Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Austrálie Wolf Creek (více)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (334)

arie 

všechny recenze uživatele

Austrálsky pokus o buranský horor nedopadol až tak hrozne ako som očakával. Samozrejme, je to priemerná vyvraždovačka so všetkými zabehnutými klišé žánru, no nemôžem jej uprieť celkom vydarené budovanie napätia a pocitu neistoty a taktiež realistický prístup autora k príbehu, zapríčineného určite aj tým, že snímka je inšpirovaná skutočnou udalosťou. Vo výsledku sa jedná o dielo, ktoré hororového nadšenca príjemne poteší, no po krátkom čase na neho úplne zabudne. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

I rozhodl jsem se, že můj komentář bude spoilerový. Nejprve se podivím nad zdejším vysokým hodnocením; cože?!? Poté bych rád vyjádřil souhlas s komentářem slečny Andrejky alias SexyAjinky (jo, vážně je sexy). Jen bych asi nepřihazoval plusové body za to, že se točilo na základě skutečné události. Jednak se v zajímavostech píše, že to s tou skutečnou předlohou možná není tak horké, a jednak by to bylo o to horší, kdyby se něco podobného vážně odehrálo. Shrňme si to. Tři cool Američani zaparkujou uprostřed jedné australské louky a s deštníkem v ruce jdou omrknout ďouru po meteoritu. Tam dva z nich promarní ideální příležitost pro první milování, ale dejme tomu. Auto pak ne brm brm, auto kaput. Hodný strejda spravit, aby auto zase brm brm. Okay, jedeme se strejdou. Hodný strejda opeče buřtíky, auto vykuchá a ráno se Amíci probudí v poutech. Celý den se nic neděje, čekáme na večer, aby příběh pokračoval opět za tmy. A teď to přijde. Kdy už se konečně dočkám toho, že uprchlík dorazí svého trýznitele, když ho má na lopatě? I kdyby třeba kávovou lžičkou, přepižlal bych ho vedví. No jo, holky... A co udělají potom? Zmíní se alespoň jedna z nich, že tam někde mezi tím haraburdím je ještě jejich kamarád, neřknu-li amant? Ne ne, šup do dodávky a pápá. Jo, holky... Od té chvíle jsem jim přál jen to nejhorší. A nemusel jsem dlouho čekat. Jedno auto sice do jámy lvové shodily, ale na druhé jaksi pozapomněly, a tak jedna z nich o chvíli později končí s precizně provedenou lokací nervové soustavy za pomocí nože pana Mrože. Propó - to byla ale náhodička, že seděl zrovinka v tom jednom autě z padesáti, do kterého nebohá slečinka vlezla, že? A co mezitím dělá druhá nebožačka? Utíká. Běží s větrem o závod, a běží až do úsvitu, aby Slunko ozářilo její zákeřnou vraždu, kdy je střelena do zad. Šmankote, proč? Nejdřív bylo naznačeno, že pan Mrož chce sex, a pak zas jen vraždí... No nic, máme tu střih a záběr na Beníka. Podívejme se, už jsem na něj skoro zapomněl. Je živ a zdráv. I on uniká z pout, i on absolutně sere na to, že tam někde má kamarády v nouzi, a běží. Ale asi není zrovna ve formě, usíná kdesi na louce, kam pro něj přijede spásná dodávka. Náznak happyendu v podobě letadélka Káněte, a pak závěrečná legenda, že případ nikdy nebyl objasněn. Jo, tomu také rozumím. Přeci jen vypátrat na australské louce plechový komplex s příjezdovou cestou, autovrakovištěm, a několika mrtvolami rozvěšenými po zdech dá asi makačku. Kampak se nám tedy ta mrška pravda poděla? No a je to, společně jsme se dopracovali k závěru. Že to nebylo tak hrozné, viďte? ()

Reklama

Anthony 

všechny recenze uživatele

Nakonec dost nuda. Ke zvrtau ve filmu dochází až v padesáté minutě - celá první část je nezajímavé sledování, jak se trojice mladých lidí vydává na výlet a dostanou se do potíží, když jim přestane fungovat auto. Následující krvavá druhá půle mě ovšem zklamala také. I onen masakr, kvůli kterému si tento film lidé pustí, je natočen mdle a nezajímavě. Jednání vraha je chvílema dost nepochopitelné. Jinak ta brutalita, která se "slibuje" nijak přehnaná není, takže ani diváci lační nějakých úchylných výjevů si na své nepřijdou :)) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dávejte si pozor, psychopatů, kteří vám nabídnou zdánlivě nezištnou pomoc, chodí po světě spousta a bydlí-li dokonce v jižních australských pustinách, kde se pomoci nedovoláte, zaděláváte si určitě na malér... Sympatický zástupce ze země, kde vzniká hororů jako šafránu a určitě jeden z těch lepších Texas Chainsaw Massacre klonů. Sice je představování charakterů třech hlavních představitelů vzhledem k průběhu filmu zbytečné, protože s nimi režisér ve druhé půli dále nepracuje a skutečnost, jestli "ten má rád tu a ta jeho" je dost nepodstatná, ale budu asi jeden z mála, komu dlouhá "seznamovací" první půle nevadila. Nechal jsem se ukolébat idylou, kterou vystřídalo tušení něčeho zlého (což začalo už přítomností místních obyvatel se správně buranským výrazem), aby mně pak režisér nečekaným a nečekaně brutálním vývojem děje pořádně chytil pod krkem. Ze čtyřhvězdičkového hodnocení sráží tenhle film několik snad až příliš efektních scén a poněkud omšelá hra s divákem v podobě prezentace filmu coby příběhu "podle skutečné události". To ani omylem. Pro příznivce filmové brutality je ale tenhle kousek jistým zářezem do topůrka zakrvavené sekyry. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Další z plejády tzv. road-teen-vyvražďovačky. Parta mladých lidí někam jede, většinou autem se zásobou basy piv, pak se ocitnou v nějakém zapadákově, kde se jim pokazí auto. Jako na zavolanou se objeví chlapík, který jim nabídne pomoc, případně jim něco hodí do pití, sváže je a hodí do nějaké kobky. Tyto filmy přežije většinou jeden jednotlivec, kterému se podařilo uprchnout vraždícím šílencům. Tento film ve svém žánru nenabízí nic nového. Naprosto předvídatelné scény, žádné prokreslení postav. Snad jen ten kráter stojí za zmínku. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Štáb nevěděl, že opuštěný důl, kde se rozhodli natáčet, byl ve skutečnosti místem skutečné vraždy ženy. Natáčení vyvolalo protesty místních obyvatel, kteří se mylně domnívali, že film je o těchto událostech. (ČSFD)
  • Kráter se opravdu nachází v západní části Austrálie a jmenuje se "Wolfe Creek". (Chatterer)
  • Cassandra Magrath řekla, že jí zlověstný smích Johna Jarratta způsobil noční můry. (Chatterer)

Reklama

Reklama