Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Smrt se nedá ošálit, a pokud se člověk jednou ocitne na seznamu, osud už se postará, aby byl dodržen. Jedním z mála lidí, kteří to poznali, je dívka Clear Rivers, poslední člověk, který přežil katastrofu letu 180. Díky vizi jejího spolužáka sice několik lidí uniklo smrti v troskách letadla, vzápětí však jeden po druhém zemřeli jako oběti bizarních nehod. Clear je poslední a ví, že tentokrát je na řadě ona. Snaží se být ve střehu, bizarní souhra náhod, na jejímž konci by byla její smrt, však stále nepřichází. Není divu, smrt má právě další problém. Středoškolačka Kimberly Corman si vyrazila se třemi kamarády na výlet. Těsně před nájezdem na dálnici má velmi sugestivní vizi hromadné havárie, při které zahyne ona, její přátelé a také řada dalších lidí. Přes protesty přátel se jí podaří vjezd na dálnici na chvíli zablokovat. K nehodě tak sice dojde, ale zahynou při ní jiní lidé. Kimberly samotnou zachrání před smrtí mladý policista Thomas Burke. Dívka poté vyhledá Clear, která ji upozorní na význam předtuch a vezme ji za cynickým znalcem smrti Bludworthem. Ten jim poradí, že naplnění seznamu smrti může přerušit pouze nový život... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (534)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Tento druhý diel je rozhodne lepší ako prvá časť. A to z toho dôvodu, že v jednotke bola snaha vytvoriť horor o smrti so zoznamom takým spôsobom, aby to malo hĺbku. Naložili si toho na seba veľa a nedokázali to potom následne doviesť do požadovaného finále, len tak tápali. Zato dvojka má jednoduchší prístup, ktorý sa jej však podaril uskutočniť výborne. Final Destination 2 má rovnaký príbeh ako jednotka, ktorý je o niečo jednoduchší a viac zameraný na smrť a taktiež sa pridala značná porcia čierneho humoru a vizuálnej stránky. Bavil som sa dosť dobre. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Co to provedli s mým oblíbeným teen hororem? Způsoby umírání jsou v pokračování sice napínavé a rafinované, ale ta šílená překombinovanost celého děje bije do očí a degraduje zbytečně slibně se rozvíjející snímek. Navíc po nějaké době se celý tenhle film stává hororovou komedií, což na 90% určitě nebyl záměr tvůrců. Jako komedie je to skutečně vtipné, ale jako horor přitažené za vlasy - nechtěná směšnost tenhle film prostě ničí a je velmi nedůstojným pokračováním výtečného a originálního hororu. To ale neznamená, že jsem se nepobavila. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvojka, vědoma si úspěšného schématu jedničky, si už úvodní scénou na dálnici, končící hromadnou havárií, vytyčí jasný cíl a chce být, pokud možno, hlavně úderná v drastických scénách. David R. Ellis se ukazuje jako špičkový režisér v technické oblasti, ale jako vypravěč už tolik síly nemá, ale umí opravdu solidně naporcovat lidské tělo a hodit po divákovi jako by se nemetlo. Překvapivá úmrtí neschází, dynamický děj a trochu horší vypravěčský styl, řadí tohle pokračování vysoko, ale kouzlo prvního dílu je nenávratně pryč. 70% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem sice neviděl, ale pokud je stejně morbidně-humorná jako "Nezvratný osud 2", tak si ji v budoucnu seženu...Žádné přehnané ambice, přímočarost, zajímavě zvrhlé způsoby smrti a vše prodchnuté nejčernějším humorem, jaký si jen dovedete představit - posledních cca 30 vteřin je geniálních!! Super zábava. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pokud jsem u prvního dílu psal, že scénáristé svoje postavy odpravují s morbidním humorem, nevím, co mám napsat tady, protože zde už se způsoby smrti dostaly do místy více, místy méně zábavných extrémů (viz kabely, které nikdo nevytahuje). Tvůrci se ale mohli pokusit zápletku alespoň pozměnit a ne jen průhledně opisovat. První výročí letu nebo záchrana cestujících od havárie ve stylu "vidím bouračku, tak šlápnu na plyn o to razantněji" na zážitku vážně nepřidají. Když se pak začne do klišé zabředávat stále hlouběji a všechny dialogy na téma "Smrt chce dohnat svoje resty" působí velmi směšně, upadá i zájem o další díly. Ten první vypadá ve světle svého pokračování hned o poznání lépe. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (30)

  • Před nehodou na dálnici hraje z rádia „Highway To Hell“ od AC/DC. (Duoscop)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 26 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když chce Kimberly (A.J. Cook) naladit na rádiu písničku „Highway to Hell“, naladí tuto písničku na vypnutém rádiu, které ukazuje pouze hodiny. Ve vidině hrála tato skladba na stanici 104,9. (Habansz)

Související novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (více)

Reklama

Reklama