Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

cariada 

všechny recenze uživatele

Spíš náhodou jsem to asi od třetího dílu sledoval a postupně si pouštěl každý díl a zpětně i to co jsem neviděl. Ač mě to že začátku moc nebralo a přišlo mě že všichni moc přehrávají, tak mě to postupně chytlo a herce si oblíbil. Asi nejvíc židovskou rodinu p. Polášek ho hraje skvěle sice je tu několik paradoxů, třeba na co jezdit na chatu o víkendu, když celou sobotu nesmí nic dělat. To je tam vlastně k ničemu a nic neudělá. Vadí mu sousedovo německé auto, ale to že tam další soused běhá pořád v německé uniformě mu nevadí. Co mě nešlo do hlavy jezdit z Prahy, Znojma, Jihlavy každý víkend přes půl republiky na víkend na chatu takovou dálku. Asi nejhorší postava byl ten,: Američan : v podobě Hanáka. A ta otravná :nejka:. Krásné se koukalo na Vaculíkovou či Plodkovou i malá Arnoštka byla fajn. Občas mě tam nesedělo to počasí na to co bylo v ději mnohdy nesedělo se skutečností.Potěšilo mě že bude druhá série. Přesto po těch všude přítomných krimi či nekonečných vztahových po činech je tohle pohlazení a jen tak dál. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice příjemný seriál, který nás mnohokrát pobavil ztvárněním a parodizováním různých stereotypů. Ať profesních, soukromých, nebo náboženských. Celý koncept Osady byl přitom věru jednoduchý. Na jedno místo nasázet různé charaktery a sledovat, co se kde semele a porůznu vyvrbí. A byla to skutečně radost. Petr Kolečko dokazuje, jak komediálnímu žánru rozumí. Klidně bych si v jeho verzi dal nějakou takovou moderní Homolkovu rodinu. Za mě palec nahoru. 80% ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osadě hodně lidí nasazuje psí hlavu,za mě to nicméně je rozhodně to lepší co Petr Kolečko napsal.Jsou tu sice takové ty jeho standardní momenty,kdy asi žil v přesvědčení,že to bude vtipné a není,ale jinak mě bavilo sledovat osudy všech těch chatařů pohodářů,kdy každá z těch postav má něco do sebe i přesto,že jde mnohdy o klasické stereotypy (což byl ovšem předpokládám záměr).Nejvíc mě bavila dvojka Holub Nesvačilová,ale on tu vlastně není nikdo kdo by mi vyloženě vadil...70% ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Hodnocení jednotlivých dílů mě fakt nebaví, tak závěrečná sumace po shlédnutí celého seriálu. Když se seriál rozjížděl, pár nadšenců mi řeklo "koukni na to, je to hlína". No pěkně děkuju, od Kolečka jsem čekal něco lepšího a dost jsem z toho byl zklamán. Na 13 dílů je opravdu slabé, když to chytne dech až po druhé půlce. Bohužel tenhle chatařský experiment časem úplně zapadne a na rozdíl od Mostu nebo Přeboru si na něj už asi ani nevzpomenu. I tak samotný námět hodnotím kladně, stejně tak herecké obsazení. Tedy kromě vysloveně protivné a nesympatické Nesvačilové, nikdy víc!!! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kult Petra Kolečka a jeho často velmi chválených scénáristických schopností tu pro mě dostává další ránu, a začíná se podle mého čím dál více ukazovat, že Kolečko k vytvoření dobrého scénáře potřebuje nutně někoho dalšího do party. Jak jinak si vysvětlit, že oproti věcem, jako je Okresní přebor či Čtvrtá hvězda jsou zde veskrze všechny postavy strašně prvoplánové a až primitivně zaškatulkované (autistickej IT, buranskej "lovec", "Američan" s dementním přízvukem....). Tak to by se ještě dalo nějak přežít, jenže on i humor v dialozích hodně skřípe, a je veskrze na první dobrou, aby ho pochopil i opravdu nejjednodužší divák, a vesměs jsou to všechno 100x omýlané fóry (IT neumí zapálit oheň...). Osadě už byla přiklepnuta druhá řada, ale skoro až s jistotou si troufám tvrdit, že já už u toho nebudu, a pro mě je to s tímhle seriálem loučení. ()

Galerie (476)

Zajímavosti (31)

  • Premiéru epizody sledovalo 1,09 mil. diváků starších 15 let, což byl nejlepší výsledek z večerních pořadů a také z celého pátečního dne. (rublik05)

Reklama

Reklama