Reklama

Reklama

Kancl

(seriál)
  • USA The Office (více)
Ukázka z filmu 2
USA, (2005–2013), 75 h 18 min (Minutáž: 21–51 min)

Režie:

Ken Whittingham, Tucker Gates, Jason Reitman, Joss Whedon (více)

Hrají:

Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, Leslie David Baker, Brian Baumgartner, Angela Kinsey, Phyllis Smith, Kate Flannery, Creed Bratton (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(188)

Famózní komediální seriál o každodenním soužití nespokojených zaměstnanců v kanceláři společnosti Dunder Mifflin, které šéfuje zmatený Michael Scott. (Netflix)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (420)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Michael a Dwight. Na tyhle postavy nikdy nezapomenu. Seriál měl hodně skvělých epizod, ale stejně jako mnoho dalších trpí přetahováním. Tvůrci měli raději celou sérii ukončit s odchodem Michaela, protože cokoliv bez jeho nepřítomnosti je zbytečné. Nedávno jsem začal seriál sledovat znovu od začátku a mohu s klidem konstatovat, že funguje nejlépe na Youtube, kde je možné zhlédnout spoustu krátkých scének, tedy vždy to nejlepší z každého dílu. Osmou a devátou sérii bych zahodil. Zbytečné postavy: Kelly (jejíž charakteristika je, že pořád o něčem kecá) a Andy (který prozměnu pořád zpívá). ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Ach Kancl. Seriál, který se se mnou táhl skoro rok, ale určitě ne z důvodu, že by mě nudil. Pokud se Kancl považuje za sitcom, tak bezkonkurenčně patří k těm nejlepším. Od druhé série je to fantastická bomba, která si u mě asi až na dvě série zasloužila těch pět hvězdiček. Co se týče působení humoru, tak Office nezná hranice a nebojí se hodně pracovat s trapností. Někdy až na tolik, že některé scény fyzicky bolí. Není tu přidaný smích ani hudba a seriál sází pouze na samostatné postavy. A když už jsem nakousl ty postavy, tak Americká verze má opravdu skvěle napsané vyvíjící se postavy. Hlavními oponenty jsou Michael, Dwight, Jim a Pam, kteří s v mnoha chvílích seriál kradou skoro pro sebe. Tohle platí hlavně u Michaela Scotta a Dwighta, které si už v prvních dílech zamilujete. Obě postavy zde mají skvělý vývin a v případě Dwighta mě v poslední sérii až dojalo, jak dokázal na spoustu věcí a lidí změnit názor, dokázal odpustit a usmířit se. Stejně tak fungují i dynamiky dvou postav, jako Jim a Pam v partnerství nebo Jim s Dwightem jako přátelé. Na Kanclu je pěkné, že vás dokáže rozesmát, dojat i dostat do nepříjemných situací a pocitů. Nic tak bláznivého a zároveň chytrého tu už asi nikdy nebude, a právě proto by tomu měl každý dát šanci. Výborná práce! ,,That‘s what she said!‘‘  ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Pre mňa o dve triedy lepšie ako anglická verzia. Je zaujímavé, že na druhýkrát mi to prišlo ešte oveľa vtipnejšie. Jednoznačne najlepší z amerických súčasných komediálných seriálov. Carell to zahral lepšie ako Gervais. A charekter Dwighta-to je kapitola sama o sebe.To musíte vidieť. Hlášky: Michael:"Today I saved a life. My own. Am I hero? I really can't say. But yes." *** Michael: "And, even though we're still a family here at Dunder-Mifflin, families grow. And, at some point, the daddy can't take a bath with the kids anymore. I am upper management, and it would be inappropriate for me to take a bath with Pam, as much as I might want to." *** Michael: "We are going to learn how a warehouse works. Oh, I think this is going to work out great. Because managing the warehouse is a very important part of my job and I haven’t been there in months." *** Dwight: "I can’t do this." Michael: "That’s because you’re incapable of doing this. Because you don’t know how. Because you have no skills. Dwight, there’s no way I can possibly teach you what you need to know about public speaking by speech time." Dwight: "Okay…" Michael: "But I can teach you enough so that you don’t embarrass me or the company." Dwight: "Okay, deal. I’ll do whatever you say. No questions asked." Michael: "Well, if you have a question, you should ask me." Dwight: "I’ll try to think of one. When…" Michael: "Don’t try to think up a question just to humor me, just try not to be such an idiot." Dwight: "Is that an insult or is that part of the public speaking advice?" Michael: "Insult." ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Brilantně vysoustružená seriálová záležitost, k níž se díky její neskutečné komediální stránce a praštěným charakterům vždy velmi rád vracím, přičemž mi pokaždé spolehlivě zvedne náladu a koutky úst. Seriál The Office stojí a padá na šílených a trapných situacích, zoufalých a pobavených pohledech do kamery či třeba na vyčnívajících a svým způsobem podivných postavách, jež se Vám po několika dílech zaryjí hluboko pod kůži. Styčným charakterem je zde pak postava Michaela Scotta v podání výtečného Steva Carella, který je snad ten nejsympatičtější kretén, jakého jsem kdy v seriálu, potažmo i filmu viděl. Jako frenetický, nekorektní a servítky si neberoucí šéf pobočky papírenské firmy působí jako jakési pojivo mezi jednotlivými postavami, jejich interakcemi a vlastně i mezi jednotlivými díly, takže celý seriál díky tomu působí více jednolitým dojmem. Co tedy dodat na závěr? The Office je na seriálovém poli nepřehlédnutelným hráčem, kterému byste určitě měli věnovat pozornost. Nic tak střeleného, bláznivého a nekorektního tady už asi (bohužel) nikdy nebude. Jedná se zkrátka o kultovní záležitost, o níž se jednou v učebnicích filmového a seriálového umění bude psát zlatým písmem. Výborná práce! „I am running away from my responsibilities. And it feels good.” ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by mezi britským originálem a americkým remakem byl nějaký výrazný kvalitativní rozdíl. Gervaisův "Office" přišel s ústřední čtveřicí postav, na kterých byl seriál postaven. Novější verze ale díky americké tendenci vyprávět donekonečna potřebovala širší paletu postav, a v tom je právě její kouzlo. Živý svět kanceláře plný různorodých existencí poskytuje poměrně plodnou půdu k vytváření komických situací, byť se ústřední děj buduje kolem hlavní čtveřice. Carell je ve své roli výborný, ale osobně jsem se bavil více u Gervaisových kreací, které ve mě vyvolávaly akutní pocity trapnosti. Carellovy výstupy se od trapnosti spíše přesouvají k projevům totální mentální zaostalosti ve smyslu "kam až může lidská blbost zajít". Američani si ale svůj produkt chrání, a proto na rozdíl od britského šéfa kanclu, se pro nevyhození Michaela vždycky nějaký důvod najde. A oni ho nejen chrání, oni si ho natolik oblíbili, že se nad ním slitovali a věnovali mu vztah s ženou! Tohle by asi v britské verzi neprošlo:-) ()

Galerie (1 719)

Zajímavosti (138)

  • Dwight má u svého stolu nálepku "Froggy 101", jde o nejposlouchanější country rádio ve městě Scranton. Stejná nálepka byla také v kanceláři šéfa telemarketingové firmy, ve které po nocích pracoval nějaký čas Michael. (don corleone)
  • Postavy často mluví o podniku Pour Richards Pub, který se ve Scrantonu skutečně nachází. Jde o bowlingovou halu. (don corleone)
  • Některé záběry v úvodních titulcích má na svědomí John Krasinski, který natočil záběry budovy, když přijížděl na místo se svými kamarády, po té, co dostal roli. (don corleone)

Související novinky

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

včera

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (více)

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

Nový film Johna Krasinskiho nabírá obsazení

26.01.2022

Tak to vypadá, se si hvězdy seriálu Kancl dají menší reunion. Režisér a herec John Krasinski (Tiché místo, Tiché místo: Část II) totiž do své novinky IF čerstvě obsadil Stevea Carella (Sázka na… (více)

Reklama

Reklama