Reklama

Reklama

Ultras

  • Itálie Ultras
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí fotbalový ultra čelí následkům svojí minulosti a snaží se pro sebe a svého mladého následovníka vytvořit úplně jinou budoucnost. (Netflix)

Recenze (33)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu bylo mnohokrát a mnohokrát ještě bude. Je jedno, jestli se chce jedinec vymanit z područí nácků. náboženské sekty, nebo, jako v tomto případě, ze skupiny neapolských ultras, ta šablona je vždycky stejná. A autoři se jí ani nesnažili nějak okysličit. Uznávám, že zaprášená atmosféra podepřená sociální situací všech přítomných byla působivá a casting proběhl na jedničku, ale co je to platné, když je celý koncept fádní a předvídatelný.Čekal jsem mnohem víc. 40% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě tady se čekaj bitky, bitky a zase jen bitky a jak film nedá co chceš tak ho spláchneš, ale to je chyba. S ohledem na věk hlavního hrdiny má film poněkud hlubší apel a to, že ty někam nakráčíš v mladiským rozvášnění a pak pomalu nemůžeš vykročit ven, protože skupina, partza, rodina je jen na první dobrou, na druhou je to banda co se nedokáže vůběc jinak realizovat než v kontextu s fotbalovým klubem šířit rvačky a podobné rozdávání lásky ven i vně skupiny. Minimálně mě to přišlo zajímavý i když to nikam moc dlouho nevedlo, až tedy na ten konec, který ale taky moc nepřekvapil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ultras si ten Netflix hejt tady, podle mě, úplně nezaslouží. Není důvod. Jedná se totiž o takovou tu standardní festivalovou klasiku, která vzhledem k příběhu rozhodně nesedne každému. Jedná se totiž o takový ten bezprecedentní syrový pohled na fotbalové "fanoušky" z Neapole a jelikož věřím, že podobní fanoušci existují i tady, tak nebudu zbytečně tvrdit, že Italové jsou fakt magoři. Nicméně když k tomu extrémismu přičtete ještě jejich nekonečný řev a explicitní vyjadřování, tak vězte, že budete mít co dělat, abyste film dokoukali a měli všech pět pohromadě. Nakonec to ale za to stálo, protože to nejlepší na filmu je začátek a konec, který v kombinaci s výbornou hudbou vysvětluje, proč hooligans dělají to, co dělají. Čímž neříkám, že je to ospravedlňuje. Naopak. Kvůli tomu si film Vaší pozornost nicméně rozhodně zaslouží. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Až na příliš poetickej závěr slušný a i s ohledem na taliánskou náturu zcela vypovídající. Generační výměna a nástup děcek je vždycky o trochu víc průserový období a taky, přesně jak vypráví tenhle příběh, vymanit se z onoho komunitního kruhu je u některejch fanatiků prakticky nemožný, kor když vlastně nic jinýho v životě nemají. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Melodramatický snímek o zvláštní a fascinující kultuře hooligans. Násilí, sex, drogy. Je zde milostný románek a neustálá hrozba ve vzduchu. Sandro se rozhodl začít žít nový život a tak si film klade otázku "mohou být tito násilníci zachráněni?". Je to o správných rozhodnutích obou hlavních postav. Retro výprava se povedla, ale celkově to nenaplnilo svůj potenciál. Loni jsem byl na zahraničním kurzu, kde byl sympatický mladý velmi oddaný fanoušek SSC Neapol. Když byla Neapol vyražena z Ligy mistrů brankou v třetí minutě nastavení, tak plakal. Když jsem řekl, že sympatičtější je mi Juve, naříkal, že kvůli Juventusu jsou každý rok věčně druzí. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Netflix opäť predviedol svoje znalosti a celkový prehľad o všetkom. Je veľa filmov z prostredia futbalových chuligánov, ktoré majú niečo do seba (Green Street Hooligans 1, Football factory) a medzi ne sa rozhodne film Ultras nezaradí. Minimum scén z futbalových štadiónov (snáď iba v úvode, ktoré sú však iba zostrihom násilia zo skutočných štadiónov a približne 10 minútový úsek po príchode fanúšikov SSC Neapol do Ríma) je sklamaním a celkovo to je jeden nevydarený príbeh o rozpore vo vnútri futbalových Ultras klubu z Neapola, v ktorom pôsobil aj náš Marek Hamšík. Ako v každom príbehu od Netflixu je polícia vykreslená ako neschopná, nedochádza k stretu s inými fanúšikmi iba zopárkrát "Ultras" zaspieva niekoľko hymien svojho klubu a to je asi tak všetko.Úprimne lepšiu sondu do srdca futbalových chuligánov získate aj keď si na youtube pozriete videá či už jednotlivých táborov fanúšikov alebo videá z policajných zásahov povedzme zo zápasov medzi Widzewom Lodž a LKS Lodž, Partizanom a CZ Belehrad alebo výjazd ostravských fanúšikov do Opavy či Karvinej. Kto čaká prienik do tvrdého jadra futbalových Ultras ostane sklamaný a ostatným tento film nepovie vôbec nič. Francesco Lettieri mal ostať verný krátkometrážnym filmom. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tématika futbalových chuligánov mi nikdy neprirástla k srdcu, ale na tento taliansky počin som bol celkom zvedavý. V prvom rade ma dosť prekvapilo, že len mizivé percento filmu sa odohráva priamo na futbalovom štadióne, a skôr sa dej koncentruje na to ultras zázemie. To by mi až tak nevadilo, keby to bolo aspoň o niečo zaujímavejšie a epickejšie. Lebo podľa mňa to bolo takmer absolútne bez konceptu, ako keby len taká sonda do každodennosti týchto temperamentných ľudí, ktorí žijú asi len pre futbal. Neviem, akosi som tomuto nikdy neprišiel na chuť, a tento film bol úplne mimo môjho záujmu. Zopár zaujímavých scén, ale to je akurát tak všetko! ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Začiatok úplne top, ale potom to už celé upadalo. Ako povedal jediný známy komentujúci, netflix by nemal robiť takéto filmy o ktorých vie minimum. Ale tak niekedy stačí Američanom naozaj málo. Opäť, ale už asi klasicky, chýbal cz dabing. Konkurencia pre netflix neexistuje, aspoň v podobe hbo go nieje dostačujúca, tak asi sa na to vykašlali. Davam hodnotenie priemer, aj kvôli otrasnému lgbt filmu, ktorý som pozeral pred ultras, radšej som ho pozastavil a pozrel si ultras a urobil som ozaj správne. Pre fanúšikov SSC Neapol povinnosť. 3* ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

