Reklama

Reklama

Assassin’s Creed

  • Velká Británie Assassin's Creed (více)
Trailer 3

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti. Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 3

Recenze (958)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pri hre Assassin's Creed som presedel pár hodín a osobne ju radím medzi to najlepšie čo som hral. S filmom som vedel, že to bude ťažké, pretože hra položila latku dosť vysoko. No a aj keď film nedosahuje kvalít hry, nemôžem povedať, že som sklamaný. Ale ani nadšený. Bavilo ma to, bavila ma krásna Marion Cotillard, bavil ma skvelý Fassbender, ktorému toto Asasínske dobrodružstvo sadlo, bavili ma akcie, ktoré (aj keď miestami boli zbytočne strihnuté do Animusu) boli vynikajúce, bavilo ma pútavo natočené španielske prostredie a ľúbila sa mi aj podmanivá hudba (aj keď na hudbu od Jespera Kyda nemá). Už menej sa mi páčil (a to je najslabšia časť filmu ) scenár. Občas sú tu menšie zmätky, čo je škoda a taktiež by to chcelo vylepšiť aj chémiu medzi postavami a aj príbeh, ktorý nie je zlý, ale chcelo by ho trošku pútavejšie a dravejšie natočiť. Každopádne som sa bavil a som viac menej spokojný, aj keď s časti sklamaný, keď viem aký zážitok to mohol byť, ak by sa to kvalitou priblížilo k hre. 80% - 4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

S hernými predlohami nemám vôbec žiadne skúsenosti, viem o nich len ten absolútny základ, ale na sfilmovaný Assassin's Creed som sa dosť tešil a hlavne mu veľmi fandil, ako vždy, keď sa veľkofilmu nechopia nejakí neschopní rutinéri. Minuloročný Macbeth sa mi veľmi páčil a tak som bol zvedavý, ako si prakticky jeho celý hlavný tvorcovský tím poradí s takouto ambicióznou látkou a síce nemám pocit, že by boli moje očakávania naplnené, ale predsa len prevládajú kladné pocity. Síce neviem, prečo sa rozhodli pre takéto rozdelenie filmu, kde sa väčšina deja odohráva v súčasnosti, aj keď sa predlohy preslávili odohrávaním v minulosti, ale mne ako divákovi to zase až tak nevadilo, ani línia zo súčasnosti nie je sklamaním, mňa to celkom bavilo, určite som sa nenudil, len som mal hlavne v druhej polovici pocit, že obzvlášť hlavný hrdina je neustále krok predo mnou a nebol som si istý, prečo práve koná tak, ako koná a či to vôbec je správne a mám mu v jeho konaní aj fandiť. V tomto je línia z minulosti lepšie zvládnutá, v tomto sa už orientuje bez problémov a hlavne je to nadmieru dynamické, takže tieto časti som si užíval. No predsa len je tu ešte jeden zápor, film neobsahuje ani jeden moment, ktorý by skutočne nadchol a tešil som sa naň pri opätovnom pozretí, ale zase poteší, že film ani na okamih neupadne, neustále si drží nadpriemernú úroveň. Určite musím pochváliť akčnú stránku, tu ma jedine mrzí ten nízky rating, postavy sa očakávane neustále likvidujú reznými zbraňami, pričom to nepôsobí vôbec drsne, ale inak môžem len chváliť. Akcie je tu plno, pričom je nielen výborne natočená s množstvom zaujímavých záberov a plne prehľadná, strihov je tu menej, než som v poslednej dobe zvyknutý, ale aj choreograficky veľmi dobre zvládnutá, či už tie rôzne parkourové naháňačky, ale aj súboje, ktoré obsahujú dostatok zaujímavých chvatov. A najlepšia je dlhá naháňačka v strede filmu, ale všetka akcia sa vydarila. Poteší aj obsadenie, vynikajú hlavne Michael Fassbender, ktorý ma v posledných rokoch baví stále viac, sympatická Marion Cotillard, charizmatický Jeremy Irons a z vedľajších postáv ešte bezmenná bojovníčka, pomocníčka hlavného hrdinu, ale celkovo som mal pocit, že tu nemajú moc čo hrať, v iných filmoch sa predvedú lepšie. Trochu sklamaním je aj réžia, ale len tým, že som očakával vyššiu umeleckú hodnotu, ale zase na blockbuster je to predsa len stále výrazný nadporiemer v každom ohľade, či už skvelou vizuálnou stránkou, zaujímavou atmosférou a kvalitne zvládnutou akciou. A chcelo by to aj výraznejšiu hudbu. Takže určite sa z toho dalo získať aj viac prakticky pre každý typ diváka, ale ja hodnotím kladne, mňa to bavilo. Blockbuster, ktorý vôbec v ničom neurazil a všetky stránky ponúkol na nadpriemernej úrovni. Bez problémov si to pozriem znovu. 73% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prokletí filmů založených na herní značce stále pokračuje. Tento film je opět důkazem toho, že kvalitní herní adaptace nutně neznamená kvalitní filmové zpracování. Počítačová hra je založena především na atmosféře středověkého prostředí. Příběh z blízké budoucnosti jsem vždy vnímal jako něco ne úplně žádoucího a pokaždé jsem ho radši vynechával. Nejenom, že se jednalo o slušný nesmysl, ale ještě mi to do té jinak pěkně ztvárněné historie vůbec nesedělo. Leč Ubisoft to tak chtěl a taky si to tak prodal. Film ale po příběhové stránce vůbec nezafungoval a to i přesto, že nabízel na první pohled kvalitní filmařské řemeslo, které by mohlo představit solidní zážitek. Nakonec jediné, co jsem si z filmu odnesl, byly akční historické sekvence, které byly naprosto perfektní. Kamera a střihač občas asi zahulili jointa, ale pořád to bylo v rámci snesitelnosti. Asi i proto, že samotný film nebyl úplně nejlevnější a tak tam některé momenty nemuseli nutně lepit a zakrývat levnějším rozpočtem. Záběry některých kaskadérských kousků, které jsem viděl, byly vysloveně parádní. Škoda jen Fassbendera a Cotillard, kteří se herecky moc nepředvedli. Emoce – nula. Dialogy – hrůza. A příběh? O čem to vlastně bylo, a co že se tam vlastně celou tu dobu dělo? No jak říkám, akce dobrá, vše ostatní vysloveně k pláči. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Šly tři vykřičníky do světa a přišly ke kinu. První z nich chtěl vidět fakt dobrej film, druhej se aspoň nechtěl moc nudit, jenže nejstarší vykřičník chtěl vidět Fassbendera s mečem, tak se šlo na Asasíny. To bylo naposledy, co někdo ty tři vykřičníky viděl, protože po filmu se ze sálu vypotácelo trio otazníků. Já byl jeden z nich. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Čtyři scenáristi a jeden Kurzel na nesnesitelně nudný, rozdrolený a zcela vyprázdněný blábol, kde je i akce k ničemu, protože nikoho nezajímá, co se to vlastně děje. Fascinujicí, že tohle nešlo rovnou na VOD vedle Kobrokrokosaura. Úroveň herectví chudinky Marion by tomu odpovídala. Ta se musela stydět snad celý natáčení. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (29)

