Reklama

Reklama

Živí mrtví

(seriál)
  • USA The Walking Dead (více)
Trailer 3
USA, (2010–2022), 134 h 18 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Režie:

Frank Darabont, Ernest R. Dickerson, Greg Nicotero, Michelle MacLaren (více)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Hrají:

Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Lauren Cohan, Danai Gurira, Steven Yeun, Alanna Masterson, Sonequa Martin-Green (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(177)

Kdo je chodící smrt? Zombie, kam se podíváš, nebo hrstka vyčerpaných lidí v děsuplném prostředí? Zemi ovládly položivé zrůdy. Boj zbytků lidstva o přežití v postapokalyptickém světě může začít. Živí mrtví zachycují příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti? Zástupce šerifa Rick Grimes se probere z kómatu v opuštěné poničené nemocnici. Zjistí, že zatímco byl v bezvědomí, svět postihla epidemie viru, jenž své oběti nejen zabíjel, ale po smrti z nich udělal zombie, které teď požírají živé lidi. Jeho žena a syn nejsou k nalezení. Rick se od jiného přeživšího doslechne, že prý federální Centrum pro kontrolu nemocí v Atlantě v Georgii vymezilo bezpečnou zónu, kde by možná mohl rodinu najít. Ozbrojí se a vydá na dlouhou nebezpečnou cestu zničenou krajinou. Na kraji Atlanty se opravdu ukrývá jeho žena Lori se synem Carlem. Navíc je s nimi Rickův policejní parťák a nejlepší kamarád Shane, se kterým se však domnělá vdova Lori mezitím zapletla. Našli tu útočiště ve skupině dalších přeživších. Tvoří ji Dale, který vlastní obytný vůz, jenž se stal centrem komunity, sestry Andrea a Amy, Glenn, který dříve roznášel pizzu a teď ho často posílají na nebezpečné mise, a spousta dalších. S Rickem coby neformálním vůdcem se snaží za každou cenu zůstat naživu, i když je mrtví pronásledují na každém kroku. Dokážou si ale udržet při hledání kousku bezpečí a domova lidskost? Nebo se nakonec sami stanou chodícími stroji na přežití, živými mrtvými? (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele swenyx k tomuto seriálu (55)

Série 1 (2010) (S01) 

První sérii mám za mnou a musím říct že prvních pár dílů stálo fakt za to, neustálá akce a plno nemrtvých. Tempo ale klesalo a s tím i můj hype. Doufám že další série nás víc seznámí s postavami, protože kromě šerifa, jeho rodinky a možná pár dalších postav mi ostatní byly u prdele. Zkrátka jich je prostě moc. Taky by mě potěšili nějaký evolvy zombíků. ()

Staré dobré časy (2010) (S01E01) 

Lets go sledování Walking Dead započalo. První díl naprostá bomba, imagine že se takhle vzbudíte v nemocnici a nemáte šajnu co se to kurňa děje. Jen tedy podle mě jezdit takhle skrz město není úplně dobrý nápad. Mohl čekat že jich tam bude hodně :D K zombies mám dost blízko, koneckonců Tlou je jedna z mých top her, takže tohle očekávám že mě bude hodně bavit. Rip koník. ()

Pach krve (2010) (S01E02) 

Parádní escape z města, Merle jako Trevor-gta-like postava nejvíc top. Je vidět že je to točený ještě v době kdy lidi neměli problém s každou sračkou. Popravdě jsem rád že se klíček ztratil, ale stejně si myslím, že se z toho Merle dostane, to by bylo jinak mrhání postavou, která si přece může jít pro pomstu. ()

Krátké shledání (2010) (S01E03) 

Shledání s rodinkou a následný opuštění a návrat do Atlanty. Rip Merlova ruka, tohle jsem nečekal. Ed je totální zmrd a popravdě doufám že co nejdřív zhebne :D Akce ustálila, což ale dává smysl. ()

Rukojmí (2010) (S01E04) 

Záchrana Merla, kterej si uřízl ručičku a konfrontace s vagos, který si vedou svůj vlastní domov pro důchodce :D Scéna s kopáním hrobů byla celkem cringe a to že ho za to přivázali ještě víc, ale útok na camp byl cool a že Amy umře takhle brzo jsem nečekal. Ani jsem se s tou postavou pořádně nesblížil a už jí oddělaj. ()

Lavina (2010) (S01E05) 

Opouštění celé groupy z campu do CDC. Zatím asi nejhorší díl, žádná akce, jen povídačky. Škoda i toho rychlého přesunu, čekal jsem nějaký komplikace, když jeli takovou dálku. ()

Testovací subjekt 19 (2010) (S01E06) 

Závěrečná epizoda první série. Doktor pustí naší beznadějnou skupinku do CDC. Jeden den si žijou jako prasata v žitě, než zjistí, že celý objekt se uzavírá a bude odpálen. Přišlo mi to jako divné zakončení série, takový nijaký, nevím na co se těšit dál. ()

