Reklama

Reklama

VOD (1)

Boxer Billy Hope (Jake Gyllenhaal) je na vrcholu své slávy, má nádherný dům a milující rodinu. I navzdory jeho úspěšné kariéře, ho manželka Maureen (Rachel McAdams) prosí, aby s boxem skončil a mohl tak trávit více času se svojí dcerou Leilou (Oona Laurence). Během jednoho večírku Billy skutečně svůj odchod „do důchodu" oznámí. Vše se ovšem změní ve chvíli, kdy je jeho manželka neúmyslně zabita během potyčky s jiným boxerem. Billyho svět se hroutí. Když mu soud navíc odebere kvůli jeho nevyrovnané povaze dceru z opatrovnictví, je jeho poslední nadějí návrat do světa boxu. Za pomoci trenéra Tita Willse (Forest Whitaker) se pokusí získat svoji dceru zpět... (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (684)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jake Gyllenhaal znovu ukázal jak skvělý herec je a nebýt jeho s hodnocením bych musel jít daleko níže. Snímků o boxu je mnoho, nejznámější je Rocky, přesto tohle téma nikdy neomrzí. Southpaw je plné klišé, ale přesto se na něj dobře dívá a děj není vůbec špatný. Velký klad je také kamera, fighty jsou také výborné a co jiného od toho čekat. Náboj jako Warrior nebo podobný snímek Fighter nemá a něco k úplné dokonalosti chybí, přesto obrovská spokojenost .. 8/10 = 85% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Eh, dobře, Fuqua je dobrý rutinér, takže tenhle film je odvyprávěný dobře a šlape jako hodinky. Jake Gyllenhaal je jako trochu jednodušší boxer uvěřitelný (hmm, ty svaly, ten pekáč na břiše, ty obří ruce... nebudu lhát, kouká se na něj dobře), Forest Whitaker je skvělý a máme tu i malou šikovnou herečku, která hraje Gyllenhaalovu dcerku. Líbí se mi, jak film chytře ukazuje, jak brutální sport box je (těch zakrvácených ručníků... :-/ ). Ale... tohle je starý ohraný příběh o chlapovi, co přijde o všechno a musí si to vybojovat zpátky. Nic víc. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Předtucha klasického "boxerského" filmu se v průběhu stává skutečností a Southpaw nenabídne nic moc nového či neotřelého, ať už jde o režii či scénář. Celé dvě hodiny se tak jede na lehce nadprůměrné vlně, která nabírá kvalitu hlavně díky jménu Jake Gyllenhaal, který opět předvedl maximum ze svého hereckého umu. Velkou měrou se o kladné hodnocení zasloužilo také velice dobře zvládnuté dění v samotném ringu, leč ho nebylo mnoho. /75%/ (Kino) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zastavuješ rány obličejem. To není obrana." Ale na druhou stranu je to atraktivní styl, který spolehlivě odstraní přebytečnou inteligenci z hlavy. A Eddie více než polovinu filmu dokazuje, že ve své hlavě nemá vůbec nic. Pro mě bylo poměrně velkým utrpením sledovat idiota, který padá z výšin jenom proto, že je cholerik a že si vychytrale vzal hypotéku na tři mistrovské pásy dopředu. A to klišé je poměrně strašné, protože to není jen klasické nahoru - dolů, ale přidává se k němu supermanská schopnost jeden den si jít zaběhat, druhý den se duševně vyrovnat, třetí den se naučit bránit a za šest týdnů ... to byste neuhodli. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Od dob (emocemi) nabušeného Válečníka, Toma Hardyho, stále čekám, kdy a jestli vůbec se objeví nějaký film o bojových uměních, který mě dostane jako tento. Říkala jsem si, že Southpaw by na to mohl mít, i když jsem byla trochu na rozpacích z rozdílných komentářů. Jake Gyllenhaal je borec a fakt si mákl, ale za celou dobu sledování jsem nepocítila žádné silnější emoce. Příběh je poslepovaný z žánrových kliše. Finančně zajištěný a úspěšný boxer na vrcholu přijde vinou nešťastné události o ženu a pak už to s ním jde jenom z kopce. Padne až na hubu, přijde o spoustu věcí jemu drahých. Postupně začne opět sbírat síly, za pomoci Foresta Whitakera se znovu vzchopí a zase celému světu ukáže, jaký je to drsňák. Tato tuctová "storyline" by mi vůbec nevadila, kdyby to ve mně ale zanechalo nějaký silnější dojem. V tomto ringu se to však nestalo. Jake to táhne, co to jde, jenže zbytek mi přišel jaksi bez emocí. Ale Eminem je Phenomenal:) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (22)

  • Některé kopie filmu mají na konci titulků větu: "In Memory of Our Friend James Horner", tedy na památku Jamese Hornera, který složil hudbu k filmu a zemřel při letecké havárii před jeho uvedením do kin. (Lucasion)
  • Termín Southpaw se v boxu používá pro postoj levorukého boxera, kdy bojovník stojí s pravou rukou vpřed a pravou nohou vykročenou. Tento výraz je také anglické slangové označení pro leváka. (Punisher)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Zemřel skladatel James Horner

Zemřel skladatel James Horner

23.06.2015

V 61 letech nás opustil držitel dvou Oscarů za Titanic, hudební skladatel James Horner. Zkušený letec havaroval ve vlastním stroji, který pilotoval na severu od kalifornské Santa Barbary. Horner byl… (více)

Tyrese Gibson pojede sólo

Tyrese Gibson pojede sólo

03.02.2015

Hláškař Roman Pierce z Rychle a zběsile 2 má kupu fanoušků. Není tedy divu, že na tom chce jeho představitel Tyrese Gibson postavit hereckou kariéru. Gibson se objevil třeba v Transformers nebo… (více)

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

Arnie a Sly dál nekompromisně akční

31.10.2011

Nedávno se potkali na placu The Expendables 2 (naštěstí se jim nehoda, během které zahynul bulharský kaskadér, vyhnula). V akci budou pokračovat i poté. Arnold si ještě letos zahraje pohraničního… (více)

Reklama

Reklama