Reklama

Reklama

Meandr

(festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lisa (Gaia Weiss) se probudí v podivné trubici plné smrtících pastí. Její jedinou možností je jít dál. Ale není jasné, jak daleko se může dostat. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě se nabízí srovnání s Kostkou (The Cube), záplatka je velice podobná. Mám ovšem pro podobné typy filmů slabost, takže vždy ocením trochu jiné uchopení tématu, čehož se mi v případě Méandre rozhodně dostalo. Bylo to napínavé, skličující, intenzivně klaustrofobické, skvěle natočené a závěr sice může někomu nesednout, já ovšem nemám výhrad. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek poměrně slušnej. Herečka sympatická, a člověj jí opravdu fandí, a soucítí s ní. Jenže pak se to neubírá tím směrem, kterej bych si já představoval. Místo skutečnýho příběho s nějakým vyustěním je to trochu psycho, na konci pak něco, co nechápu, a neuspokojilo mě to. Tři hvězdy jsou maximum, i když trochu nadhodnocuju. 50%. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Místo kostky potrubí a ono to funguje velice dobře. Tedy ty stísněné prostory byly skličující a pronásledování oním, co  přišel o ruku a byl spálen, bylo fakt na nervy. Oheň, voda a místo zbývajících živlů kyselina, mrtvoly a podobné legrácky. Nerad vyzrazuji to důležité, nedej bože konce, ale tady musím jasně napsat, co tím chtěl autor říci. Tudíž nejspíš SPOILER. Kde tedy Lisa vlastně byla? Odpověď je prostá - v Očistci. A po mučeníčku a překonání překážek se zaslouženě dostala nahoru, na rozdíl od Adama, který si to samozřejmě coby několikanásobný vrah nezasloužil a jehož hříchy byly daleko těžší než ten Lisin. Pěkný vizuál, výborná hudba a snaživá Weissová. „Jsem mrtvá?" „Tvé tělo už umřelo několikrát..." „ ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ženská se chce zabít a potká řidiče ten ji slíbí , že ji kamsi sveze a po cestě ji chce zabít (nevím proč a nevysvětlí se to). Pak se probudí v labyrintu plném mrtvol a později ji tam nahání jeden mutantík (kdo to je co to je jak se tam vzal nevíme a nezjistíme). 3/4 filmu je parádní ženská prochází pasti, které ji můžou zabít pak to jde, ale do kopru přijde mě, že si režisér řekl, že ve stylu Ajova Kyslíku (ano vím, že vznikl později)  tam hodí debilní konec co zde absolutně nepasuje a je jak se říká z prdele vytažené v nouzovém režimu. Chtěl jsem dat 80 procent za ten konec , ale stahuji hvězdu dole. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Francouzská, modernější, ale za to dost odlehčenější variace na Kostku. Film je pouze o jedné postavě (tedy o dvou, dobře), takže je jasné, že nemůže hned umřít při kontaktu s první, druhou či třetí nástrahou (navíc nástrahy teda nic moc, za mě dost obyčejné a bez nápadu) takže v tomhle ohledu se napětí úplně vytrácí. Klaustrofobické je to ale fakt fest, některé scény výborné - tělo v rozkladu a nahánějící spálená mrtvola, byla fakt děsivě k posrání. Ale jako celek to na mě úplně dobře nezapůsobilo, do toho ještě ty vzpomínkové pasáže a finále, jakože vyber si podle sebe, jak to chceš celé pochopit (stejně jsem už dávno dead). (14. hodnocení, 7. komentář) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení začalo 18. listopadu 2019 a trvalo 33 dní, natáčelo se v pařížském regionu. (bianci)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno