Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální pohádka o koníkovi, který skutečně žil, skutečně vyhrával a skutečně byl vyjímečný. Pokud jste to nevěděli, po filmu to vědět budete. A to je po obsahové stránce asi všechno. Scény dostihů jsou jinak nasnímány dynamicky a zejména poslední závod se dá svým způsobem vyloženě prožít. Herecké obsazení je bez chyby, všechny technické složky zůstávají věrné pojmu "profesionální mainstreamová limonáda" a typické atributy rodinného dramatu mě neurážely. Když si to shrnu, nevadilo mi na tomhle filmu v rámci očekávání vůbec nic (jedna slečna od koní povídala, že je tam několik nepříjemných kiksů, ale to jako neznalec neposoudím). Možná trochu dlouhé a určitě hodně sladké, nicméně vcelku zasloužené čtyři hvězdy. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $59,713,955Tržby Celosvetovo $60,251,371Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,315,114Tržby za predaj DVD v USA $45,292,759║ Podobných filmov o dostihových koňoch je veľa, schématicky sa aj dosť podobajú, čím nastáva problém že už ani nemajú nejak čím zaujať. V tomto prípade je v celku malou výhodou obsadenie, kde zaujme svojim výstupom rázna Diane Lane a podivín John Malkovich. Závody sú prevažne dynamické a dobre nasnímané, Randall Wallace potvrdil že je zručný režisér. /70%/ ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Randall a Disney definují, o co tu půjde. Klasický americký sen v pastelových barvách, plný morálních poučení a životních inspirací. Film je skvěle řemeslně zvládnutý, takže vás po filmu bolí zadek o samého rajtování, soundtrack vás donutí cválat s hlavním hrdinou a herci dají zapomenout, že už jste to viděli stokrát před tím. Jasně vykalkulované dílo se prostě podařilo a plní svůj účel na 100%. To mu dává limity v hodnocení, ale nemění to nic na tom, že jde o velmi dobrý filmový zážitek. Měl čtyři nohy, hodnou majitelku a podivínského trenéra, společně se rozhodli dosáhnout těch nejvyšších cílů... 70% PS: Diane Lane se asi rozhodla být krásná věčně - rozhodně nejsem proti! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " Vysmívá se strachu, neboje se ničeho. Před mečem se neobrací, aniž pokojně stojí k zvuku polnice ..." ----- Nemohu nevzpomenout na snímek "Phar Lap" z roku 1983. Jenomže jeho režisér Simon Wincer se nebál a šel ve svém dramatu víc do hlouky - až na dřeň: S citem a s neobyčejným nasazením vyprávěl o lidech, kteří byli nějakým způsobem spjatí s legendárním neporazitelným koněm - a přitom se soustředil na JEHO příběh ... na dojemný příběh nádherného ušlechtilého ryzáka s velkým srdcem, který toužil po vítězství a bojoval navzdory všem protivenstvím. Randall Wallace se naproti tomu drží pravidel "rodinného" filmu - je měkčí a uhlazenější ... největší rozdíl ale spočívá v přístupu k tématu: Vypráví sice o koni, ale věnuje pozornost spíš jeho okolí - trenérovi, žokejovi ... a v první řadě vždy pečlivě upravené, tvrdohlavé majitelce, která se nevzdává, ale zoufale potřebuje, aby hřebec vyhrál ... samozřejmě poznáte i její rodinu. Teprve s odstupem mnoha koňských délek se dostává ke slovu Velký Ryzák ... ovšem když mu necháte volný prostor, je to paráda - takže tu čtvrtou * mu prostě nelze odepřít ... ;-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film sa mi veľmi páčil. Milujem Diane Lane a tu jej to neuveriteľne sekne, netradične s blond vlasmi ala 50.roky. Kto má rád športové filmy a kone a nevadí mu typické klasické klišé u týchto snímok, tak si príde na svoje. Poznáte to. Jedinec, ktorému sa veľmi neverí, ale on dokáže priamo zázraky. Potom keď sa mu začne veriť, tak z nejakému dôvodu sa mu zasa nedarí. Všetko ale prekoná, aby nakoniec predsa len bol najlepší zo všetkých v celej slnečnej sústave. Za každým úspechom stojí nesplniteľný sen. Staňte sa svedkami veľkolepej cesty neuveriteľného koňa, menom Secretariat a dojemného príbehu jeho nezvyčajnej sexi majiteľky, ženy v domácnosti, ktorá stavila všetko na to, že sa jej kôň stane šampiónom. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Secretariat sa narodil 30.3. 1970 a zomrel 4.10. 1989. (JimWayne)
  • Celkovo päť koní hralo úlohu Secretariata. Ten hlavný, ktorého vyberala sama Penny Chenery, pretože sa najviac podobal na skutočného Secretariata, sa volá Trolley Boy. Ďalší kôň, Longshot bol pri natáčaní používaný najmä na scény z blízka, pretože bol viac priateľský. (U_S_O)
  • Časovač ukázal, že Secretariat v Belmont Park prekonal rekord o viac ako 2,5 sekundy. (blanes)

Reklama

Reklama