Reklama

Reklama

Pomsta

  • USA The Protégé (více)
Trailer 1

Anna (Maggie Q), kterou jako dítě zachránil a vycvičil legendární zabiják Moody (Samuel L. Jackson), je nejtalentovanější placenou vražedkyní na světě. Když je však Moody - muž, který pro ni byl jako otec a naučil ji vše, co potřebovala vědět o důvěře a přežití - brutálně zabit, Anna přísahá pomstu. Jakmile si s ní tajemný vrah (Michael Keaton) začne hrát na kočku a myš, jejich konfrontace se stane smrtící. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (132)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Můžete mít 40 kilo i s klíčema a ručičky jak párátka, ale pokud jste protégé Julese Winnfielda (jednu chvíli tu vypadal, že si zase střihne Ezechiela 25:17), gauneři si na vás nepřijdou a kulky se vám budou vyhýbat. Teda až na ty dvě starýho Batmana.. Klasický akční motiv zasazen do světa, kde už svalnaté Lundgreny nikdo nepotřebuje. Sice s triem zasloužených pardálů a netřesoucí se kamerou, ale sužováno ukecaností, pokusy o nadhled a rozplizlým finále. T-1000 je ještě o něco tekutější, než když šel po Johnu Connorovi.. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film s ještě zvláštnějším scénářem, který nenabídne divákovi nic nového a tak se The Prótégé může spolehnout jen na opravdu slušnou brutální akci a skvělou Maggie Q z které máte opravdu pocit, že se v roli pomstychtivého zabijáka nezastaví vážně před ničím ( Samuel jen jako ozdobička). Každopádně bych možná i tu čtvrtou hvězdu zvážil pokud, by přišel opravdu nadupaný a zábavný finiš, ale bohužel nejlepší akční sekvence jsou spíše v první části a ke konci tvůrci vsadili na jakési konverzačky mezi hlavními postavami a tak na mě snímek působil opravdu nedotáhnutým a průměrným dojmem. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Colombiana, Ava, Atomic Blonde, The Protégé a mnoho dalších. Za poslední dekádu se s drsnými akčními hrdinkami přímo roztrhl pytel, avšak výraznější rukopis a inovativní prvky jich přináší pramálo. Za zmínku stojí snad jen hrdinka Charlize Theron, která strhujícími kaskadérskými výkony a těžko překonatelnou fyzickou kondicí ukazovala před pár lety nový level ženské akční filmařiny. Zbytek a to včetně nejnovějšího filmu Martina Cambella, jinak zkušeného harcovníka s porcí hitovek na režijním kontě, tak nějak jede podle stále stejného scénáře tu svojí rutinu, kde není moc o co stát. A tento snímek s Maggie Q, která očividně chtěla moc áčkovou roli a zřejmě nebyla ani příliš drahá, není jiný. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že dvě akční sekvence se správně odvázaným Michaelem Keatonem, který kope za bad guys, se náramně podařily. A když se pak pokouší dostat nájemnou vražedkyni Maggie Q do postele, získává další body navíc. Celé to ve zkušených otěžích drží Martin Campbell, který několikrát solidně vtáhne do děje. Předvádí poctivou oldschoolovou podívanou, platí ale zároveň i to, co jsem psal u jeho nejnovějšího kousku Memory: tempo místy zoufale kolísá. Známé herecké tvářičky nám opakovaně v posledních letech dokazují, že umí pořádně kopat a držet bouchačku. Holt i dámy potřebují své hrdinky. Jenže docela často to byl průšvih. S Maggie Q není (navíc je k nakousnutí). Campbell totiž netlačí na pilu a nepředkládá nám za každou cenu barevnou přestylizovanou divočinu, ve které by dělala psí kusy. Jeho akce je poměrně nápaditá a přehledná. Jen škoda vlažného finále. Tady bych body ubral. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jsem to zjevně nějak nepochopila. Slušně obsazené akční Béčko, docela sympatická hlavní hrdinka, ale jakou úlohu tam měl tedy S. L. Jakson? A proč M, Keaton pořád bránil toho dědka a jak to celé souviselo s tím  synem a závěr, dost nuda. Celé to bylo takové vachrlaté, ale akce více než dobrá, lokace moc pěkné, takže za mne slabší tři hvězďule. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (3)

  • Na hudbě k hlavnímu traileru se podílel mimo jiné i český skladatel Tomáš Oliva. (Qaeky)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskom Bukurešti a vietnamskom Da Nang. Natáčalo sa aj v Bulharsku a Veľkej Británii. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama