Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 2
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Recenze (2 421)

martinius27 

všechny recenze uživatele

Obaval som sa ze to bude nieco ako bola epizoda I, ktora je podla mna najslabsia zo vsetkych doterajsich, na moje prekvapenie to vsak bola parada. Plynuly dej, kopa zartikov na zasmiatie, paradne efekty a splnilo to ucel nalákať nas na dalsie filmy, ktore budu nasledovat. sice mi chybalo kusok viac akcie, predsa len epizoda 3 bola parada. Ale treba brat aj ohlad na to ze to bolo robene aj pre ludi ktorym slovne spojenie star wars nic nehovori. Tesim sa ked to dostanem domov na pc. do usi sluchatka a klud, ziadne rusive momenty z kina. a musim podotknut ze slovensky dabing tu vobec nebol pruser ako to dost casto byva. ale tak ci tak to zhliadnem aj v cestine :D Ale ziadny fanusik vesmirnych filmov nebude sklamany, jedine sklamanie je ze teraz zas budeme par rokov cakat na dlasiu epizodu. A nechapem kritiky ktore pisu ze to je presne to iste ako povodn 3 casti, ze nam nepriniesli nic nove, akoze co nove chcete od star wars? aby to bol star trek? Prave to ze to paradne zapadlo do povodnej trilogie je na tom ta parada. Clovek si povie hadam jedine preco nemali pred x rokmi take dobre efekty ako je tomu dnes. Po pravde keby epizody 4,5,6 boli graficky na urovni 7 tak by som nikdy nepovedal ze su medzi nimi desatrocia odstupu. tak dobre mi ta sedmicka zapadla do celej mozaiky. Takze podlamna sklamany nemoze byt nik. ()

floppy4 

všechny recenze uživatele

Pre mna ciastocne sklamanie, J.J. Abrams si ide New Hope ako cez kopirak a nova era Star Wars neprinasa vobec nic nove co by ma akokolvek zaujalo, proste len zmeska toho co sme vsetci uz viac menej videli do recyklovaneho scenaru. Z celeho filmu dycha jeden velky kalkul. ()

Epi2900 

všechny recenze uživatele

Vidiet J.J.Abramsa ako rezisera v titulkoch bol trosku divny pocit,ale podstatne je,ze sa mu podarilo velmi dobre pokracovanie,aj ke to bola trosku prezuvana episoda IV ale to sa da odpustit.Hlavne je,ze som sa naozaj bavil a velmi sa tesim na episodu 8,len tak dalej Dzej Dzej,mas na to. ()

knize viktor 

všechny recenze uživatele

No zatím tu čtu jak je to skvěle a super, jak to Abrams zachránil, no nevím mi to přijde jako kopírka čtvrtého dílu, s tím že hvězda smrti je 10x větší a kupodivu má zase jedno slabé místo, místo Obivana zemře Han a to stejným způsobem dobrovolně. Konkurz na herce musel probíhat v nějakém HIP HOP klubu kde byli všichni zhulení, protože John Boyega a Adam Driver podle mně trapáci, jak jejich výkon tak jejich postavy. Čekal jsem teda něco velkolepého takhle si někdo zase namastil kapsy na jméně a nám fanouškum teda aspoň mi zůstal pocit zklamaní. ()

Venum 

všechny recenze uživatele

Achjo, nez jsem sel do kina koukal jsem na ty hodnoceni a rikal jsem si ze 85% je dost dobry a ze budu i rad, ale to co jsem videl v kine bylo pouze zklamani. Ze vseho nejdriv obsazeni bylo fakt blby, vsichni rikali jak herci jsou dobri a jak maj dobrej vycvik.. Ja teda videl opak. " mistrovsky tah" Abramse ohrat studenou polivku a zapojit Sola Princeznu a Luka ... To mi fakt nostalgii nevratilo, a ten konec ? * Spoiler * .... Kdyz Ben zabije svyho otce Hana , to uz jsem nekde videl... Aha jo videl .. Nejaka radoby buchta co zniceho nic nabije skill 999 a porazi nekoho kdo udajne ovladal "dárk sajd" jediny pozitivum byl obcasny humo "Finna" ikdyz obcas prehraval a vypadal spis jak herecka , pro me jsou to 3 hvezdy , za slabej vykon, suchy efekty , a obsazeni za prd, jedine co to zachranuje je titulek a hudba , a chewie ten je top ;) ... Achjo jaka skoda ()

Suzzie 

všechny recenze uživatele

Na moderni filmove standarty je Epizoda VII lehce nadstandartni film, nicmene ve me vyvolala pomerne zklamani. Nemohu rict, ze film je spatny, protoze v soucasne dobe se filmy toci presne takhle a divaci na to slysi a rozhodne je lepsi nez Epizody I,II,III, ale stoprocentne nedosahuje kvality starych originalnich dilu. Pribeh v podstate kopiruje New Hope, ale dej se vyvyji tak nejak nekontinualne a rychle (mozna chyba necitliveho strihu, kdo vi). Kazdopadne co zoufale chybi je nejaky hlubsi vztah jednotlivych postav. Z puvodnich dilu jde citit vyvoj ve vztazich jednotlivych postav, vedou spolu hlubsi dialogy, predavaji si pocity, zkusenosti, informace, atd., zde to chybi. Tem postavam to proste neverite. Zaroven hlavni villain prinasi velke zklamani, Andy Serkis vypada extremne digitalne(snad v pristich dilech ho uvidime nazivo) a Kylo Ren je hodne citove nevyrovnany chlapik a zatim pro me absolutne bezstavovy herec, ktery se snazi mluvou kopirovat Toma Hardyho z Dark knight rises. Pripada mi to, jako by se J.J. Abrams snazil nacpat spoustu veci do jednoho balicku, coz je mozna chyba, protoze pomalejsi vyvoj by filmu vyrazne prospel. Jinak se samozrejme nejedna o spatny film, i kdyz ja mela pocit lehce drazsiho pilotu, urcite nemohu rict, ze by me to nebavilo. Objevuji se stare dobre postavy, uzasny BB-8, ktereho proste chcete doma, vyborne humorne scenky, hudba Johna Williamse... Urcite pro fanousky i nefanousky Star Wars je to prijemne odlehceni v kinech. Pozn. Napodruhe byl dojem lepsi, vzhledem k tomu, ze uz jsem se psychicky pripravila na nedostatky, ktere tento film ma. Nicmene porad je to v podstate vykradena verze predchozich dilu, s nevyraznymy villainy a zanedbanymi star wars pravidly. Snad to dalsi dil napravi. ()

Ramiel 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Dvě hodiny nudy. Žádná nová myšlenka, jen prosté vykradení předchozích epizod. Proč znovu Hvězda smrti? Přitom se děj mohl ubírat kterýmkoliv směrem. ()

Krtekcb 

všechny recenze uživatele

Skvělá 3D podívaná, máte tu všechno co od Star Wars čekáte. Vesmírné souboje, vojáky v klasických bakelitových uniformách. světelné meče a tolik druhů emzáků že je ani nespočítáte. Je tam vše co má ve Star Wars být a je to dobře a kvalitně natočené. Jen se neubráníte myšlence, že tenhle díl už jste jednou viděli. Jděte si to užít jako 3D podívanou, ale nečekejte, že vás film něčím překvapí nebo dostane. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Podařil se docela zajímavý kousek, navázat na staré hvězdné války i po vizuální stránce. Ze začátku to na mě působilo rozpačitě jako nějaké retro. Interiéry a osvícení jako z osmdesátých let. Čekal jsem nějaký vizuální nářez jako z Avataru a místo toho ksichty zahalené do hader a osvětlené červeným oranžovým a modrým světlem. Místo rozlehlých krajin, přítmí a ponurost. Ale od druhé poloviny se síla jaksi probudila, přidalo se na akci a efektech a byl z toho zajímavý výsledek slibující znovu otevření galaktické historie s novými hrdiny. Mame tu novou nadějnou Džedájku s podobnými paralelami jako Anakin a Luke za mlada a starý Luke se nakonec ukáže oblečen jako Obiwan z trojky.Je tam zajímavý souboj v lese při kterém se přesekávají světelným mečem stromy a hlavní hrdinka objevuje sílu sama bez výcviku, což je zajímavá varianta.Po třetím shlédnutí ještě pár postřehů. Ray je zřejmě dcera Luka, ale v každém případě má velkou sílu. Vlastně se ji naučila používat spontánně sama při setkání s ní v nepříteli. Tak se může stát novou džedájkou ve stylu mistra Yody. Vlastně jsou jen dva lidé ovládající sílu. Luke a Hanův syn. Takže síla se probouzí a povolává nové rytíře. Někdo vždycky musel být první a naučit se ovládat sílu sám. A to je asi případ Ray. Je velmi bojovná, umí se otáčet, rozumí technice, je skvělá pilotka, podobně jako kdysi Anakin, který ale začal výcvik jako kluk. Naproti tomu Luke za mlada vyrůstal v rodině v relativním klidu a nic ho nenutilo k takové bojovnosti. Ray podědila sílu, bojovnost a talent. Kylo Ren je nedocvičený a zjevně přirozeně slabší než Ray. Byl dvakrát poraněn a nakonec poražen a jakoby jako potencionální učitel nemá co nabídnout. BB8 je roztomilý takže teď už budou roboti tři. Má to něco do sebe, vadí mi ta stará grafika, technika se jaksi nehla kupředu za těch třicet let a v prvních teřch dílech je lapší. Návrat do toho retra se mi moc nelíbí, ale kouzlo to má i ten příběh, jen doufám, že až přibyde džedájů,tak přibyde i soubojů. ()

kacci 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky za to, že se jedná o Star Wars a jedna za to, že to J. J. vlastně nepokazil. Film od fanouška pro fanoušky (což mně jakožto fandovi nevadí). Ale teda jedno "issue" tam mám! ()

Murazd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je zklamání. Nové SW nejenom že nepřinášejí nic převratně nového (přestože k tomu mohly mít slušně nakročeno), navíc zde přestává fungovat i pečlivě vykonstruovaný svět „předaleké galaxie“. První trilogie (epizody I, II, III) byla o poznání političtější a to mohlo někomu vadit, na druhou stranu zasazení příběhu do tohoto světa dávalo smysl. Původní trilogie (IV, V, VI) se pak zaměřovala na hlavní postavy a pozadí příběhu vlastně bylo celkem jednoduché – hodní rebelové vs. zlé impérium. Nový setting v současném filmu je však nijaký – nastínění situace je velice strohé a filmu tak ubírá reálnost a ten tak sklouzává do pouhé akční podívané. Po filmařské stránce skvělé dílo s několika strhujícími scénami, po té příběhové již mírně pokulhávající – za mě zatím nejslabší díl celé ságy. Ano i epizoda I se mi zdá lepší – ukřižujte mě :) ()

daetoxx 

všechny recenze uživatele

Náhodou, je to celkem dost dobrý, tak jděte na hajzl please. JAKÉ MÁM ARGUMENTY ???? 1) Luke se tam naKonec ukáže. 2) Meče! - tam jsou. 3) Síla se probudí. 4) Kdo by rád viděl mladší kopii Severuse Snejpa, tak tady má možnost. 5) Akce je tu přehršel a hlavně po celý děj filmu. Nikdy se nezastavíme na víc jak pět minut a má to všechno (skoro), co by jste chtěli, aby to mělo. Četl jsem o tom, ještě než jsem byl na projekci a musím uznat, že všichni ti, co to tvrdili, měli úplnou pravdu. PARÁDA!!! ()

dranesy 

všechny recenze uživatele

V konečném důsledku musím uznat, že se mi film líbil, ovšem nemohu tvrdit, že by mě nějak nadchnul. Tomuto filmu jsem dal čtyři hvězdy, z toho důvodu, že dle mého až moc vykrádá původní filmy, přičemž nejvíce asi novou naději. "Dart Vader 2", hvězda smrti 2...Filmu by se svým způsobem dalo vytknout spoustu dalších věcí, jako je dle mého názoru nesympatická hlavní "záporná" postava, která svůj post záporné postavy až tak dobře nezvládá a spíš chvílemi připomíná pubertální emo děcko. Už jen světelnou žiletku.. Z černocha by taky nemuseli dělat až tak moc černocha. Obzvlášť ve scéně.."já jsem tu šéf, jo já jsem tu šéf, jsem šéf.", ... Vytýkat by se toho dalo ještě dost, ale jak jsem psal na začátku komentáře, film byl přes tyto vady dobrý a zabavil a myslím si, že stojí za to jít na tenhle film do kina, třeba i několikrát. PS: Kdyby nebyli žádné jiné star wars před tímto, byl by tento film naprostou pětihvězdičkovou peckou. ()

silverscreen 

všechny recenze uživatele

Včera jsem byl ve svém pokročilém věku na Hvězdných válkách poprvé a pokud nekdo nevidel HV předtím.... nechodte na to! Tohle je film pro nostalgiky, kteří už z povinnosti jdou do kina, aby zhlédli další díl vesmírné kinonovely....Ne, Hvězdné Války nebudou můj šálek čaje (a 4DX také ne) ()

soulless 

všechny recenze uživatele

Nejlepší část nového SW (3D IMAX) byl trailer na Warcraft. Za tak debilní scénář by si autoři zasloužili pověsit za koule do průvanu, protože to, co vytvořili je s prominutím sračka roku. Víc tupější a najivnější příběh už mi dává jenom Twilight a to ještě o prsa korejské sprinterky. Nebýt velmi dobré kamery a vynikajících leteckých soubojů, asi bych se dožadoval navrácení vstupného, protože takhle si opravdu důstojné pokračování nepředstavuji. Černý moralista tomu dodal všehovšudy korunu v soutěži o nejméně populární hlavní postavu roku. 5/10 ()

sisaq 

všechny recenze uživatele

pres dve hodiny akce a podivane.... a zabavy... s nekolika ale - teen-dzedaj bych jeste zkousl neb jsem tak zblbly z ukazek hangr games, labyrinu cesta kamsi a twajlajtu ze je to zrejme moderni smer. a v ramci genderove vyvazenosti - no proc ne alespon je to solidne zahrane. Ale novy support hrdina - velka prkena nevyrazna slapota vedle. chapu ze je potreba obsazovat mlade herce kvuli nataceni epizody15: silena unava za 40 let ale uprimne doufam ze v pristim dile prestoupi na temnou stranu sily a tim jeho epizodni role skonci. nejvetsi slabinou je ale absence vyrazne zaporne postavy - darth vader mel koule, holoskret a ti dva "fanatici" jako podpora - bohuzel. mega hvezda smrti na tom nic nezmenila. skoda.... 70% - z nostalgie 4*... ()

