Reklama

Reklama

Všechny velké a malé bytosti

(seriál)
  • Velká Británie All Creatures Great and Small (více)
Velká Británie, (2020–2023), 21 h 38 min (Minutáž: 45–53 min)

Předloha:

James Herriot (kniha)

Hrají:

Anna Madeley, Samuel West, Rachel Shenton, Callum Woodhouse, Nigel Betts, Matthew Lewis, Melanie Kilburn, Diana Rigg, Nigel Havers, Maimie McCoy, Tony Pitts (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(28)

Obsahy(1)

James Herriot, čerstvý absolvent oboru veterinářství na univerzitě v Glasgow, jde za svým snem stát se veterinářem v úchvatném Yorkshire Dales, ale brzy zjistí, že léčit zvířata znamená především léčit jejich majitele – a že farmáři z Dalesu jsou drsní lidé, které těžko o něco prosit. Ve Skeldale House se James seznamuje se svou novou, dysfunkční rodinou – se svým chaotickým a chybujícím šéfem Siegfriedem Farnonem, jeho umíněným bratrem Tristanem a mazanou paní Hallovou, která chce neustále vše řídit. Když Jamese zaujme místní kráska Helen Alderson, má další důvod v Dalesu zůstat. (Viasat)

(více)

Recenze (41)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Remake staršího seriálu vypadá opravdu moc dobře. Jak vizuálně, kdy tvůrci zamířili do nádherných částí Anglie a panoramata jsou jednou z důležitých částí celého díla, tak třeba herecky. Na představitele rolí se dobře dívá, jsou sympatičtí a diváka si rychle získají. Stejně jako okolní obyvatelé během jednotlivých epizod. Já mám strašně rád pohodové seriály a toto je jeden z nich. Ostatně jeden z režisérů se věnoval i Panství Downton a jedna ze scénáristek zase Zavolejte porodní sestřičky - oba specifické seriály specifických období. Mohl bych se na něj dívat znovu a znovu. Možná je škoda, že nebylo natočeno více epizod. Každopádně seriál si mě získal a určitě se nebudu bránit si přečíst knihu Jamese Herriota, pokud na ni narazím a najdu si čas. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

My tedy na Heriotovi rovněž ulítáváme. Jak psáno, báječná předloha, báječné obsazení i naprosto špičkový dabing. Velmi nás potěšilo, že tvůrci pozměnili roli paní Hallové ze staré hospodyně na empatickou, chápající a k tomu krásnou dámu, která otupuje hrany soužití třech kohoutů jelikož sama má trápení a "minulost". Fascinuje mě, že jí Viasat označil jako mazanou. Průser je, že ve třetí řadě (nejen) jí pro Epik nadabovala jiná dáma! Postava je tak zcela nesympatická a vůbec ne naše milá paní Hallová. Doufám, že ČT o5 angažuje Danu Černou a ostatní ať to stojí co stojí, jinak seroš bude totálně zkažený. Doufám, že to někoho v ČT napadne a chápe to jako (dovolím si předjímat) my. Seroš máme na flešce a je možné to vidět kdykoli. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Seriál je hřejivý a konejšivý jako ty krásné pletené kousky, které v něm protagonisté nosí (smekám před pletařkami – vzory, barvy i provedení jsou na nejvyšší úrovni). Ačkoli je v seriálu válka za dveřmi, lidé umírají, zvířata se trápí – vše je podané milým starosvětským způsobem. Lidé se o sebe starají a často si pomáhají. Vědí, jak se chovat správně a většinou se tak i chovají. Mají k sobě vzájemně úctu a sami dodržují pevné zásady. Je to hezký, nikdy neexistující svět. Nikdy lidé k sobě nebyli tak zdvořilí a nikdy tak upravení, zvlášť, když jdou ze chlíva. Ale je hezké ponořit se do tohoto pohádkového světa a příjemně se do něj zachumlat. SHRNUTÍ: Stará dobrá venkovská Anglie ze snu. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál z nádherného anglického venkova s příjemnými zápletkami (úžasně zábavnými i zatraceně dojemnými) a s navýsost sympatickým obsazením. Moje nová seriálová láska. Prostě další britská feel-good pohodovka a ještě navíc dobovka. Čerstvým prodloužením pro další dvě série jsem ohromně potěšen. Doporučuji. 8,5/10 (po první sérii). ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Pokud si dobře pamatuju, tak Herriotovy knihy byly o dost drsnější, vtipnější a hlavní hrdina zdaleka nebyl až takový moula. Seriál jde trochu jinou cestou, předkládá nám sluncem zalité, hřejivé retro, plné laskavých lidských bytostí a roztomilých zvířátek. Ale příjemně se na to kouká a tak to beru, občas asi každý potřebuje trošku toho pohlazení po srsti. ()

Galerie (1 622)

Zajímavosti (3)

  • Siegfriedův automobil je Rover 12 Tourer z roku 1935. (xisp)
  • Autobus, kterým přijíždí James Herriot (Nicholas Ralph) do Darrowby, je Leyland Lion PLSC3 dans z roku 1927. (sator)
  • Po kriketovém utkání během rozhovoru s Hughem (Matthew Lewis) vyklouzne Helen (Rachel Shenton) pásek z poutka šatů. Když se však v dalším záběru baví s Jamesem (Nicholas Ralph), má pásek opět zastrčený do poutka. (Krocka)

Reklama

Reklama