Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1930, v USA panuje prohibice a Chicago ovládá gang Al Caponeho. V boji o miliardy dolarů plynoucích z nelegálního prodeje alkoholu korumpuje úplatky představitele města a policie a likviduje obchodníky, kteří od něj alkohol odmítnou koupit. Jeho heslem je, že s dobrým slovem a pistolí dojde dál než jen s dobrým slovem. Do Chicaga je vyslán zvláštní zmocněnec ministerstva financí Eliot Ness, který má řídit vládní akci proti distribuci lihovin a proti násilí. Dozví se o velké zásilce whisky a ve spolupráci se zvláštní policejní jednotkou vykoná razii ve skladu. V bednách však alkohol není. Al Capone, tisk i zkorumpovaní policisté se mu vysmívají. Setkání s poctivým pochůzkářem Jimem Malonem ho přivede k myšlence vytvořit malý neúplatný tým. Spolu s Malonem vyberou na policejní střelnici nejlepšího střelce, Itala Georga Stonea, původním jménem Guiseppa Petriho. Čtvrtým mužem se stane policejní účetní Oscar Wallace, kterého Nessovi poslali z Washingtonu. Ness prohlašuje, že chce využít všechny zákonné prostředky k tomu, aby Al Caponeho dostal do vězení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (909)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Já mám ten film prostě ráda, má atmosféru, dobrý děj, hudba mi sedla hned napoprvé, takže nemám co vytknout ( když už vidím tolik negativních hodnocení ), sbírka skvělých herců a přestřelka na schodech, co dodat. Pokaždé, když Neúplatné vidím, sleduju je bez dechu ( a to nejsem na mafiánky, i když, Kmotr, Krycí jméno Donnie Brasco...možná to s mým vztahem k mafiánkám nebude tak zlé ). ()

sud 

všechny recenze uživatele

Autorská licence je sice patrná a Eliot Ness chvílemi dost naivní, ale díky dynamické režii, výtečné hudbě Ennia Moriconneho a ukázkovému hereckému obsazení to vůbec nevadí. Kevinu Costnerovi jsem věřil úplně všechno a celý film jsem mu držel palce, stejně tak Seanu Connerymu a Robert De Niro tím Caponem prostě je! I herci malých rolí se vyřádili (za všechny superlizký Billy Drago). Akční scény jsou patřičně drsné a krvavé, ale nikoli na efekt. Spolu s Obětmi války nejlepší film Briana De Palmy. 95%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není 5*, ale těžko se hledá co filmu chybí. Přes úžasné obsazení, tou dobou skvělého režiséra a výbornou hudbou se dostávám k obyčejnosti příběhu, který je trochu pomalejší a postavy mají zvláštní charakter. Být policistou v Chicagu během doby Al Caponeho by nemělo být spojováno s pacifismem, při kterém řeší hezký úsměv víc než hromada vystřílených nábojů z brokovnice. Na několikáté podívání mi Neúplatní přijdou čím dál více přeceňovaní. Po x letech a několika shlédnutí je kvalita a nadčasovost nepopiratelná. De Palma je odlišný a zaslouží si docenění. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po Mafiánech a Kmotrovi konečně další shlédnutý film z mafiánského prostředí a už rovnou mohu tvrdit, že tento se na ně prostě rovnat nemůžu, i když příběhové čerpá z velmi silného tématu a herecky je více než na úrovni. Kombinace vícero žánrů je příjemná, Al Capone a jeho skvadra dokáže zaujmout svým životem a ačkoliv je tento příběh dobra se zlem předem jasný, je stále se na co koukat. Ono koneckonců prakticky v každém filmu z mafiánského prostředí je na co se koukat, jde už jen o to dokázat šokovat, překvapit a tento zdá se mi nesplnoval ani jeden požadavek. Přesto patří do trojky nejlepších mafiánských filmů, které jsem měl možnost kdy vidět. Mimochodem, řekl bych, že film potápí nicneříkající hudba, kterou prostě přejede jakoby nic a druhý den už si na ní nikdo nevzpomene, což je zaručená škoda. --- Tým! Nedojdu nikam, jestli nevyhraje tým! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Stale jsem nevidel spoustu starsich a skvelych filmu, snazim se to dohnat a narazil l jsem na The Untouchables. Muzu rict, ze lepsi gangsterku z dob prohibice jsem nevidel! Dokonale herecke vykony v cele se Seanem Connerym a jeste ne tak slavnym Kevinem Costnerem, ktery ukazal, ze hrat doopravdy umi! Vynikajici rezie Briana De Palmy dostala tenhle film opravdu nahoru a vysperkovany scenar jeste "vejs" :)) 10/10 ()

Galerie (52)

Zajímavosti (54)

  • Režisér Brian De Palma se nad drinkem v Los Angeles setkal s Bobem Hoskinsem a diskutovali o roli Al Caponeho, kdyby Robert De Niro odřekl. Když se tak nestalo, poslal De Palma Hoskinsovi omluvný šek na 200.000 dolarů. Hoskins mu pak žertem zavolal, jestli nemá víc takových filmů, do nichž ho nechtějí. Podle herce to byly nejsnáze vydělané peníze. (Kulmon)
  • Posledním žijícím člověkem ze skutečných Nedotknutelných byl Albert H. Wolff. Na filmu pracoval jako konzultant a radil Kevinu Costnerovi, jak pojmout Eliota Nesse. (Kulmon)
  • Ennio Morricone měl pro film zkomponovat výrazný policejní pochod. Se zadáním si však příliš nevěděl rady, proto připravil režisérovi devět verzí s doporučením, aby nezvolil tu sedmou. Brian De Palma po ní samozřejmě sáhl. (major.warren)

Související novinky

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration

23.11.2023

Ennio Morricone - The Official Concert Celebration bude unikátní hudební událost s velkolepou produkcí, jejímž kurátorem je samotný Ennio Morricone. Pražský koncert se bude konat 6. dubna 2024 v O2… (více)

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (více)

De Palma se vrací za kameru

De Palma se vrací za kameru

04.05.2017

Brian De Palma byl od 70. do 90. let filmařskou extratřídou, jíž vděčíme za Zjizvenou tvář, Neúplatné nebo Carlitovu cestu. Po Mission: Impossible ale začal trochu strádat a přišel o diváckou… (více)

Reklama

Reklama