Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí část pětidílné řady o planetě opic vypráví o třech opičích vědcích, kteří uprchnou před nukleárním výbuchem tím, že s kosmickou lodí proletí časoprostorem na Zemi do 20. století. Nejprve se stanou senzací. Pak se ale stanou nepohodlnými, protože prorokují, že civilizace bude zničena atomovými zbraněmi a opanována inteligentními opicemi. Alegorická satira, za jejíž opičí kostýmy dostal John Chambers Oscara, poukazuje na nelidské jednání lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když byli lidé vystaveni světu, kde mají opice nadvládu, proč by nemohly být inteligentní opice vystaveny světu, kde má nadvládu stále ještě člověk. Tohle si nejspíš řekli tvůrci a pustili se do toho, že natočili třetí film ze série "Planeta opic". Je to na první pohled zajímavé, ale na druhý velmi nenápadité a v podstatě nijak to nerozvíjí mytologii, jen to ukazuje, že čím zacházíme, tím také scházíme, což ale už dostatečně výmluvně řekl geniální první film. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je z odstupem času trošku slabší. Cornelius a Zira na naší planetě a v (ehm) naší době působí spíše humorně, vysvětlení jak se sem dostali je velice zvláštní, ale přece se mi to líbí, finále je smutný a ukazuje, že lidi si svým přístupem ke všemu cizímu zaslouží svůj osud. A dávat tomu jednu hvězdičku nebo odpad je pokrytecké, každý z nás to v dětství miloval a neřešil jestli je to nastavovaná kaše. Sci-fi roku 1971. ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Ďalšie pre mňa príťažlivé scifko a znovu dobré pokračovanie slávnej Planéty opíc, ktoré ja rozhodne žeriem. Priemernosť je tu vidieť podobne ako v druhom dieli, nie však béčkovitosť. Na svoju dobu obdivuhodná séria a Útek z Planéty opíc sa mi páčil viac ako Do vnútra. Opäť som sa výborne bavil, stále som pociťoval rôzne pocity. V prvých dvoch dieloch som bol proti opičím bastardom, ale tentokrát mi boli opice veľmi sympatické a držal som s nimi. Trocha mi vadili niektoré dialógy teda texty, ktoré boli trocha blbé a prehnané. Nelogičností sa vyskytuje viac, ale to v takomto type sci-fi filmu ani inak nejde. Miestami je film blbý a priemerný, ale aj tak sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu za super zábavu, ktorú si niekedy opäť zopakujem. 75% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Kolik ještě zbývá času? Někdo se už musí začít starat!!"                                                                                                   Opět dějový zvrat, který postrádá logiku - samice se nikdy nevzdá svého mláděte. Mnohem logičtější by bylo mládě matce přidat a tak ho zachránit. Ale kdepak, potřebujeme doják a pointu za každou cenu. Stále se mi ještě nedostalo vysvětlení, proč se lidé zázračně odnaučili mluvit? ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jestliže byla druhá Planeta opic průměrná ( a že byla ), trojka je už podprůměr. Nerad to říkám, ale ta série se fakt kazí ve velkém a tohle je zbytečnost. A to jsem tu sérii měl v dětství vážně moc rád... Pravdou je, že se to rozjíždí vcelku dost slušně a vypadá to, že by se z toho dalo vyždímat něco nového a zajímavého. Bohužel a opravdu velké bohužel, se nevyždímalo nic. Film většinu stopáže jen nudí a je v podstatě o ničem. Lze ocenit jen těch několik vzpomínkových pasáží, dialogy nejsou nic moc. Tady se vážně dají ocenit už jen a jen luxusní masky. Musím říct, že dlouho chvíli to vypadalo, že to vypnu. Planeta opic prostě byla, je a bude jen jedna - ta originální. Tohle tedy moc nedopadlo, přesto jsem zvědav, na zbývající díly, třeba se to ještě zlepší. Jo, a mínusem tohohle dílu je i český dabing, ale dá se to přetrpět. Jasných 45%. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu se oproti předchozích filmech objevují pouze tři lidé v opičích maskách a čtvrtý v gorilím kostýmu. (fiLLthe3DD)
  • Pre Sala Mineoa (Milo) bol make-up tak nepríjemný, že tvorcovia museli prepísať scenár a jeho postavu nechať zomrieť skôr, ako plánovali. Zároveň to bol Mineov posledný film premietaný v kinách. (m.a.t.o.)
  • V prvním díle kosmonauti přepočítávali čas, kolik let uběhlo při návratu na Zemi podle "Hassleinovy křivky". Ve třetím díle se sám Otto Hasslein objevuje a vysvětluje příčinu příletu tří opic do minulosti. (Lucina84)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Reklama

Reklama