Reklama

Reklama

Rychlý Stripes

  • Jihoafrická republika Racing Stripes (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Podobně jako prasátko Babe, které se chtělo stát pasteveckým psem, má sen i Proužek, mládě Zebry omylem opuštěné v bouři potulným cirkusem. Proužek má sen vyhrát dostihy. A to ne ledajaké, ale rovnou nejslavnější dostihový závod světa: Kentucky Derby Open. Pruháček je zachráněn panem Walschem, trenérem koní a majitelem malé farmy. Na farmě se brzy seznámí i s ostatními zvířátky: poníkem Tuckerem, moudrou kozou Franny, potrhlým kohoutem Reggiem a dalšími. Také se spřátelí s Channing, dcerou pane Walsche, která má stejný tajný sen jako on. Oba dva, s pomocí svých zvířecích přátel, pak musí bojovat s předsudky a posměchem ostatních (Nejsi kůň!, Jsi jenom holka!), aby naplnili svůj velký sen: Vyhrát prestižní závod a porazit všechny ty ušlehtilé čistokrevné koně a namyšlené žokeje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (162)

Al Majda 

všechny recenze uživatele

Typický rodinný filmík. Pro děti mluvící zvířátka, pro starší rapující mouchy a pro rodiče láska, píle a péče o zvířecího miláčka, taky schopnost dosáhnout svých cílů. Vtipný hlášky, hodně se mi líbil plameňák, ten byl cool, jeho jméno je obzvlášt hustý-Husa. Prostě pro děti je to supr a myslim si ,že hodně lidí si v tom taky najde něco svýho, čemu se rádi nenuceně zasmějí. Jasně všichni už dopředu víme ,jak to dopadne,že zvítězí ten nejlepší a ten hodný.Možná je to škoda,že tam nebylo něco originálnějšího. Nicméně zase nemůžeme předělat etiku našich babiček pahádkářek(morální zásady) - láska ,dobro vítězí nad zlem,přátelství,myslim,že tohle naše generace potřebují spíš než mobily a brutální gamesy. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době ´sem vytáhl do kina i děti a volba palda právě na Racing Stripes. Nebyl ´sem zrovna nadšený tím, že ve filmu vystupují mluvící zvířata, ale do kina se nešlo kvůli mně, tak ať se baví hlavně děti. A když už film začal, obavy byly ty tam. Tolik vtipů a hlášek ´sem nečekal. Přestože jde o film pro děti (a místy je to bohužel znát až moc), bavil ´sem se skvěle. Kde jinde uvidíte pelikána, který si říká Husa a oslovuje slepici McChicken a dvě šílené mouchy v podání Genzera a Suchánka? A to už ´sem se dostal k dabingu, který se taky mimořádně skvěle vyvedl. Kohout Carda utíkající před "kyselým deštěm" je nezapomenutelný. Další, co mě mile překvapilo je Ishamova hudba. Hlavně pak ta vokalní část, která sice není toliko výrazná, kolik by zasloužila, přesto mi uvízla v hlavě a sem tam si ji hvízdnu. A co se příběhu týče, ´sem si jist, že ´sem pro děti lépe vybrat nemohl. Jak jinak jim ukázat, že pokud si za něcím pevně stojí, jejich odhodlání a pevná víra je vždy přivede k červené pásce na konci závodu, kterému se říká Život. ()

Reklama

Nepi 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná podívané o zebře,která sní o dostihovém závodu a pak ho taky vyhraje...Mluvící zvířata,která občas i dobře zahlásí,vás jistě pobaví.Jinak českej dabing je fakt výbornej...Hlasy zvířatům propůjčili Michal Suchánek,Richard Genzer,Patrik Hezucký,Veronika Žilková,Josef Carda a Zdeněk Podhůrský...Na zimní víkend slušná podívaná...!!! ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Film ve kterém hrají jak lidé, tak i zvířátka a sem tam museli autoři i dodělat něco počítačově, ale toho je skutečně málo. Nádherný dabing v podání zvířat. Excelují hlavně mouchy a létající pevnost pelikán alias husa. Ten je prostě super. My se na tento film rádi koukáme i s našemi dětmi a pořád je se čemu zasmát. Pokud tedy máte rádi filmy se zvířátky a chcete se skutečně skvěle bavit, tak neváhejte a kouněte se na tento filmeček. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklá na zvláštní nápady filmařů, ale tohle je až moc extrémní.Parta hloupých koňů tlachá a snaží se udělat z filmu senzaci."Romantika" v podobě koně a zebry...Nesmyslně dialogy bez nápadu.Jedinou velkou záhadou mi vždy bylo jak donutit ty zvířata, aby dělala co chtějí, ale to je tak jediné zajímavé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (10)

  • Film je sice klasický, neanimovaný, tj. natočený se živými zvířaty, počítačově ovšem byli hlavní zvířecí - mluvící - hrdinové přemodulováni a upraveni. (Terva)
  • Víkend, během kterého měl snímek premiéru, je šťastným pro rodinné filmy, ve kterých se kombinují živí herci s počítačem generovanými zvířaty. Roku 2003 tak úspešně odstartoval Klokan Jack a o rok dříve Sněžní psi. (imro)
  • Pro belgického režiséra to je v pořadí jen druhý film, debutoval totiž už roku 1998 animákem Kouzelný meč - Cesta na Camelot. Pro většinu jeho spoluscénáristů je Rychlý Stripes jejich celovečerním debutem. (imro)

Reklama

Reklama