Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA The Texas Chainsaw Massacre (více)
Trailer

Obsahy(1)

V srpnu 1973 objevila policie na farmě Thomase Hewitta zohavená těla 33 obětí, které bývalý zaměstnanec jatek zavraždil a rozřezal motorovou pilou. Pětice studentů, kteří toho léta jeli autem do Mexika, měla o cíli svého výletu jinou představu. Když cestou narazili na zkrvavenou dívku, která před jejich očima spáchala sebevraždu, rozhodli se zjistit, co se stalo, na vlastní pěst. Ale i oni se ocitli na Hewittově seznamu ulovených obětí. Jejich příběh poznal celý svět. Dostal jméno Texaský masakr motorovou pilou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (649)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Jestli je definice hororu: pějme píseň dokola a motto: v nemocnicích je nedostatek dárcovské krve, tak tenhle Masakr není problém. Ale pro mě horor představuje plnohodnotný žánr a tyhle podobné slátance nesplňují podmínky, ačkoli si nehrají na Ačkové filmy. Kdeže jsou opusy ze 70. a 80. let, kdy si vystrašení diváci lámali čelisti o sedačky a prchali z kina. Filmy jako Texaský masakr způsobí max. to, že diváci se stanou imunní vůči násilí a brutalitě. Atmosféra už pro ně nebude měřítkem strachu. Chudinky červené krvinky. Nispel by měl jít kopat plynovody na Ukrajinu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebohý chlapeček. Když v Travis County, kde bílé laťky plotu už dávno nejsou bílé, nesežene látky k šití a polínka na řezání, musí vzít zavděk líbeznou mládeží z dodávky.. Nispelův uhlazený, reklamními spoty vybroušený styl se neustále bil s pokusy o upřímnou syrovost a narušení žánrových klišé. Bohužel, tyhle moderní, době poplatné remaky nemají ani šajn, co je to mít na zátylku ledový dech znepokojujícího tajemna a na rovinu říkám, chodit celý film Jessica Biel ve vytahaném svetru, byl bych při hodnocení ještě méně shovívavý. Chvála bohu za kultivovanou přítomnost šerifa, v jehož obočí by se ztratil i zkušený zálesák s kompasem.. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Veľmi znepokojivo zobrazené bezútešné prostredie plné vyšinutých buranov, kde sa nemáte na koho obrátiť s prosbou o pomoc. Leatherface - narozdiel od zvyšku rodiny - naozaj naháňa strach a to skoro tak, ako v origináli z r. 1974. Brutalita je tu samozrejme mnohonásobne drsnejšia, pre bežné publikum možno až šokujúca. Len ma mrzí, že záver tu narozdiel od '74 verzie neprichádza tak náhle a nečakane, no na druhej strane musím priznať, že záporák to už lepšie schytať ani nemohol. S radosťou by mu dal 4*, len keby som ho nevidel s dabingom... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle horor mě opravdu sejmul. Něco tak brutálního už jsem hodně dlouho neviděla a celou dobu jsem byla opravdově napjatá. Ten film je hnusný v každém svém filmovém políčku, ale funguje bezvadně už jen díky té stylové atmosféře plné hnusu. Jedno vím jistě - už nikdy ho nechci vidět. Ještě teď mi z něj běhá mráz po zádech. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Původní Texaský masakr jsem neviděl, ale i tak dávám vysoké hodnocení, protože podobně stylových a napínavých hororů je opravdu málo. Až moc reálně jsem si představoval, co bych dělal, kdybych byl v roce 1973 na jejich místě a dvakrát dobře mi z toho nebylo a to je myslím známka kvalitního žánrového snímku. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (45)

  • Přestože tvůrci prohlásili, že je film natočen podle skutečných událostí, není to pravda. V Texasu nikdy nežil žádný vrah, ke kterému by bylo možné Tomase Hewitta (Andrew Bryniarski) přirovnat. Respektive tam nikdy nežil nikdo, kdo by vraždil motorovou pilou, nebo si pokrýval znetvořený obličej maskami z lidských kůží. Inspirací byl pouze Ed Gein, kterému byly dokázány "pouze" dvě vraždy a znetvoření těl obětí. Zbytek filmu je jen fikce. (Claude Speed)
  • Leatherfacova (Andrew Bryniarski) motorová pila je Husqvarna-359. Tu však v roce 1974 možné sehnat nebylo. (Dlee)
  • Film se natáčel v Austinu, Grangeru a Tayloru. (henrycruel)

Související novinky

Conan je v haj*lu

Conan je v haj*lu

13.06.2009

Omluvte to přímočaré vyjádření osobních pocitů, ale slušněji už to napsat nedokážu (zvažoval jsem i mnohem ostřejší verze). Že se schyluje k natáčení nového filmu o barbaru Conanovi (spíš než o… (více)

Další vydatná jatka

Další vydatná jatka

13.11.2007

Série Saw pořád vydělává a Hollywood proto věří, že nízkorozpočtové horory o úchylech porcujících pohledné teenagery jsou přesně to, co fanoušci filmového strachu potřebují. A tak je tady Slaughter,… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama