Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce parodický fi-ho teenagerský úletek s (přes občasné logické dírky) vcelku vypointovaným scénářem a blonďatou emzačkou s krušným koncem. Pro emzačku tedy... U tohohle horourku si raděj šlehněte něco z rourky, protože bát se u něj jistě nebudete. Tak ať vám to na tom tripu aspoň směje... Dobré. Zábavné. Nic víc. Za tři. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl, no už som si z toho moc nepamätal. Po rokoch som sa do fakulty vrátil a som prekvapený, že to na mňa urobilo lepší dojem ako vtedy pred rokmi. Celkom príjemné hororové scifi a dokonca aj s veľa zábavnými scénami, niektoré z nich sa vážne vydarili. Na nedeľný večer ako stvorené. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z môjho pohľadu prišlo hneď na začiatku a to je pesnička od The Offspring - The Kids Aren't Alright, lebo to je proste pecka. A potom sa to už tak viezlo, postupom času sa film v hororových prvkoch aj vylepšoval, ale Fakulta stále nebol taký horor, aký vychádza z našich fakúlt každý rok. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I've always wanted to do that." Pro mě naprostá špica mezi filmy ze studentského prostředí (nebo si zrovna nemůžu vzpomenout na další můj oblíbený). Názorně satiricky zobrazené typy učitelů i studentů, krásná ukázka snobského vrstvení a skupinkování a zčernokomedizovaná paralela k tak proklatě snadnému vymývání mozků masové skupiny. Já to vždycky říkala, že americký fotbal je zločin. Mým vzorem a idolem je samozřejmě outsiderka Stokely a potom prostě kouzlená slečna Burková (mimochodem asi nejlepší role Famke Janssen). ♥ A jaké z filmu plyne poučení? Vždycky s sebou noste diuretické drogy. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Clea DuVall (Stokely) hrá heterosexuálku predstierajúcu, že je lesba. V skutočnom živote je naozaj lesba. (Arsenal83)
  • Famke Janssen v roku 2016 prezradila, že tento film v skutočnosti nikdy nevidela, čiastočne preto, že nechcela vidieť osud svojej postavy na obrazovke. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kde jsou studenti voláni do ředitelny, je jedno z volaných jmen i Thomas Nix. Tommy Nix je ve skutečnosti kamarád, kolega a bývalý spolužák režiséra Rodrigueze. Společně napsali scénář k televiznímu filmu Rychlá kola (1994). (Stocki)

Reklama

Reklama