Reklama

Reklama

Stan a Ollie

  • Velká Británie Stan & Ollie (více)
Trailer 1

Laurel a Hardy, jedna z nejslavnějších komediálních dvojic na světě, se v roce 1953 rozhodnou vydat na své poslední turné po Velké Británii. Hvězdy hollywoodských grotesek, nyní již v dosti pokročilém věku, mají období největší slávy za sebou a čelí nejisté budoucnosti. Z jejich vystoupení však čiší neutuchající kouzlo i šarm, a tak se jim znovu podaří uchvátit své zbožňující fanoušky. Ačkoli je jejich turné po Spojeném království obrovským úspěchem, Stan a Ollie nemohou setřást přízrak ponuré minulosti Laurela a Hardyho. Snímek mapuje nepříliš známé okolnosti poslední fáze jejich spolupráce a ukazuje příčiny, které vedly nejen k profesnímu rozkolu nerozlučné dvojice, ale také zasadily smrtelnou ránu jejich mnohaletému přátelství. Dokáže divadelní turné po poválečné Anglii vrátit vše do pořádku? (HBO Europe)

(více)

Recenze (125)

Marze 

všechny recenze uživatele

Film, který nás přivede zpět do dávných časů. Je zde takový spodní proud melancholie.Vizuální gagy fungují s pěknou nostalgii. Je to film neokázalý, ale velice dobrý. Coogan a O'Reilly mě přímo znovu přiváděli k životu. Stan a Ollie má co říct o věcech, které nás k druhým přivedou a které nás drží pohromadě s druhými . Které přátelství vydrží aspoň 16 let? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který mapuje konec hvězdné éry, legendání dvojice z němých filmů Lauer a Hardy. Bohužel film nezpracovává nijak zajímavou část jejich životů a veškerý dojem z životopisného filmu řeší pouze skvělým maskováním obou herců. Pokud nebudu počítat celkem dojemný závěr, není ve filmu nic, čím by diváka jakkoliv poučil, nebo mu přiblížil charaktery, legendární dvojice. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Sladkobolné, víc mě asi nenapadá. Tihle dva byli mými nejoblíbenějšími a vlastně ani nevím, jestli jsem chtěla ten jejich soumrak kariéry sledovat. Je mi smutno, ale už pro ty herecké výkony obou pánů v hlavních rolích to za to stálo. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože je snímek až příliš melancholický, místy těžkopádný, pomalý, dám mu plný počet. Chytil mě za srdce. A ti dva? Ti se pro role Laurela a Hardyho snad opravdu narodili.  Co předvedl Steve Coogan, byla špička, nikdy bych do něj neřekla, že je natolik pohybově a mimicky zdatný, rozsekal mě, dojal, dostal. Laurel a Hardy, tulák a další mistři grotesky nás bavili v šedi časů minulých, čili homo pamětník si snadno vybaví neděle s Milanem Nedělou. Komik a jeho svět byla kultovka, kvůli které jsme se jako haranti vytráceli z hřiště . Vážně se divím, že tak oblíbený pořad se nedočkává obnovených repríz. Nedávno jsme debatovali s partičkou milovníků filmů a každý jeden se vyjádřil, že tohle by si dal velmi rád. Na YouTube to není ono. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Sledujeme výsek zo života legendárnej komickej dvojice niekedy ku koncu ich kariéry. Stan Laurel a Oliver Hardy boli azda najväčšími hviezdami grotesky a bolo len otázkou času, kedy sa im bude venovať životopisný film. Snímok Jona S. Bairda je smutno-úsmevnou spomienkou na komikov, ktorá poteší dokonalými maskami, skvelými hereckými výkonmi ( obaja hlavní predstavitelia perfektne odpozorovali všetky grifi dvojice ) a pekným ľudským príbehom dvoch nerozlučných priateľov. 4+ ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pánové Coogan a Reilly dostali neřešitelný úkol, ale poprali se s ním se ctí. Skuteční Laurel a Hardy, ať už je k sobě jako dvojici strčil kdokoli, ruku mu vedlo samo nebe, protože taková chemie se nedá napodobit. I když se Coognan i Reilly poctivě snaží a předvádí dokonalé grimasy i pohyby, magického kouzla původní dvojice prostě dosáhnout nemohou. I tak bych jejich výkony hodnotila vysoko. ----- Snímek potěší tím, že si nevybral období, kdy jsou komici na vrcholu, ale zvolil jen jednu epizodu jejich kariéry, která je na konci. Tím pádem je pochopitelně posmutnělý. ____ Dobrý nápad byl proložit jejich poslední turné klasickými gagy, zde využitými v běžných situacích (mělo jich být víc). Zbytečné bylo ale točit příběh kolem jakési jakože roztržky, která však v tomto podání nevypadala nijak osudově, a proto ani důležitě. Vůbec se mi nezdálo, že by pány nějaké staré nedorozumění trápilo nebo kazilo jejich přátelství. ----- Mnohem silnější je příběh v momentech, kdy