Reklama

Reklama

Scary Movie: Děsnej biják

  • USA Scary Movie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zabiják v masce sleduje Cindy i její přátele. Má něco společného s tajemstvím loňského léta? Cindy a parta jejích nic netušících přátel se musí mít na pozoru... (SPI Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Film bol ovplyvnený nápadom Wesa Cravena, ktorý si vo svojom samoparodickom horore SCREAM, urobil srandu z hororu ako takého. Obidva tieto filmy hodnotím vcelku rovnako, avšak jedná sa o dosť rozdielne poňatie hororovej zábavy. Vo filme Scream je zábava vystavaná inteligentne, precízne a nie každému dôjde, vo filme Scary Movie stavili na šialenú paródiu, jednoduchý humor, grimasy a uletenosť. Mám rád obidva druhy humoru a pri filme Scary Movie som sa výborne pobavil, zaspomínal, preto 4*. Aj úchylnejšie šialený humor je humor. Síce nie všetko vyšlo a pôsobilo zábavne, ale väčšina áno. Výborné hlášky!!! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Už samotná myšlienka zparodovat Vreskot (aj keď sa samozrejme vtipkuje aj na účet iných filmov) sa mi zdá pochybná, pretože objekt sám sa už nebral veľmi vážne. Humor má navyše nevalnú úroveň, je často predvídateľná, čo je u humoru dosť podstatná chyba. Aj v hlušine sa ale nájde pár perličiek. Len to mohlo byť všetko vzaté z inej stránky. Napríklad sa tu mohol spracovať aj nejaký inteligentný dej, ktorý by nás príbehom sprevádzal a zároveň si robil vtipne srandu z tých rádoby klasík ako je "Piatok trinásteho", "Haloween", "Tajomstvo minulého leta", "Vreskot" ... ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Klasika mezi parodiemi. Totálně ujetá, bláznivá blbost. Ale natočena s takovým (ne)vkusem, že ji zbožňujeme. První díl je pro mě ten nejlepší. A ač následující pokračování obsahovaly také smršť zábavných scének a poměrně úspěšně si vzaly na paškál nejznámější hollywoodské trháky, již však nedokázaly dosáhnout statusu "nezapomenutelnosti" a "kultu", a marně se snažily stejně zdařile navázat na první díl. Scary Movie je mistrovskou parodií především na Tajemství loňského léta a Vřískot, který se tu míchá s Matrixem, Šestým smyslem nebo Záhadou Blair Witch. Těch několik perverzních a fekálních momentů, které jsou zřejmě zcela účelně přehnané, až trapné, dokáže docela s úspěchem přebít vše ostatní. To ostatní, čeho je zde ještě hojně (v ostatních dílech se však poměr nápadu a trapnosti začal čím dál více vyvažovat). Nápaditost zpracovaných scének, legendární většina dialogů a groteskní postavy. Cindy Campbell, Brenda, Shorty, Bobby, Gail Hailstorm či zvláštní strážník Duffy. Také musím vyzdvihnout český dabing, bez kterého by to naše, české Scary Movie pro spoustu diváků prostě nebylo ono. "Bože, přejeli jsme botu!" - "Kde je noha?", "Je mrtvá a už se nevrátí." - "Už je to dýl než rok, Cindy!" - "Ginger ale byla pro Spice Girls tak důležitá!", "Vemte si to, pane, je to dobrá svačina.", "Dookie, vem si to!" - "Jo." - "CO JÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ!" :D ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

V noci jsem se jednou takhle nudila a tak jsem přepínala programy, když v tom najednou hele, Scary Movie. Musím se přiznat že v době, kdy jsem ho viděla poprvé, jsem ještě neznala polovinu filmů, na které je parodován. Nicméně i tak jsem si ho pouštěla poměrně často. Tak často, že tříčtvrtě filmu znám nazpaměť. To se samozřejmě týká všech dílů, kterými se tento film 'vyznamenal'. A jasně, tento film je v podstatě naprostá volovina, ale to, že má něco do sebe a nějakou tu originalitu, to se musí nechat. Rozhodně se mi líbí, že každý díl paroduje jiné filmy a co více, povětšinou horory. To máme 1. díl; Scream, I know what you did last summer, The Blair witch project. 2. díl; The exorcist, The Amityville horror, Poltergeist. 3. díl; The ring, Signs, 8th mile, Texas chainsaw massacre. 4. díl; Saw, The grudge, War of the worlds. A 5. díl; Paranormal activity, Evil dead, Mama, Black swan, Cabin in the woods. Každý z těchto dílů mám hodně ráda, ale můj nejoblíbenější je rozhodně třetí s Brendou aka "dávám jí do držky Cindy!". U těchto volovin jako je zrovna tento film, mi dabing vůbec nepřekáží, ba naopak některé pasáže zní občas vtipněji než originál. Ale co si budeme povídat, originál je originál a spousta vtipů a různých narážek občas opravdu přeložit nejde a tak přicházíme o to nejlepší. Ale člověk si holt nevybere. Mou nejoblíbenéjší postavou celé této série je určitě Anna Faris aka Cindy. Ona je prostě na tyto role jak stvořená; hlavně když se soustředítě na jeji výrazy v obličeji. Moje nejoblíbenější scéna z jedničky je Cindy hledající vraha po svém bytě schovávající se za záclonu, či zkoušení zda je pod kobercem vhodné místo na schovku. Scary Movie je a bude jedna z nejlepších parodií. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Parodie, u které se zasměje každý. Někdo by se snad mohl i bavit po celý film a několik intelektuálů (Myslím si, že spíše výjimek) bude jenom nadávat. Ale přesto asi nikdo neodejde od rozkoukaného filmu. Přiznávám, že poměrně mnohokrát jsem se zasmál anebo alespoň pousmál, což bylo ovšem vydatně sráženo přemírou trapných nechutností, které však také měly svůj účel, a to aby vytvářely ten nejprotikladnější protipól vážně míněným scénám z jiných, často i odpadovějších filmů. Jestli šlo jen o udržení diváka před plátnem, případně obrazovkou, film byl rozhodně úspěšný a naplnil většinu toho, co se od něj očekávalo, znovu bych se na něj ale v žádném případě nepodíval. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (44)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Mlčenlivý Bob zabijákem?

Mlčenlivý Bob zabijákem?

24.08.2006

Kultovní figurka na filmařské šachovnici, režisér Kevin Smith, poskytl další informace o svém příštím filmu, do něhož se pustí poté, co skončí s propagací aktuálních Clerks 2. Jak už ohlásil dříve,… (více)

Reklama

Reklama