Reklama

Reklama

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (60)

Trailer 1

Recenze (1 647)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ale áno. Má to svoje muchy (je to asi o 20 minút dlhšie, než by sa patrilo, hlavne potácanie sa Temným lesom je naťahované a filmu by vôbec neuškodilo, keby sa kompletne vystrihli scény s trpaslíkmi), ale herci sú výborní, réžia suverénna a mierne ponurá fantasy atmosféra bezchybná. Po tej záplave detských fantasy osviežujúci dúšok. 7/10 ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ve většině aspektů skvělý film. Chris Hemsworth jako lovec super. Charlize Theron jako Ravena perfektní. Největší problém celého filmu je ale trochu jinde... Kristen Stewart jako Bella v Twilight sedla, ale jako Sněhurka? Do role se nehodila, a i kdyby sebevíc chtěla, Charlize má mnohem větší charisma, čímž ji totálně upozadí. Trpaslíci byli docela dobří, i když to vypadalo jako by si odskočili na výlet z plánovaného Hobita. Děj jako takový zaujal, ale neuškodilo by v něm více lovce. Nebýt Kristen, možná bych šel s hodnocením výš. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dám len 40%, ale aby sme si rozumeli: na filme je (relatívne) vidieť, že stál dosť veľa peňazí. Niektoré zábery na hrad alebo strašidelný les sú fajn. Naprieč celým príbehom sa nesie v rámci možností pôsobivá pochmúrna/ponurá jesenná atmosféra. Herci nedokážu strhnúť, ale nemôžem povedať, že by som niektorým z nich bol znechutený. Celkovo ma ale film skoro vôbec nezaujal, mnohé zábery (panoramatické zábery na skupinku postavičiek putujúcu po horskom masíve) boli skopírované z Pána prsteňov (dokedy ešte!) a počítačové triky bez života. Príbeh ma nebavil – scény, ktoré sa držia rozprávky ma nudili lebo som ich dobre poznal a „nové“ scény, ktoré v rozprávke neboli, ma nenadchli. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Oproti preplácanému a nejasnému Mirror, Mirror oceňujem jasný smer tvorcov natočiť veľkolepú temnú fantasy (konečne bez detí v hl. úlohách). Po všetkých tých detských dobrodružstvách je to ako balzam na dušu. Veď okrem trilógie Pána prsteňov tu takmer nič dospelejšie ani nebolo (čo je na počudovanie). Charlize Theron filmu jasne vládne, efekty, výprava, vizuál dobré a k tomu ponurá atmosféra. Celé to však malo byť podstatne dynamickejšie a kratšie. Takto to v niektorých momentoch nepekne nudilo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A mohla to být taková pěkná, temná fantasy... A je z toho Sněhurka a Blbec aneb T(c)hoří Tvajlajt... Další hollywoodský zvratek pro dvanáctileté otyloně, anemický jako vysátá Bella v hlavní roli, která se celý film tváří, jako by se zrovna orálně vypořádala s překvapivou erekcí nějakého nemytého upíra. A navíc je hnusná tak, že by i zrcadlo hodilo kosu a popraskalo než by se vyžvejklo, že Charlize namočená do mlíka by mi klidně mohla otestovat vzorek na pneumatikách, aniž by musela škemrat. A pak tu máme toho Tchora. Kladivo nechal v Assgardu, chopil se sekyry a opět předvádí herecký výron, který se mohl naučil jedině při funění na benchpresu. Impresivní! No, je to škoda, z toho trpasličího komanda se dala vymáčknout docela milá banda hrdlořezů, která mohla ty fakany v kině pěkně vyděsit a zacákat krví. Ale to ne, oni se museli změnit v partičku přítulných, vyteplených skřítků. Takže to bychom měli Karkulku, Sněhurku a k finálnímu vyzvracení už schází jen Čípková Růženka a Spiderman. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (37)

  • Film pomáhali vytvárať aj akademický konzultanti z University of Chichester a University of Oxford, ktorí sa zaoberali výskumom rozprávok a stredovekých bitiek. (Greenpeacak)
  • Charlize Theron (Ravenna) přiznala, že si během natáčení filmu mimořádně oblíbila svou hereckou kolegyni Kristen Stewart (Sněhurka): "Opravdu, opravdu zbožňuji to děvče. Skočila bych pro ni z okna. Je úžasná, naprosto úžasná. A dělá skvělé masáže." (Sufferer)
  • Na jaře 2012 byly v kinech uvedeny hned dvě filmové adaptace příběhu o Sněhurce (v tomto filmu ji hraje Kristen Stewart) a na dabinzích obou filmů se účastnili členové kapely Nightwork. Vojtěch Dyk namluvil prince Alcotta pro film Sněhurka (2012) a Jan Maxián nadaboval lovce Erica pro tento film. (JUK_JANA)

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama