začne nuda. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem se nudil a nedodíval do konce. Napodruhé mne to chytlo v jiné náladě, ale že bych kolem sebe házel superlativy, to ani náhodou. Nemám rád spousty postav, nemám rád kecání do děje. Občas si herci střihli slovní perličku, sem tam i vizuální gag. Rozhodně to nebylo k popukání. No, a protože jakous takous zábavu přiznat musím, nedávám tomu úplný odpad, jak jsem chtěl původně. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

Věru, podařená taškařice! Převelice britské, převelice břitké. Špinavé, ale zábavné. Prostě prasečí farma. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Kultovní a XXXL zábavná Ritchieho gangsterská řež, která je svým originálním stylem velmi podobná svému předchůdci (originální záběry, noirový odstín, mozaika několika skupin mužů z londýnského podsvětí atd.), ale právě více humoru, ale i pravdivosti posunuje Snatch o level výš než je Ritchieho debut, který je na to, že je to debut stoprocentní, ale když tohle přehlédneme k pěti hvězdám něco chybí. A to co chybí, má právě Podfu(c)k - budiž nádherným příkladem ostatním režisérům, jak se učit z chyb. Navíc výborné herecké výkony, libové slovní přestřelky, no a hádejte kdo nakonec slízne smetanu? Kvůli čtyřiaosmdesáti karátovém drahokamu se strhne pěkná nálož a smetanu slízne víc lidí - "Daisy" a my - Daisy získala diamant, my jsme viděli diamant, tedy Podfu(c)k! 95% ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Prečo sa mi zdá, že Guy Ritchie točí všetky filmy rovnakým štýlom? Ďalšia ukecaná komediálna ganstrerka s vtipnými postavami, nevšedným dejom a s absurdnými zvratmi, a to všetko sa láduje divákovi svižným tempom. Nevravím, že je to zlé, ale tento rukopis ma nikdy veľmi neoslovil. Pár krát som sa schuti zasmial, ale prevratné to nie je. ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Najlepšia a najvtipnejšia krimi komédia všetkých čias. Richie mal dostať Oscara minimálne za ten geniálny scenár. Každým ďalším pozretím je to lepšie a lepšie. Ani nechápem, prečo sa mi to na prvý krát nepáčilo. Asi to bolo tým, že som bol ešte násťročný sopliak a tamojšiemu humoru som nedokázal prísť na chuť. Ešteže je to obdobie za mnou... U mňa 5*. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Ritchie je znatelný na sto honů, za což může již perfektně stylizovaný začátek, který udá tempo celému filmu a už ani na moment nepoleví. Vše samozřejmě doplněné skvělým scénářem, skvělými postavami a naprosto výborné gagy, kterých je ve filmu požehnaně. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelné Brad Pitt v roli která mu teda sekla. Nezapomenutelný střihy, spád i překvápka. Todle je majstrštyk. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Že je tohle stejný rukopis, který napsal Gentlemany, se tady opravdu nezapře. S naprosto brilantním střihem je tu poctivá dávka humoru a několik vymazlených scén. Milují ten Ritchieho styl dialogů! A co tady předvedl Brad Pitt? Nazdar, tohle mělo být někde zaznamenáno pod nějakým oceněním. Vůbec ale celé herecké osazenstvo podává perfektní výkony. Ačkoli to není úplně vzor přehlednosti, tak tohle pobavilo. 75% ()

vvaalleerr 

všechny recenze uživatele

Ach, to bola jazda. Krásne prerozprávaný príbeh. Herecké obsadenie bolo super. Brad Pitt, Jason Statham a Vinnie Jones si kradnú celý film len pre seba. Kráľovsky som sa bavil. Humoru je tu dosť. Aspoň na niečom sa musíte zasmiať. 10/10. ()

Dejvecd 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie je človek, ktorý s neveľkým budgetom dokáže vytvoriť veľký a záživný film. Guy Ritchie vie pracovať s väčším množstvom postáv a pomocou nich nám predstaviť a predať zápletku filmu, pomocou zábavných hereckých vystúpení a prelínajúcich sa príbehoch všetkých postáv nám vie predať skvelý zážitok. Snatch totižto ako celok stojí hlavne na zábavnom množstve postáv, ktoré sú dobre zahraté, skvelo napísaných dialógoch a zvratoch, ktoré nemusia všetkých nutne prekvapiť (mňa nie), ale zaručene všetkých pobavia. Áno pobavia. Snatch je totižto film, kde sa podobne ako pri Lock Stock and Two Smoking Barrels režisér sústredí na pobavenie diváka, na to aby si divák oddýchol a z kina vyšiel v dobrej nálade. Avšak nerobí to spôsobom hlúpej zábavy, ktorá je v Hollywoode dosť častá, ale ide si v štýle skutočne inteligentnejšieho a prekombinovanejšieho (nie vždy) humoru, ktorý dosť vsádza na propriety britského sarkazmu. To je fakt, ktorý ja osobne dosť cením a musím uznať, že som sa smial od ucha k uchu. Okrem zábavy Ritchie však nezabúda ani na inovačné prvky kinematografie a parádne úvodné titulky sú toho skvelým dôkazom.  9/10 ()

Tomacek 

všechny recenze uživatele

Můj první film od Guye Ritchieho a hned mě zaujalo jeho vyprávění příběhu, kterým nám představuje jak to mezi takovým gangsterským undergroundem chodí. Po delší době jsem mohl vidět skvělé nejen herecké výkony Brada Pitta. Nebýt Jasona Stathama, tak by to nebyla taková komediální jízda, a to že to bude jízda, jsem věděl už při úvodní části filmu a dost tomu pomáhal i hudební doprovod. No prostě nářez pro pořádný Gentlemany. ***** ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Nechápu to. Slepenec nějakých nesouvisejících scén, které někdo řadil halabala za sebou. V každé samozřejmě hromada postav o kterých nic nevím a všichni se snaží rádoby hláškovat. Ani jsem tu blbost nedodíval. 1* ()

Recenzon 

všechny recenze uživatele

Podfu(c)k je velmi příjemný film s naprosto úžasnými postavami. Jason Statham a Brad Pitt jsou tu naprosto dokonalí. Příběh je celkem jednoduchý, ale funguje náramně. Film o tom, jak lidé z různých skupin se snaží získat obrovský diamant a hlavní postava s kámoši se snaží vydělat promováním boxu. ()

sniperjozef 

všechny recenze uživatele

Já to chápu, opravdu chápu proč se to lidem líbí. Je to takové britské Pulp Fiction , spousty střihů, změna scén, několik příběhů které se prolínají atd. Dvě scény mě bavily. Zbytek mě totálně minul. A to mám rád filmy a seriály z bristkého prostředí, jejich akcent a hlavně bristký humor. Tohle pro mě ovšem bylo utrpení. Poprvé když jsem film viděl, jsem dal jednu hvězdu. Zvedám na dvě za výkon Bradda Pita . ()

Související novinky

Guy Ritchie chystá válečný thriller

Guy Ritchie chystá válečný thriller

22.02.2021

Režisér Podfu(c)ku či Gentlemanů Guy Ritchie si zdá se vyhlídl svůj příští projekt. Britský filmař se čerstvě upsal režii snímku Ministry of Ungentlemanly Warfare pro studio Paramount. Kromě režie se… (více)

Ze Skryté identity bude seriál

Ze Skryté identity bude seriál

24.08.2016

Zrovna včera jsme tu řešili, jak se streamovací služba Crackle ujala Ritchieho Podfu(c)ku a (po vzoru Farga) z něj udělá samostatně fungující seriál. A víte co? Přesně to samé teď potkalo i Skrytou… (více)

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

Ron a Chuck chystají Podfu(c)k

23.08.2016

Pamatujete si, jak seriálové Fargo znělo jako špatný nápad a vyklubala se z něj uznávaná pecka? Tak to samé se teď plánuje s Podfu(c)kem. Streamovací služba Crackle, která je zodpovědná třeba za talk… (více)

Šerbedžija podusí Neesona

Šerbedžija podusí Neesona

17.10.2011

Pár záporáků a psychopatů si už Chorvat Rade Šerbedžija zahrál – kdo by zapomněl třeba na Borise Břitvu z Podfu(c)ku? Teď se bude mstít za smrt svého syna, kterého agent Bryan Mills alias Liam Neeson… (více)

Reklama

Reklama