Reklama

Reklama

Superšéf 24 hodin do pekla a zpět

(pořad)
Rozhovor
Reality-TV
Česko, 2020, 4x55 min

Obsahy(1)

Zdeněk Pohlreich se vrací ve velkém stylu! Zdeněk během neuvěřitelných 24 hodin podává pomocnou ruku restauracím, které už neví, kudy kam. Vyvede Zdeněk žalostný podnik doslova z pekla? (TV Prima)

Videa (1)

Rozhovor

Recenze (113)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dost nuda. A fakt z toho čouhá, jak majitelé ani personál vážně vůbec, ale fakt vůbec "nevěděli", co bude následovat a proč se tam natáčí. Kecy v kleci. Celé to vypadá, jako že kámoš potřeboval udělat reklamu, vybavit kuchyni novými spotřebiči a předělat interiér. "Hele, vy se schválně budete jako hádat, my vás představíme jako idioty neschopné upéct pizzu bez tuku, ha ha, dobré, ne?, posypete si hlavu popelem a my vám to tam pak celé předěláme za peníze televize a sponzorů. Hlavně jako dělejte, jak jste straašně překvapení - až mě jako uvidíte bez převleku, ha ha, jak jsme to hezky předělali (jako bychom s vámi ty plány rekonstrukce dva měsíce předtím neprobírali) a tak, jo, Tak jedeme, klapka..." --- EDIT: Tak jsem zkouknul originál s Gordonem Ramsayem, pár dílů, a je to nebe a dudy. Česká verze je jen bezduchá překopírovaná otročina bez nuancí. Tam, kde Gordon otevřeně přiznává natáčení, u nás si hrajeme na skryté kamery. Tam, kde do restaurace přijde slavná osobnost, aby na sebe strhla pozornost, zatímco Gordon někde v jednoduchém převleku pojídá v partičce třeba hasičů, u nás se žádné slavné osobnosti strhávající na sebe pozornost moc nekonají. Ta, kde se Gordon demaskuje přímo na place, leze Pohlreich si sundat masku na hajzl. Tam, kde vidíme a máme obrazově a textem a terčíkem jasně dané, proč je jídlo špatné (a nejen jídlo), se v české verzi omezí na vágní buď kecy, nebo jeden terčík o ničem. A když Gordon ukazuje před kamionem na obří televizi, co vše je v restauraci špatně, jsou to fakt konkrétní věci jak personál chlastá na pracovišti, v ledničce je zmražené grilované maso, za digestoří jsou koudele prachu, majitelé netuší, jak zapnout počítač apod. Pohlreich se omezí na ukázku pár lidí, kteří řeknou, že restauraci neznají, maximálně že jsou jídla drahá. Ramsay se snaží taky zaměřit na nefungující vztahy v podniku, což od Pohlreicha žádnou psychologii čekat nemůžeme, a navíc se po třech měsících se štábem vrací zjistit, kam se to skutečně pohnulo (a ne že si sami majitelé nahrají reklamní selfíčko). ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

První epizoda online: https://prima.iprima.cz/supersef/1-epizoda Moc nerozumím místní záplavě odpadů a hejtů, že je to moc přehrávané, že se to nedá stihnout za 24 hodin a podobně… Reality TV není dokument. Mně se pilot zdál vcelku ok. Ještě je brzo zodpovědně hodnotit, ale na rozdíl od posledních sérií Ano, šéfe! (co pamatuju) tu aspoň zazní i konkrétní tipy a recepty, není to až taková telenovela a je patrná snaha té restauraci v nejkratším čase co nejvíc pomoct. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ano, šéfe! je sice o stupeň lepší, ale s tímhle nemám problém, vždyť je to přece téměř to samé, jen rychlejší a s vražedným tempem. Pohlreich to nejen táhne, ale navíc je prostě zas neskutečně dobrej. Líbí se mi to, rozhodně jde o zajímavý koncept, a jak je vidět, tak rozhodně není nemožný. Nehodlám tady řešit, jestli je to nahrané, nebo ne, každopádně zahrané je to dobře a Pohlreich si ty převleky prostě užívá, stejně jako zbytek pořadu. A já si to užívám s ním a těším se na další díly. Konečně další pořad, na který se dá dívat. 75% po prvním dílu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Dnes už poměrně mimo mísu, jak o život hláškující Zdeněk, jakkoli ustupující ze světel slávy, to má rád očividně horké, ovšem tohle už sám neutáhne.. V souvislostech současných problémů covidkrize, alias Konec číšníků v Čechách, poměrně smutná podívaná, v níž sice zazní několik úderných pravd, zároveň se však ukazuje, že Prima už nestíhá.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zdenda tehdy prohlásil, že je unavený a ztratil chuť dál kafrat hospodským do života. Bral jsem to, dávalo to logiku. Jeho kývnutí na podobný formát, který je hlavně rychlejší, už tolik ne. Roky měnil zaběhnuté pořádky a oblibu ve smaženém sýru i mdlé obloze, byl u toho trefný, ultravtipný, svěží, zrál jako víno. A právem se stal největším tahákem pořadu, který měnil, pulzoval, zlepšoval čtyři dny v kuse plus se vrátil, aby zjistil, co se (ne)povedlo. Všechno jde nyní stranou a přichází daleko dynamičtější pojetí, u kterého superšéf s partou profíků změní lokál i zavedené zvyky a pohledy na věc, aniž by se majitelé a personál zase tak úplně snažili. Buch, bác, rychlokurz a hned tu máme reakce nadšených hostů á la „jídlo je exkluzivní, prostředí úchvatné, personál ochotný“. Samoúčelné, umělé, bez napětí a tempa. Takový Pohlreich v prášku. PS: Musím uznat, že s druhým a třetím dílem se můj dojem trochu spravil (takže jsme někde mezi dvěma a třemi hvězdami). ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • „Superšéf je živější, má rychlý střih. Je to takový lehce hektičtější, ale divácky zajímavější,“ uvedl Zdeněk Pohlreich. (SONY_)

Reklama

Reklama