No takové lightko a nižším rozpočtem a předvídatelným dějem. Určité věci jsou fajn. Třeba naznačená chudoba. 54%. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Po třech jihokorejskejch filmech to chtělo změnu. Ano, přímo do itošky... Tam se narozdíl od jižní koree podívám :o). Filmy t chuligánskýho prostředí mám rád. Vlastně je to jedno z mejch neoblíbenějších témat. Takže poč né novodobý pojetí odvěkýho koníčku. V itošce to očividně dělaj víc na hrdost než tady u nás. Tady u nás v HK je sice celkem dost fanoušků, jenže pořád +- stejně starých, ocž znamená, že ti staří na to počase kácej. V itošce tam asi kurňa věřej celej život :o) Akorát tam maj zakázanej vstup na staďáky, což je jediný řešení jak určitý fanatiky zkrotit. Jako třeba Banik pičo :o)) ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Liberato: We come from Napoli , jen díky této elektronické pecce jsem dal víc než dvě hvězdy, páč koukat na film s názvem Ultras a nevidět žádný střet s fanoušky jiných klubů je celkem bída. Italský film s atmosférou Neapole seriálu Gomory je o starém ultrasovi, který neví zdá být fanatickým tifosim po padesátce nebo randit s povětrnou děvou. Čekal jsem víc. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový hodně slabý pokus o vhled do života Neapolských ultras. Příběh je příliš předvídatelný a navíc u jednoho nevznikne žádné pouto k jakékoliv postavě. Byla to dost nuda. Za mě 45% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tentokrat tu mame Ultras z Talianska konkretne z Neapolu a ich pribeh,no nesplnilo to moje ocakavania,velmi malo sa to sustredi na futbalove stadiony,na strety s policiou a medzi fanusikmi,skor su tu zobrazene osudy postav,je to malo akcne,ak to porovnam s filmami Hooligans z roku 2004 ci 2005,tak je to kvalitou slabsie...:-) ()