hrají na ztracených štacích před poloprázdnými sály, kdy musí bojovat o uznání svého umění a podbízet se nějakými lacinými skeči v kinozpravodajství (ale možná, že jako profíkům jim to zas tolik nevadilo). ____ Postrádala jsem větší svižnost a soustředěnost. Stejně jako nějakou nosnou myšlenku, snímek je však především klasickým životopisem. Přesto je zajímavý a pro někoho, jako já, kdo jejich životopisy nezná podrobněji, i poučný. Protože by mě ani nenapadlo, že dvě tak nezpochybnitelné ikony musely na sklonku svých profesních životů urputně dokazovat, že pořád ještě umí, to co uměli vždy – rozesmát. SHRNUTÍ: Dělat živelnou srandu vyžaduje profesionalitu a dřinu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávali v televizi o víkendu (v neděli tuším) pořad s výběrem ze starých grotesek a Laurel s Hardym to u mě vyhrávali na celé čáře. Proto jsem byl na tento životopisný počin velmi zvědavý, jenže... Film se mi na jednu stranu hodně líbil, Steve Coogan (ač mnou neoblíbený) i John C. Reilly zahráli skvěle, snímek měl svou atmosféru a hezky ukázal, jak vypadá ústup ze slávy, na stranu druhou jsem byl zklamaný, protože jsem si myslel, že se toho o obou komicích dozvím mnohem více. Ani tak se mi ale pod čtyři hvězdičky jít nechtělo, protože jsem se dobře bavil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Životopis venujúci sa poslednej spoločnej kapitole Laurela a Hardyho, keď už boli dávno za zenitom sa nesie v takom smutnom duchu. Možno je škoda, že to nie je klasický životopis, ktorý by ich životy ukázal obsiahlejšie vďaka čomu by ich úpadok pôsobil emotívnejší. V tomto prevedení po dramatickej stránke poriadne zafunguje jedine scéna ich spoločnej hádky v ktorej si vyjasňujú dávne krivdy. Veľkú pochvalu si ale zaslúži ústredné herecké duo, ktorá jak vizuálne tak herecky perfektne stvárnili slávnu dvojku. S nimi by som si kľudne obsiahlejší životopis o tejto dvojici pozrel. Takto je to ale len mierne nadpriemerný film o jednej kapitole zo života dvoch legiend. 6/10 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná. Nejvíce to táhnou herecké výkony a střih. Krátká stopáž také potěší a celkově na tom toho není moc špatně. Jen škoda, že to vlastně není nijak zajímavý příběh. V psané verzi by se dal jednoduše převyprávět v pár větách. 4* ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Naprosto čistý a nádherný film o konci profesního života, této obávám se dnešní generaci zapomenuté filmové dvojici. Smutný film o nejzábavnějším duu v dějinách filmu. Smutný , ale místy i humorný. Jako sám život. Herecké výkony jsou brilantní. Opravdu nelze někdy rozpoznat rozdíl mezi skutečnou dvojicí Laurel a Hardy vs Coogan a Reeilly. Je však politováníhodné , že se v záplavě životopisných filmů bohužel dostane právě na povrch etapa tolik smutná. Konec kariéry. Ale chápu, že v anglofonních zemích je povědomí o Laurelu a Hardym mnohem silnější než u nás. I nám však odpoví na otázky o přátelství a souznění těchto velikánů. Mám je dnes mnohem raději a to i proto, že většinu jejich filmů znám. Má představa umocněná množstvím dokumentů prohloubí můj pocit. Moc pěkný film. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Tušil jsem, že mě film ničím nezaujme, přesto mě to nedalo a mé nejoblíbenější komiky jsem chtěl znovu vidět i když v jiné podobě. Je to stejné jak s F.M.v Bohemian Rapsody .I když to napodobitelé zvládnou zahrát skvěle, není to prostě ono. Dívat se na naprosto odlišné ksichty oblíbených komiků a zpěváků prostě nedám. Je to jako s kapelama, také nechodím na revivaly, hráblo by mě z toho. Mám rád pouze originál. Film úplně nezatracuji, jen mě děsně nudil, u pár jejich scének jsem se ani nezasmál. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* moje zklamání z filmu evidentně vzniklo z toho, že jsem od něj čekal víc zábavy ... a naopak spíš z něho čpí mírná sentimentální depresivní atmosféra z toho, že je jejich sláva ta tam a vylézají na povrch staré křivdy. Dokonce i hrané scénky z filmů a na divadelních prknech mi připadaly kvůli tomu neveselé. Na druhou stranu filmu nemůžu vytknout kvalitní herecké obsazení ani přesvědčivou výpravu. Bohužel ale výše zmíněná atmosféra a nezáživný příběh přehlušil vše a byl jsem ho nucen předčasně ukončit a nemám chuť se k němu momentálně vracet, ale přesto si ho dovolím ohodnotit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

takový ten klasický životopisný kousek dnešní doby, který je po většinu času mile úsměvný, ale dokáže zahrát i na vážnější notu. Kdo by čekal, že se tu půjde víc do hloubky a nebo že se snad divák dozví o hlavní dvojici něco víc, bude zklamán. Film se zaměřuje na období, kdy kdysi závratná kariéra obou pánů pomalu ale jistě končí a oni se s tím musí nějakým způsobem srovnat. Příběhově tak Stan & Ollie nenabízí nic překvapivého. velké štěstí pro tvůrce je, že mají v hlavních rolích pány Coogana a C.Reillyho, kteří jsou skvělí a svým předobrazům snad z oka vypadli...60% ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Najsilnejšou stránkou filmu je výborný výber hercov, ktorý svoje role zahrali na jednotku. Ja som čakal od filmu širší záber ich života, možno od doby ako sa spoznali, ale to by film trval asi 3. hodiny. To je ale asi skôr na seriál. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Jsem trošku zklamaná. Herecky skvěle zahrané, obsazení úžasně vybrané. Steve a John splu krásně seděli a Johna bych skoro ani nepoznala nebýt jeho zpívání. Ale film jako celek mě nezaujal, spíše mě to nudilo a upřímně film jsem viděla před pár dny a už si ani nemužu vzpomenout, co se tam dělo. Vůbec mi nezůstal v hlavě, jako bych ho ani neviděla a takhle by to být nemělo. Většinou mi podobné filmy dají doměnku vyhledat si o těch lidech vice informací, kouknout na jejich pravá vystoupení/videa/fotky, ale tohle vůbec. Vůbec ani trocha zájmu o reálné osoby prostě jedna velká nuda. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je moc hezký a oba protagonisté jsou vynikající. Sledujeme závěr kariéry dvou kolegů/přátel, přičemž je nám nenuceně a skoro nenápadně zprostředkováno až dojemně silné a přesto něžné pouto, které jim vydrželo i přes různé neshody a odluky. Dnes už se asi v TV grotesky nepouští, takže originál nejspíš moc lidí nevidělo, ale i ve svých filmech působili Laurel a Hardy, jako by k sobě patřili, jako nerozluční bratři a přátelé. Jeff Pope se rozhodl právě tuto stránku vyzdvihnout a předkládá svou verzi, která sice působí mile a čistě, ale ve skutečnosti je to obrázek zidealizovaný a nepravdivý. Resp. to přátelství nejspíš vcelku vystihl, ale fakticky se věci udály jinak. Pokud si potrpíte na korektní filmografii, sáhněte po nějakém dokumentu. Pokud je vám to jedno a Stan a Ollie ve vás probudil zvědavost...raději nepátrejte jak to bylo doopravdy, ušetříte si zklamání z klamání a tento film vás pohladí po duši. Dokonalý protipól ke všem akčním, sci-fi a monster filmům. Tzn. pro někoho těžká nuda. Navíc tento typ humoru (infantilní, jemný, mimický), na dnešního diváka moc nezabere. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Herci výnimočne napodobňujú Laurela a Hardyho. Ich vynikajúca technika sa spája s zjavnou láskou k originálu. 6/10 ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Už roky mám v plánu nakoukat všechny věci s Laurelem a Hardym..ale zatím jsme se k tomu nedostal...když jsem totiž studoval jejich osudy, tak je mi spíš smutno, když je vidím a uvědomím si, jak dopadli. Každopádně nevěřil bych tomu, že Steve Coogan dokáže uhrát Stana a on to dal a i podobu trefil. John C. Reilly byla sázka na jistotu. ()

Reklama

Reklama