Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Another Brick In The Wall (Part 2) - Class of 99/Layne Staley [4:18] ,2. The Kids Aren't Alright - The Offspring [2:59] ,3. I'm Eighteen - Creed [3:11] ,4. Helpless - D Generation [3:34] ,5. School's Out - Soul Asylum [3:25] ,6. Medication - Garbage [4:08] ,7. Haunting Me - Stabbing Westward [3:38] ,8. Maybe Someday - Flick [3:47] ,9. Resuscitation - Sheryl Crow [3:59] ,10. It's Over Now - Neve [4:01] ,11. Changes - Shawn Mullins [3:32] ,12. Stay Young - Oasis [5:08] ,13. Another Brick In The Wall (Part 1) - Class of 99 [5:19], ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prehliadka nastupujúcich mladých hereckých hviezd s "pupíkmi" na ksichtoch. Čisto teenagerská záležitosť, ktorá sa našťastie nedostala do širšej distribúcie okrem USA, pretože tam nemá čo hľadať a poteší iba v tv, niekedy neskoro večer. Rodriguez sa snaží aj o nejakú myšlienku v rámci toho, čo môže takýmto béčkom ponúknuť. Śkoda, že sa Robert Patrick nedokázal viac presadiť. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na střední škole řádí mimozemští parazité, nejprve ovládli pedagogický sbor a už se rozlézají mezi studenty. Přerostlé hispánské dítě bylo svého času velmi nápadité a velmi energické. A umělo hodně muziky za hodně málo peněz. V poslední dekádě minulého století jednoduše několikrát příjemně překvapil. A ač se Fakulty chopil hlavně proto, aby mu Miramax umožnil zrealizovat jeho jiné vysněné projekty, pořád nabídl řízné ingredience plné černého humoru. Ano, jde o omleté téma, ano, Robert Rodriguez si leccos nepohlídal a ano, občas jeho režie nepůsobí kompaktně. Obětí ale naštěstí rychle přibývá, herci jsou i v malých rolích solidní (mazák Robert Patrick je skvostný), řada scén je ukázkových a Rodriguez místy příjemně zažongluje s pravidly žánru. Autor Vřískotů scénárista Kevin Williamson byl tehdy sakra v kurzu. Ostatně stejně jako Josh Hartnett. Slušný úlet. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, že invázii agresívnej rasy mimozemšťanov sa dá čeliť pomocou metamfetamínu? Americký režisér Robert Rodriguez tvrdí, že je to prestne tak. Veď prečo nie? Veľmi dobre som sa pri tomto sci-fi horrore pobavil a pravideľne sa ku nemu rád vraciam. Sympatické je aj herecké obsadenie, čo je v súčastných teenagerských snímkoch vzácnosťou. Mladý, sedemnásť ročný, Elijah Wood bol už vtedy dobrý herec. Tak isto aj Josh Hartnett či moja rovesníčka Clea DuVall. „Fakulta“ je fakt celkom dobrá. **** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ukázka postmoderní vyprázdněnosti kdysi tak produktivní kategorie "ukradených těl". Fakulta se nezmůže než na upocené a nedůsledné citace (ve Invazi zlodějů lidských těl přeci nešlo o cizopasení, ale o nevratnou krádež identity), na neškodné konspirace, které naprosto likvidují existenční neklid původní verze a rozuzlení, které mimozemskou invazi v tupém slova smyslu redukuje na možnost zrodit se dokonalejší a dosáhnout ukojení (všechny postavy se nakonec napárují podle svých představ). Ideologický guláš, v němž se motiv ukradeného těla mění v užitkový a efektní trik v jinak klasické "high-school" zápletce o potřebě označkovat si svoje teritorium v kolektivu, působí o to více plytce, že se odvolává na skutečné klasiky, které dokázaly něco víc než jen opisovat archetypální lidský strach z cizince v nás. Navíc je ten film ve vší pubertální tuposti nudný a afektovaný. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Clea DuVall (Stokely) hrá heterosexuálku predstierajúcu, že je lesba. V skutočnom živote je naozaj lesba. (Arsenal83)
  • V jedné scéně se Marybeth (Laura Harris) ptá na cestu do ředitelny, tou potetovanou dívkou, která ji ukáže směr je sestra režiséra Roberta Rodrigueze, Christina. (Stocki)
  • Pracovní názvy filmu: Feelers, Untitled Kevin Williamson/Robert Rodriguez Project. (Stocki)

Reklama

Reklama