scharkan 

všechny recenze uživatele

Vyborna kamera a obsazeni, uveritelne postavy. Skvele vykreslene prostredi a vztahy. Zadna dalsi akcni fackovačka. Vcelku nenapadny film, jsem rad, ze jsem na nej narazil. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom futbalu a nemám rád presne takých fanúšikov, ktorí sa chodia iba pobiť a robiť zle, ale tento film ma celkom bavil, bolo to skôr o ľuďoch a aj keď sa tam dokopy nič také prevratné nestalo, tak sa na to dalo pozerať a zaujalo ma to. 6,65/10. ()

Crosshair 

všechny recenze uživatele

3,5* Pohled do vnitrniho fungovani ultras, kde se michaji generacni rozdily mladych nevybourenych a starsich, jiz rozumnejsich. Hlavni postava uz je z tohoto kolotoce unavena a chtela by jit vlastni cestou, zda se to povede, uvidite. ()

Binne 

všechny recenze uživatele

Místy je to skutečně vhled do skupiny postižené lobotomií. Na straně druhé, "ULTRAS" odpovídá na velké množství otázek, které si lze pokládat při pozorování extremistických skupin. Potřeba někam patřit a cítit nějakou sounáležitost je v určitém věku silnější, než později. Je to především proto, že v nízkém věku nejsme schopni převzít odpovědnost za vlastní rozhodnutí, život, ujasnit si priority...Každá extremistická skupina nám nabízí myšlenku, údernost, jednotu. To jsou aspekty skupiny, které nás vedou k domněnce, že náš život díky ní má vyšší smysl/význam. To jsou otázky, na které se nám "ULTRAS" snaží odpovědět. Jakmile se dostaneme do kolotoče života, musíme vydělávat peníze, máme vlastní rodinu a potřebujeme zde být i pro ní - priority se postupně mění a některá rozhodnutí není potřeba dávat na misku vah, prostě už nepřichází v úvahu vůbec. Náš smysl života se totiž změnil. V rámci tohoto prozření zjišťujeme, jaké zástupné božstvo v našem životě sounáležitost k jakékoli skupině hrála. O tom pojednává film. Pojednává také o mentalitě těch, kteří se k ULTRAS (a jiným) ochotně přidávají. Většinou se jedná o lidi z velmi nízké sociální vrstvy, rodinného zázemí a pravidelně podrývaným sebevědomím, kteří potřebují vlastní existenci dodat jakoukoli zdánlivě výjimečnou hodnotu, o jedince s podprůměrnou inteligenci, kteří stále (jako malé děti v předškolním věku) nejsou schopni rozumět vlastním emocím a proto je jejich jediný prostředek komunikace agresivita nebo o jedince, kteří jsou naopak inteligentní ale asociální - neumějí se začlenit do běžného fungování společnosti ale jsou dostatečně ambiciózní na to, aby měli touhu potom "vést lidi". Následně, vlivem toho, že jsou jednoocí králové mezi slepými se dostávají do vedoucích pozic těchto skupin bez ohledu na to, zda věří svému přesvědčení (jejich přesvědčení je v manipulaci). Tyhle tři stereotypy chování můžeme vypozorovat i u velkého množství extremistických politických stran, u extrémní levice i pravice - téměř kdekoli, kde se nachází cokoli "radikálního". Pokud od filmu očekáváte podobnou srandu jako v "Proč?", budete zklamaní. Tohle už si hlavní hrdina prožil a opakovat to nechce. ()

Reklama

Reklama