Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Speciální zásahová jednotka Navy Seals byla vyslána na záchranu posádky amerického letounu zajaté blízkovýchodními teroristy. Během akce zjistila, že nepřítel vlastní střely Stinger - vysoce technicky vyspělé a nebezpečné zbraně. Velitel zásahové jednotky poručík Curran dává přednost zanechání zbraní na místě před jejich zničením. To ovšem znamená, že teroristé mají v rukou dokonalou zbraň. Rakety tedy musejí být nalezeny a zničeny, nebude to ovšem snadné... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Haymar 

všechny recenze uživatele

Jeden z válečných akčňáků mého mládí - a nutno podotknout, že jeden z těch povedenějších! Zárověň též hodně opomíjený kousek. Pravda, po téměř 20ti letech už to působí (občas) trochu směšně a (téměř celou stopáž) hodně "levně", ale to zas vynahrazuje účast (tehdejších) akčních stars: Sheen/Biehn/Paxton... ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

V devadesátkách jsem bral Navy Seals jako takový normální akčňák, kde je ale té akce až moc málo. Nyní viděno po dlouhých letech a musím své původní mínění poupravit ještě směrem dolu. Film je neskutečně klišovitý, a to i na Béčko. Děj je o ničem, bojové scény vesměs trapné, celé to nemá žádný spád. Navíc se nabízí otázka, jak přes všechny ty psychotesty mohou projít do nejlepší speciální US jednotky tak nevyrovnané osobnosti, jako se nám snaží film naznačit. Jediné, co stojí za shlédnutí je závěrečná akcička v Bejrůtu, která celkem jede. Bída s nouzí... ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný akční nářez, o výbuchy, střelbu i mrtvé tady opravdu není nouze, jen tomu cyhbí nějaké originálnější zpracování a tvůrčí scény i záběry. Ale i tak jako standartní akčňák určitě potěší. Michael Biehn si vystřihl stejnou postavu jako ve Skále, jen s rozdílem, že si zahrál celý film. Charlie Sheen zase něco obdobného jako ve Žhavých výstřelech II., jen bez humoru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dnes velmi opomíjený akční snímek o jedné speciální zásahové jednotce Navy Seals. Ve své době byl na VHS velmi vyhledáván a myslím, že by neuškodil ani dnes. Co se týče tématu příběhu, tak od doby natočení se toho zase až tak moc nezměnilo. Snímek se nezaměřuje jen ne akce, ale i na soukromý život členů jednotky. Na jejich strasti i slasti a to i ve vztazích mezi sebou. Dává nám to hlavně najevo, že byť to jsou vlastně cvičení zabijáci, mají stále svoji duši a lidskost. Na výpravě a pyrotechnice se nešetřilo, takže boje vypadají vcelku reálně. V ději jsou samozřejmě trhliny a i pro lajka jisté nepochopitelné situace, ale bez toho by to nebylo prostě ono. Akční klasika, která si ve videotéce zaslouží své místo. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

V dobách třeskuté puberty jsem byla beznadějně zabouchnutá do desátníka Hickse a také do seržanta Tech-Comu Kylea Reese a nebýt toho olezlého knírku, mé srdce by rovněž plálo pro psychotického poručíka Coffeyho. Baye jsem proklela až do desátého kolena, že mi ve "Skále" Michaela Biehna jako velitele jednotky SEALS (opět:-)) zamordoval tak rychle. Není tedy divu, že mojí pozornosti neunikli ani "Navy SEALS", kde jsem mohla zaláskovaně čučet na poručíka Currana. Průměrné béčko o speciální jednotce mariňáků, jejich protiteroristických akcích, jejich vzájemných vztazích a rozporech, ba i nějaká ta roštěnka se objeví. Hodnocení 3* je dost možná výsledkem nostalgie, ale málo platné: mírná slabost zůstala - navzdory kopancům v prostinkém scénáři, navzdory mdlé režii, navzdory vlajícím hvězdám a pruhům. 61% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (13)

  • Dane (Bill Paxton) používá velkorážní zbraň Barrett M82 kalibr 50. Ostatní členové jednotky používají samopal Heckler & Koch MP5. (Sealteam6)
  • Michael Biehn (James Curran) vyhlásil, že natáčanie tohto filmu bolo pravdepodobne najhorším zážitkom v jeho živote. (beso74)
  • Dennis Haysbert, ktorý stvárnil príslušníka SEALs, si neskôr zahral aj šéfa pozemného ekvivalentu SEALs, a to jednotky Delta Force v seriáli The Unit (2006). (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno