Reklama

Reklama

Sidney Prescott, nyní autorka nové self-help knihy, se vrací domů do Woodsboro, které je poslední zastávkou jejího turné k vydané knize. Tady se opět spojí se šerifem Deweym a Gale, kteří jsou nyní manželé a její sestřenicí Jill a tetou Kate. Naneštěstí její návrat přiláká zpátky i Ghostface a tím se Dewey, společně s Jill, jejími kamarády a celým městečkem Woodsboro dostávají do nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (815)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pořádně na mě dýchla nostalgie, ale jen díky tomu nadhodnocovat nehodlám. Emma Roberts je příjemný a tolik potřebný svěží vítr, který série potřebovala, bohužel jsou přítomny také únavné faktory v podobě Courteney Cox a Neve Campbell. Emmě však pomáhají vždy výborný David Arquette a Hayden Panettiere, která mi rozhodně svým novým účesem učarovala. Wes Craven asi udělal dobře, když se po sérii hovadin vrátil k jednomu ze svých největších dítek, škoda jen, že to muselo trvat celých jedenáct let. Narážky na dnešní Hollywoodskou impotenci, hororové klasiky a klišé zapříčinily, že se na čtvrtý Vřískot určitě ještě minimálně jednou podívám, ale jinak jde o čistokrevný průměr. PS: Emmu Roberts tímto začínám sledovat o něco podrobněji. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Hayden Panettiere s účesom Hitchcock-Lady pre mňa najsvetlejším prvkom filmu :) Ináč šťavnatá bodačka, trumfujúca predchádzajúce diely vyššou kadenciou vrážd, vtipov i filmových odkaz (či už v dialógoch, alebo filmových plakátoch na stenách). Len škoda, že prišla až jedenásť rokov po trojke, čím slávnu sériu iba nostalgicky pripomenula. Súčasný divácky hlad po hororoch už je o inom. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

0% strachu, 100% hravé (pod)žánrové nadsázky. Kdyby Cravenovi s Williamsonem neujel evropský vlak, resp. kdyby našli odvahu pracovat i s ním, tak to mohlo být lepší. Tuplem kdyby si odpustili nadbytečný "alternativní závěr". Tímhle americký teenagerovský slasher neresuscitují, jenom dokazují, že je dávno mrtev a jinak než komediálně k němu už snad ani přistupovat nelze. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HALÓ, KDO JE TAM?“…,,POSLEDNÍ ČLOVĚK, KTERÝHO UVIDÍŠ NAŽIVU“..... /// Nejsou tady mimozemšťani, zombíci, ani duchové asijských holčiček. Jen hloupý blondsky s velkýma kozama. A mají zábavnou roli! (,,Na člověku s nožem, který zapichuje lidi je něco opravdového“.) TO SE FAKT MŮŽE STÁT. Duch teen hororů žije. A je zábavnej! Líbí se mi tempo i styl. Nostalgická atmosféra je přebíjena novými ,,zážitky“ a Woodsboro se vylidňuje. Vřískot (4) nechce ani tak strašit jako bavit. Holky (i kluci) si stupidně chodí pro smrt, protože tak je to správné (tak to má byt). JAK TI DRŽEJ STEHY? Jako ve filmu. Dobrá práce. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím podle jakých pravidel přežívají policajti ve filmech. 2.) Zjistím, jestli se dá zastavit krvácení z bodné rány do čela. 3.) Rád řeším hororový kvízy. 4.) Toužím po tom stát se hrdinou. 5.) Thx za titulky ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ * ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Vreskot" mal zostať bez pokračovaní. Pôvodný snímok z roku 1996 bol progresívny, svieži a prekvapivý teenagerský slasher horror. Kultové dielo. Po celosvetovom úspechu bola hneď o rok do kín uvedená druhá časť, ktorá však ani zďaleka nemala silu svojho predchodcu. V roku 2000 bol natočený "Vreskot 3" a poviem vám, že to bola poriadna blbosť. Možno aj preto trvalo ďalších jedenásť rokov pokiaľ sa vyprodukovala štvorka. Bohužiaľ je to skoro taká istá katastrofa ako diel číslo tri. "Vreskot 4" je posledný kinofilm, čo natočil americký režisér Wes Craven. Je škoda, že sa takýto horrorový velikán rozlúčil so svojími vernými divákmi tak šede priemerným, nevýrazným a zbytočným snímkom. "Vreskot" mal zostať bez pokračovaní!!!** ()

Galerie (84)

Zajímavosti (50)

  • Z filmu byla odstraněna scéna, v níž se hlavní představitelé baví u fontány o tom, kdo je vrah. Přesně tak, jak to dělali hlavní hrdinové prvního Vřískotu (1996). (Worry77)
  • Původně měli být Gale (Courteney Cox) a Dewey (David Arquette) rodiči, ale to bylo ze scénáře odstraněno poté, co se tvůrci shodli, že by nebylo vhodné, aby bylo při útocích Ghostface ohrožováno i malé dítě. (newpage)
  • Film je věnován památce režisérova bratra Paula E. Cravena (1929-2010). (Terva)

Související novinky

Vřískot popáté a naposled, pak televize

Vřískot popáté a naposled, pak televize

07.10.2013

Vřískot 4 měl být úvodní částí nové trilogie, ale s rozpočtem 40 milionů dolarů utržil celosvětově necelých 100 milionů a zůstal tak daleko za očekáváním produkční společnosti Dimension Films. Tu… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama