Reklama

Reklama

Bella byla vždy trochu jiná. Když se její máma znovu vdala, Bella se rozhodla sblížit se svým otcem a nastěhovala se k němu do malého deštivého městečka Forks bez toho, aniž by čekala, že se její život změní. Na první hodině v nové škole si k ní přisedne tajemný a okouzlující Edward Cullen, kluk, který je jiný než všichni, které doteď potkala. Ve škole se o něm šíří zvláštní zvěsti, stejně tak o jeho sourozencích, se kterými vždy sedává osamocený u jednoho stolu ve školní jídelně. I navzdory varování kamarádů Bellu Edward neskutečně přitahuje, zdají se jí o něm sny. Postupně začne mít však podezření, že Edward není úplně obyčejný kluk... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (2 201)

Psema 

všechny recenze uživatele

Po Mamma Mia! druhý film, jenž mi v letošním roce soustavně způsoboval fyzickou bolest. Catherine Hardwicke nemá vkus, neumí točit a měla by okamžitě zmizet z povrchu zemského hned za Robertem Pattinsonem, který jen podtrhl svou mizérii ze čtvrtého Pottera. Ten kluk prostě nemá charisma a natřený bílým krémem vypadá s prominutím jako absolutní idiot. Kristen Stewart mnohé zachraňuje, hudba není zlá, ale celé to kromě paní režisérky, jejíž režie je nudnější než celodenní trůdění na záchodě, posílá do háje vyprázdněný scénář, v němž se vlastně vůbec nic neděje, což je na plátně prezentováno dlouhatánskými a neskonale směšnými pohledy obou herců napříč parky, parkoviště a jiná místa, na něž zbyly tvůrcům peníze k pronájmu. Jdu zvracet. P.S. pro fanynky: Knížku jsem nečetl a po tomhle mě ani nezajímá. Ty rozčílený e-maily si strčte... 3/10 ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Ne, tak toto není můj šálek čaje... chápu nadšené ohlasy fanynek, ale mě tento film připadá jak jedna velká parodie, už pohled Roberta Pattinsona je dost komický a celková romantika na mě moc nefungovala. No, ale abych jen nekritizoval, líbilo se mě prostředí a také slušné obsazení, hlavně kdyby zde nebyl Pattinson, tak bych se s největší pravděpodobností začal nudil... Mé hodnocení 2 hvězdičky… ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem hrůzu, dostal jsem průměr, na který se dá bez ujmy dívat. Kristen Stewart a Robert Pattinson mezi sebou mají trošku té potřebné chemie, sem tam se povede i některá hláška. Režie ovšem není ničím výjimečná, nezaujme a taky se dost zběsile stříhá. Další mínus jsou určité slabé triky, v tomto druhu snímku bych uvítal méně triku, ale lépe provedených. Mixování těchto protichůdných žánrů se ovšem povedlo. Iritovaly mě věci se kterými jsem dopředu počítal „ten je tak krásný“ „ohhh ten je tak krásný“ ;-) Knihu jsem nečetl (ani se nechystám) i tak jsem byl na toto připraven z okolních reakcí, prý se to v knize vyskytuje ještě v daleko větším množství, ne díky nechci ;-) 5+/10* další díly mě v kině určitě minou, na DVD si je možná ale seženu. btw: scéna s baseballem měla velké ambice a vytvářela dobrý pocit, ale záhy byla pohřebena příchodem těch druhých….škoda. ()

Marius odpad!

všechny recenze uživatele

Moje milé Bravíčko. Volám sa Bella. Mám 16 a viem dve veci. Po prvé Edward je upír....a po druhé som do neho šialene zamilovaná. Čo však neviem je, prečo Edward na mňa pozerá akoby šiel každú chvíľu hodiť tyčku. Ani to, čím to je, že vždy keď sa chceme nežne milovať ho odhadzuje na tri metre do steny. Ja snáď ostanem pannou do konca života. Poraď mi bravíčko, ako to mám urobiť, aby som konečne pocítila čaro telesnej rozkoše a naplnila tak náš dokonalý romantický vzťah. Za Bravo dnes odpovedá : MUDr. René Lamia : Milá Bella, nie je ti snáď potrebné pripomínať, že na milovanie so sedemnásťročným upírom, čo je mimochodom samo osebe úchylkou v odborných kruhoch zvanou “nekrofília“, si psychosexuálne nezrelá. Ale neplač, nie je to tvoja chyba. Časom pochopíš, že hlavným defektom tvojho života je to, že americká ústava nemá dodatok, ktorý by zakazoval pod trestom smrti sexuálne frustrovaným gazdinkám v domácnosti písať a publikovať romány o šťastnom živote a súdržnosti upírskych rodín a romantických láskach medzi plytkými postavami. Aj tvoj slovník milá Bella je len dôkazom neschopnosti stvoriteliek dať ti do úst niečo zmysluplnejšie než klišoidné nič nehovoriace frázy. Nehovoriac o tom, že múza scenáristky tvojho príbehu bola na dovolenke niekde v Patagónii, ani o tom, že režisérka tvojho života hoc vie vybrať slušnú hudbu, nedokáže tvoju lovestory podať tak aby sa nerozpadala. I keď vzhľadom na scenár by to bol zázrak. A ako všetci dobre vieme milá Bella, zázraky sa nedejú a keď robia film tri ženské, nemôže to skrátka dopadnúť dobre. 1/10 ...lebo na Ashley Greene sa mi veľmi dobre pozeralo. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Něco tak hloupého ani nemůžu spláchnout do odpadu. Smál jsem skoro celou dobu. Jelikož to není komedie, tak přesně nevím, kde se stala chyba. Z knihy je na větvi půlka planety, ale jako nečtenáři se mi nechce věřit, že se jí film vážně držel. Místy mi vyprávění přišlo hrozně chaotické, ale jakmile někdo z mladých otevřel pusu, válel jsem se smíchy. Někdy k tomu stačil jen jejich mimózní pohled. Jako komedie to má náběh na pět hvězd, ale jak koukám na žánrové zařazení, tak budu muset s hodnocením trošku níž. Největším plusem je jednoznačně Kristen Stewart, tak přirozeně hezkou holku jsem ve filmu dlouho neviděl. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (117)

  • Na internetu v době uvedení Stmívání existovalo více než 350 fanouškovských stránek filmu. (Sufferer)
  • Webová stránka filmu pred jeho uvedením do kín zaznamenala 8 miliónov návštev. To je viac ako väčšina filmových stránok zaznamená počas celej doby svojej existencie. (Cappuccino)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

Co chystá režisér oscarového Spider-Mana?

07.02.2022

Režisér a ilustrátor Peter Ramsey natočil v roce 2012 svůj animovaný debut Legendární parta, pak si pár let dával pauzu, a teprve v roce 2018 poslal do kin dnes již oscarový a přelomový animák Spider… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Reklama

Reklama