Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Češi jezdí na chatu. Jezdí tam proto, aby byli v pohodě. A v pohodě budou, i kdyby se kvůli tomu měli zabít... Komediální epizodický seriál Osada zkoumá s velkým nadhledem český fenomén chataření. Kde jinde se mohou potkat tak různorodé a odlišné postavy než v chatařské kolonii? Milionář, který tají svůj majetek, aby zůstal v osadě oblíbený. Spisovatelka románů červené knihovny. Nepraktický ajťák, který i dříví seká podle návodu na internetu. Voják speciálních jednotek v záloze, který ve skutečnosti pracuje jako kadeřník v salonu své ženy. A další svérázné figury, které mají společné jen jedno – chataření... Do chatové osady Záhoří jezdil už jejich děda, jejich rodiče a budou jezdit i jejich děti. Platí neměnná pravidla a tradice. Přestože se svět mezitím změnil. Někdo zbohatl, někdo naopak. Stali se z nich pravičáci i levičáci, Pražáci i Moraváci, liberálové i milovníci tradičních hodnot, staří i mladí. Vzdálili se sobě na hony. Kdeco vidí jinýma očima. Neshodli by se v práci, u televizního programu ani u voleb. Vůbec by se totiž nepotkali. Podle toho to od pátku do neděle v osadě vypadá. Ale nakonec se všichni nějak vrátí k tomu nejdůležitějšímu, co vnímají společně: na chatě je pohoda. Pohoda, i kdyby to mělo stát všecky zbytky sil. A to je taky nejrozumnější evangelium, které by Češi mohli darovat rozhádanému lidstvu: jezděte na chaty a na světě místo válek zavládne pohoda! (Česká televize)

(více)

Recenze (124)

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další skvělej seriál od pana Kolečka.. Bohužel dnes právě skončil.. Jako moc rád bych druhou sérii.. ale to asi nehrozí.. Každopádně příběhy kolem chatareni mě bavily :) skvělé obsazení.. Spousty vtipných momentů.. Příběhů.. :) škoda že to tak rychle skončilo.. Ps: osobně jsem se byl v Záhoří podívat a je to přesně jako v seriálu fakt parádní Rybníky 2 a kolem chatky. 100% povedený seriál. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Ucházející český seriál, ale na Kolečka je to trochu málo. Občas z chatařského průměru vystoupil nějaký ten menší klenotek v podobě jadrnějšího vtípku nebo dobrého hereckého výkonu, ale většinou šlo o takové nenásilné vyprávění a různorodosti postav, jejich profesí a povah. Za mě nezapomenutelné focení reklam a skvělý Majer, který z celé té plejády herců nejvíce překvapil. Zbytek je skvělý jako vždy - Myšička, Holub, Plodková, Dulava. Druhá řada byla teda už znatelně horší. Chyběl mi Dulava, ale náhrada v podobě Marka Daniela byla více než dobrá. Celá řada se točí kolem bývalého policisty Michala a nebylo mi to tolik po chuti. Hodně Roubala, což šlo, ale zase nemusím Petru Nesvačilovou. Zblázněný Igor Bareš také nebyl nic moc. Snad už je to opúravdu kone Osady, ale mrzí mě, že by si seriál zasloužil skončit něčím lepším. Ideálně po první řadě. ()

Reklama

SONY_ 

všechny recenze uživatele

Na úplné čtyři hvězdičky, podle průměru, to necítím, nicméně jsem je musel dát. Seriál měl totiž hrozně pohodovou atmosféru, kterou ale někdy kazily horší zápletky či některé postavy. Z herců se mi nejvíce zamlouval Radek Holub alias "Prostě řezání" nebo Martin Myšička alias "Osadový ajťák" a naopak ze všech nejméně Stanislav Majer alias "Nic nedělající nepolicajt" nebo Tomáš Hanák alias "Američan". To jsou však jen výjimky, protože já se do Záhoří určitě ještě někdy podívám a velice rád. /65%/ ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páteční útěky z podzimní, dusivé, orouškované a o to anonymnější covidové reality do krásné, sluncem zalité přírody, plné milých, usměvavých, družných lidiček se srdcem na dlani. Že to zavání kýčem a podbízením? Tak o tom žádná. Ale konkrétně v této době to byl vlastně docela balzám na naše vystresovaný duše. Mluvit o umění by bylo totálně zcestný, ale soudný člověk to musí ocenit coby ukázku promyšlené dramaturgie. Přesně tento druh naprosto nenáročné zábavy chtějí v současnosti diváci nacházet v televizi. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Na začátku seriálu to Kolečkovi pěkně drhlo. Postavy byli nesourodé a hodně přehrávali dialogy. Seriálu jsem dal ale šanci a neudělal chybu. Hezky se rozvíjel svou pohodovou chatařskou atmosférou v kouzelném Záhoří. Postupem času se postavy hezky charakterově  stmelili v jednu velkou rodinu. Díly začali být uvolněné a přirozené. Závěrečný táborák s přiznáním pravdy byl moc fajn a bylo mi i trochu líto, že jde seriál do finále. V době tupých policejních a lékařských stupidních seriálů na konkurenčních televizích, byl tohle prostě páteční pohoda. 6/10 ()

Galerie (476)

Zajímavosti (31)

  • Premiéru epizody sledovalo 976 tisíc diváků (15+), čímž se epizoda stala nejsledovanějším pořadem pátečního večera po 20. hodině. (rublik05)
  • Ve scéně, kde Michal Franěk (Stanislav Majer) telefonuje s kolegou, má na telefonu rozsvícenou zamykací obrazovku, takže žádný hovor ve skutečnosti neprobíhal. (SONY_)

Reklama

Reklama