Reklama

Reklama

Hospoda

(seriál)
Česko, (1996–1997), 22 h 45 min (Minutáž: 24–29 min)

Režie:

Jaroslav Dudek

Scénář:

Jiří Drejnar

Kamera:

Alois Nožička

Hrají:

Petr Nárožný, Ladislav Potměšil, Bronislav Poloczek, Jiří Menzel, Jan Kanyza, Jiří Krytinář, Pavel Vondruška, Václav Knop, Věra Tichánková, Lubomír Lipský st., Josef Dvořák, Zuzana Bydžovská (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(52)

Do hospůdky tři schůdky, z hospody tři schody. Oblíbený sitcom z prostředí malé pražské hospůdky a o neobyčejně veselých příhodách denních štamgastů. (TV Nova)

Recenze (700)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hospoda osloví nejvíce toho, kdo se může identifikovat s některou z hlavních postav u štamgastského stolu a zároveň mu nevadí mnohdy bizarní dialogy o ničem, což ale k těm diskuzím v knajpě vlastně tak nějak patří. Z hereckého obsazení mi osobně nejvíce sedl pan výčepní se svými improvizovanými průpovídkami za výčepem a Kachna se svými hokusy pokusy, zatímco arcislizký pan Jonáš či Jozka mi neuvěřitelně pili krev. Kvalita jednotlivých epizod byla kolísavá - převažovaly však průměrné díly. I když pro mě osobně nejde o seriál století, rozhodně se jedná o jeden z těch povednějších z produkce TV Nova, které vznikly po revoluci. ()

Richie666 odpad!

všechny recenze uživatele

Už jsem chtěl tuto blbost z odpadu povýšit na jednu hvězdičku, jelikož mi díl, kdy ožralý pan domácí balí kluka, mi přišel docela zábavný. Můj záměr však vzal za své při citaci Goetheho básně. Když už si tvůrci ani nejsou schopni zjistit její skutečné znění, tak to už je opravdu smutné. Takže: "Wer reitet so spät (nikoli schnell) durch Nacht und Wind, es ist der Vater mit seinem Kind." :))) ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Asi ten nejpovedenější vlastní seriál TV Nova. Rozmanité postavy, které hrají kvalitní herci a je vidět, že si natáčení skutečně užívali. Navíc se téměř v každé epizodě objeví několik "zvláštních hostů", kteří jsou také ztvárnění předními českými herci. Scénáře nejsou nějak propracované a je pár epizod, které se točí jen kolem vyprávění hospodských historek, ale u jiných je zase příběh celkem zajímavý. Jako u každého komediálního seriálu jsou i zde špatné a dobré epizody. Těch dobrých je naštěstí více. Za nejlepší považuji díl, kde se natáčí reklama na pivo. "Chmelomok, božský lok." ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jediný český seriál, který mě chytnul už od plen. Dialogy, postavy a jejich charaktery jsou tak skutečné, že to je jak kdyby jste tam snima opravdu seděli. Nejoblíbenější postava bez váhání kuchař Kachna. Zkouknul jsem všechny díly na YTb po dlouhé době znova a nestalo se že bych se nudil.Za mě nejlepší český serial. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tento seriál uvízl někde uprostřed novácké cesty do pekel. Nebojím se říct, že byl dokonce jakýmsi zrychlovacím elementem. Vždyť přece vsadili na českou omezenost a tupost rozvíjenou hospodským posedáváním. Samozřejmě nechci seriál shazovat zrovna kvůli tomu. Koneckonců prsknout sitcom do hospody už v dějinách párkrát jako nápad docela vyšlo. Ale proklamace tupých štamgastů preferovaných jakousi vyšší intelektuální sociální vrstvou sedíc láskyplně u stolu s několika ještě více tupějšími místními ochmelky a to vše smícháno tak legračně, že se mám jako mlátit smíchy celých třicet minut? Ne, děkuji, více humoru vymyslíme cestou z reálné hospody domů v pět ráno. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (152)

  • Existuje i 53. epizoda, v té se pojednává o tom nejlepším z celého seriálu. (Ded@M@tes)
  • Třetí série Hospody se měla natáčet i přes úmrtí Jaroslava Dudka. Bylo napsáno 10 dílů, na sedm z nich si nechala Nova na jaře 2001 vypracovat dramaturgické posudky Gustavem Oplustilem. Samotná dramaturgická schůzka se konala až v roce 2005, kdy bylo od projektu upuštěno, neboť se z osazenstva stali již ctihodní pánové v letech a situace, do kterých by se dostávali by vyzněly dětinsky. Z dramaturgických posudků (samotné scénáře se nedochovaly), které jsou na oficiálním facebookovém profilu seriálu, se můžeme dozvědět i názvy dílů (1 - Návrat, 2 - Kalkulace, 3 - Šolích, 4 - Vedoucí, 5 - Medium, 7 - Marodi, 10 - Marketing). Ve třetí sérii se Jonáš (Václav Knop) měl stát poslancem, Václav Novák (Ladislav Potměšil) se měl  vracet domů z vězení a nastoupit k Babulovi do kotelny. Rovněž měla přibýt nová postava novináře Meluzína, který nahrazoval MUDr. Práška, neboť jeho představitel Jiří Menzel se za účast v seriálu styděl a odmítl v něm pokračovat. (cundak)

Související novinky

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Zemřel Jiří Menzel

Zemřel Jiří Menzel

07.09.2020

Ve věku 82 let zemřel v sobotu večer český oscarový režisér Jiří Menzel, informaci v neděli prostřednictvím sociální sítě zveřejnila jeho manželka Olga. Světoznámý tvůrce, jenž se v posledních letech… (více)

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (více)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Reklama

Reklama