Reklama

Reklama

Savannah

(seriál)
USA, (1996–1997), 34 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Robyn Lively, Jamie Luner, Shannon Sturges, David Gail, Paul Satterfield, Beth Toussaint, Ray Wise, George Eads, Anthony Griffith, Brian McNamara (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(34)

Obsahy(1)

Příběh této skvělé soap opery se odehrává v Savannah, ve státě Georgia. Tři mladé, krásné a temperamentní Jižanky pojí dlouholeté přátelství. Přátelství, které trvá, a to i navzdory jejich postavení ve společnosti či osobním ambicím. Přátelská pouta mezi jednotlivými protagonistkami prochází mnoha zkouškami, ale nezničí je ani nevěra či podvody, ani milostná dobrodružství nebo vražda. V hlavních rolích hrají Robyn Livelyová (Karate Kid III), Jamie Lunerová (Melrose Place) a Shannon Sturgesová (S.W.AT). (CBS)

(více)

Recenze (26)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

13/34 Savannah byla taková normální soapka z devadesátých let, klasická produkce Aarona Spellinga. Tehdy to bylo jedno z mála okének do překrásné lokality města v Georgii. Koloniální architektura, jižanská příroda... Dneska už kvůli něčemu takovému nemusíme trpět ty nekonečné a hlavně zbytečné zápletky. Je to vývoj. ___ Podle Dabingfora vznikly celkem tři sady českého dabingu, ty novácké a primácké si nepamatuju, ale to co předvedlo Studio Bär pro CBS Drama v roce 2015 je naprostá šmíra. Mmj. se jim podařilo ignorovat, že ten seriál není aktuální a ve scénách z videopůjčovny se mluví o "dývkách," což při detailních záběrech na VHSky vyznívá fakt hloupě. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jižanské Melrose Place, jednou za měsíc zábavné, při každodenním vysílání nesnesitelné, bez jediného kladného hrdiny. Takže skoro jako ze života;) ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mno, dívat jsem se začal kvůli Jamie Luner, která hrála mrchu Lexi v Melrose place, a tady pro změnu ztvárnila mrchu Peyton. Nezklamala mě. Není to zase tak špatná seriálová podívaná, plná klišé (únosy, ztráty paměti, předstírání smrti, věznění na hadí farmě mezi klecemi s pěstovanými zvířátky a tak), a Peyton je sympaťačka. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Já se docela bavil! Překvapilo mě, jak rychle se objevovaly nové zápletky, jedna z postav se v jednom z dílů stane závislou na drogách a za další dva díly už je z toho venku a čistá.. Jo, tahle soap operová časová relativita, kdy všichni vypadají pořád stejně v perfektně padnoucích šatech a s dokonalým make-upem, mě vždycky pobaví, člověk může vlastně jen hádat, kolik času uplynulo, a napoví jen to, jak dlouho se osoby objevují ve stejných šatech. No a třešnička na dortu je dabing, který se velmi dynamicky mění během celého seriálu, ale nejlepší je, když vystřídají dabéra jedné postavy i v rámci jednoho dílu. Suma sumárum, blbinka pro zasmání na časy v režimu letadlo. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

První řada je slabší, unylejší a předvídatelná. Ve druhé je mnohem více zvratů, napětí i humoru. To, že se mi seriál líbil zavinila jednoznačně skvělá Jamie Luner a dokonalý krasavec a syčák Paul Satterfield. Nelze opomenout ani Raye Wise či BethToussaint Coleman. Nejvíce nesympatická je svatouškovská Shannon Sturges. Fungující chemie, slyšná hudba a snesitelné dialogy, humor. Rozhodně lepší než ty přitroublé seriály pro puberťáky. Za mne 65%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • K seriálu vyšla česky v roce 1997 i stejnojmenná kniha (v originále Hearts of Savannah) od Eileen Lottman, autorky specializující se na beletrizované seriály. (NinadeL)

Reklama

Reklama