  • Společnost Ubisoft Entertainment chtěla, aby film produkovala společnost Sony. Jednání však zkrachovala, a tak se produkce ujala sama. (obivan568)
  • Natáčení probíhalo mimo jiné ve Španělsku a v Pinewood Studios v Anglii. (PaTeXx)
  • Assassin's Creed byl po filmu Princ z Persie: Písky času (2010) dalším snímkem, který vznikl podle počítačové hry od vývojářského studia Ubisoft. Zatímco Princ dokázal celosvětově vydělat 336 milionů amerických dolarů, od jeho nástupce se očekával ještě lepší výsledek. Paradoxně ale utržil pouhých 240 milionů (a z toho jen 54,6 mil. v Severní Americe), což bylo při rozpočtu 125 milionů nečekaně málo. (Tashi)

Související novinky

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

Netflix oznámil hraný seriál Assassin’s Creed

27.10.2020

Po Borderlands, The Last of Us, The Division, Just Cause a mnoha dalších videoherních adaptací oznámených v posledních měsících a letech se teď nově dočká již druhého pokusu o adaptaci také populární… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Margot Robbie na lovu nacistů

Margot Robbie na lovu nacistů

06.09.2018

Australská herečka Margot Robbie (Sebevražedný oddíl) a v posledních letech čím dál populárnější belgický herec Matthias Schoenaerts (Rudá volavka) si zahrají hlavní role v novém drsném thrilleru z… (více)

Kdo natočí Call of Duty?

Kdo natočí Call of Duty?

14.02.2018

Herní série Call of Duty se chystá na velké plátno a možná se toho nemusíme bát. Firma Activision si totiž po vzoru Marvelu založila vlastní produkční firmu (Activision Blizzard Studios), která… (více)

Reklama

Reklama