Série 2 (2011) (S02) 

2. série je podle mého lepší jak 1. Nové super postavy, farma která byla boží a o dost více nemrtvých. Final fight byl nejvíc. Jediné co asi bylo trošku moc bylo natahování ztracené Sophie, nemuselo to být na tolik dílů, ale jinak nemám žádné námitky. ()

Cesta do neznáma (2011) (S02E01) 

Naše skupinka po opuštění CDC jede do  Fort Benningu. Cestou se porouchá karavan a konečně taky narazíme na pořádnou hordu. Jedno děcko se ztratí a další někdo postřelí. Suprový první díl. Snad se brzy setkáme s Morganem. ()

Krev mé krve (2011) (S02E02) 

Postřelenej Carl, které ho má operovat veterinář. Stále ztracená Sophie a cesta pro vybavení do nedaleké nemocnice, kde se situace slušně zvrtne. Ale jo, dobrej díl. ()

Zásah v pravou chvíli (2011) (S02E03) 

Otis mi přišel jako fakt postava a samozřejmě že hned zdechne, Shane je teda dobrej zmrd. Přijde mi, že s každou postavou, která by mohla být super, to dopadne takhle. ()

Čerokézská růže (2011) (S02E04) 

Zotavování Carla, komický čištění studny a hrátky v lékárně, i když to bylo obvious už od začátku, co se poprvý Glenn a Maggie potkali. Popravdě to už s tou Sophií přehání, doufám že už jí konečně najdou živou či mrtvou i dont care, není to zajímavá postava, narozdíl od Carla. ()

Chupacabra (2011) (S02E05) 

Zraněný Daryl s halucinacemi o Merlovi byl good, ale bohužel jediná dobrá scéna. Zombíci ve stodole byly zavřený jak v někde v zoo :D ()

Tajemství (2011) (S02E06) 

No ty vole, už někdo tu Andreu zabte, to je tak braindead postava. Úplně mi vadí jak si hraje na něco, co není. ()

Stodola (2011) (S02E07) 

Sophie se konečně našla, nechápu popravdě jak je možný že byla v tý stodole, ale ok. Hershle tohle asi nerozdýchá, jsem zvědavej, jak to bude pokračovat. Jsem rád za Shana, ten jeho výbušný charakter je nejvíc, i když je to zmrd, ale aspoň je unikátní a není to NPC, jako třeba Carol. ()

Nebraska (2012) (S02E08) 

Hershle si zajde na jedno a při tom se setkáme s cizinci. Super scéna. Takže kromě "walkers" tu máme i další enemáky, jelikož předpokládám, že zbytek jejich týmu to jen tak nenechá. Jinak Lori je zas klasicky braindead a dělá totálně rozumný rozhodnutí. ()

Přestřelka (2012) (S02E09) 

Musím říct že posledních pár dílů to je fakt nabitý. Akcí se nešetří a přestřelka ve městě opět top. Jsem zvědavej jak to dopadne s novým pasažérem na farmě. ()

Víc než dál (2012) (S02E10) 

Andrea furt stejně braindead. Už jí někdo prosím zabte. Jinak jsem asi divnej, ale určitě bych během apokalypsy nejezdil na výlet kvůli random člověku, místo toho, aby ho prostě zabili na farmě. Stejně se s ním nakonec vrátili. ()

Jeden rozhněvaný muž (2012) (S02E11) 

Carl se vydá na prozkoumávačku při které nedokáže zabít zombíka, což se později ukáže jako příčina Dalovi smrti. Popravdě ani nevím jestli jsem měl Dala nějak rád. Ale každopádně RIP. ()

To lepší v nás (2012) (S02E12) 

Další epizoda, další smrt. Shane byl celkem záporák, ale já ho měl rád. Věděl jsem že to musí přijít, ale stejně mi to vadí. Na jednu stranu si to zasloužil, na druhou ale přicházíme o super postavu. Poslední díl série bude dát za to. Fight proti pořádný hordě zombíků. ()

Související novinky

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Rick Grimes se vrací

Rick Grimes se vrací

23.07.2022

Stanice AMC oznámila nový spin-off svého zombie seriálu Živí mrtví, jenž se bude točit okolo bývalých protagonistů Ricka a Michonne. Šestidílná minisérie se tak zaměří na vztah a lásku obou postav,… (více)

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

Živí mrtví se dočkají dalšího spin-offu

08.03.2022

Stanice AMC oznámila další spin-off ze světa Živých mrtvých. Adaptace slavného komiksu o lidech, kteří přežili zombie apokalypsu, se pomalu ale jistě chýlí ke konci, stanice už má ale rozjetých hned… (více)

Dočkáme se Fortnite filmu?

Dočkáme se Fortnite filmu?

12.10.2021

Herní společnost Epic Games údajně zvažuje start své vlastní filmové a televizní divize. Podle informací serveru Eurogamer by se společnost měla začít v blízko době soustředit na zábavní průmysl, a… (více)

Reklama

Reklama