Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

paolito 

všechny recenze uživatele

Gumídci, Rychlá rota a My z Kačerova... To nejlepší (resp. to jediné dobré) co kdy na Nově dávali a kvůli čemu jsem každou sobotu a neděli dobrovolně vstával v 7.30. A jestli neznáte, koukněte se na youtube na úvodní znělku Gumídků ve slovenštině, je minimálně stejně tak dobrá jako ta česká, gumkáči rulez :) ()

ChaZty 

všechny recenze uživatele

Ano už nejsem malá a přesto mám tenhle serial hrozně moc ráda a vždycky se na něj ráda podívám. Příběhy mají smysl, jsou zábavné, propracované, má to hlavu a patu. Některé díly bych řekla, že jsou někdy i něčím poučné. Nevím proč už se takovéhle kreslené pohádky nedělají a když ano tak stojí za starou bačkoru. V tom tom to seriálu je perfektní dabing, především Miroslav Vladyka se vyznamenal který nadaboval Stoupu. ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Nejlepsi pohadkovy animovany serial, Stoupa (Toadie) s Ignorem (Igthorn) byli neodolatelni :-). V kazdem pripade to byl vylozene pohadkovy serial, coz se o vetsine dnesnich serialu pro deti rici neda. Muze mi nekdo vysvetlit, proc v ceske televizi nektere dily vubec nebezely ? Hlavne dily s Ursalii a zaverecny dvojdil Kral Ignor. 95% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Walt Disney Television Animation // Pred 10 rokmi, kedy som tento seriál pozeral, by som ho hodnotil 5 hviedami. No po zhliadnutí niekoľkých dielov po 10 rokoch, musím svoje hodnotenie zmeniť. Z ďaleka mi to už nepripadá, ako výborná animovaná rozprávka ale skôr ako rozprávka pre malé deti. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jedna z Disneyho seriálových klasík 80. rokov. I keď mňa si niektoré epizódy nezískali, je to celkom v pohode. Občas mi to pripomína Šmolkov a ich dobrodružstvá. Na Slovensku k tomuto seriálu vyrobili dabing začiatkom 90. rokov v Redakcii prevzatých programov na Kolibe. V hlavných úlohách, v slovenskom znení: ZITA FURKOVÁ, PETER KRAJČOVIČ a IVAN ROMANČÍK. Réžia slovenských dialógov: JULIANA ĎURIŠOVÁ ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)

Reklama

Reklama