michal1988 

všechny recenze uživatele

Předně chci napsat, že můj příspěvek bude obsahovat SPOILERY. Jinak bych o sobě napsal, že jsem velkým fanouškem Star Wars i když velkým je možná i slabé slovo, jsem doslova skalním. Sleduji nejen filmy, ale také seriály, komiksy či knížky. Dokázal jsem se smířit s novým Canonem s tím, že to přinese něco nového do tohoto světa, ovšem trošku jsem se spletl. Sorry, ale tohle si víc jak 3 hvězdy nezaslouží a upřímně moc nechápu takové velké množství vysokého hodnocení. Plusy tohoto filmu jsou jasné a to efekty, které jsou fantastické, místy monstrózní, dále výkon Hana Sola, to byla prostě paráda, která člověka musela potěšit, s ním šla kvalita filmu určitě nahoru, nový droid BB8 je skvělý, líbil se mi i herecký výkon hlavní herečky. Bohužel ovšem zápory podle mě převažují. Příběh slabší, hodně odkazuje na události v epizodě IV, takže se historie opakuje a opětovné ničení hvězdy smrti, těsně předtím, než se chystá zničit planetu, kde jsou rebelové – to jako fakt? Navíc hlavní postavy opět zázrakem uletí těsně před výbuchem.. Dále co mi opravdu vadí je nedůraz na detaily. Pro fanoušky, kteří se dívají jen na filmy a tím pro ně universe končí, tak to jistě bude dostatečný zážitek a domů půjdou spokojení, ovšem pro fans, kteří to řeší trošku více, tak je to spíše zklamání. Zajímalo by mě, jak a hlavně za jaké finance zkonstruoval první řád, tak obrovskou základnu, když i impérium mělo problémy s materiály ohledně hvězdy smrti (odkazuje na to i kánonická kniha Tarkin), Star Wars byla vždycky i politika, která tady není. Další věcí nad kterou kroutím hlavou je také to, jak snadno partička infiltrovala tak veledůležitou základnu, jak velitelka bez debat sundala štíty, ta obrovská shoda náhod, že se na takové obrovské základně všichni klaďasové střetnou v na stejném místě ve stejný čas. Postava Rey je výborně zahraná, ale opět, jak může člověk, který o síle nikdy neslyšel ovládat myšlenkové triky, jimiž obalamutila stormíka? Navíc o myšlenkovém triku jistě nemohla ani trošku vědět, když si myslela, že Luke je pouze legenda.. Nikdy nepilotovala Falcona a ve skutečnosti je z ní téměř lepší pilot, než Han. Nikdy nebojovala se světelným mečem a hned porazí týpka, ktery byl trénovaný Lukem a také později Snokem, tudíž měl základ a mistry, kteří ho trénovali. Tím se dostávám k hlavnímu záporákovi, který byl v prvních momentech představen jako úctyhodný bojovník, který dokáže udržet střelu z blasteru pomocí síly, takový kousek se nepovedl ani starým rytířům Jedi, pak dokáže číst myšlenky a vzpomínky, aby následně měl problémy s uklízečem, kterého by měl zničit i bez meče a s holkou se kterou je sice síla spjatá, ale není trénovaná a i tak ho skoro zabije. Když si vzpomenu na souboj Dartha Maula a Qui Gon jinna, kdy učedník porazil a zabil zkušeného mistra, tak je mi fakt docela smutno, vzhledem k tomu, že Kylo by trénovaný být měl a zkušený jistě také, další takové srovnání je jak v epizodě II Dooku easy porazil Anakina, který už nějakou dobu trénoval a prostě překážkou nebyl. Nehledě na to, že choreografie souboje byla hodně slabá a působí to na mě takhle, jako by Sithové i Jediové byli prostě jen obyčejní lidé a ne něco víc mystického. Ta akrobacie v kombinaci s bojem se světelnými meči tomu dávala něco navíc, také na dojmu, že by to obyčejný smrtelník sám nezvládl, takhle to je prostě slabý odvar, i když emoce tam byly pěkné. Další věcí, jak mohl Finn přežít přejetí světelným mečem přes celá záda? Další takový nesmysl podle mě. Světelný meče dokáží projít betonem i kovem, ale člověka nepřeříznou? Některé věci prostě logiku nedávají, proč tím pádem trénovali malé děti od mlada, aby se stali Jedim, když přijde dospělá ženská, která se všechno naučí sama za pochodu a bez mistra? K čemu tam potom byl Yoda, Obiwan a další mistři, když se to silou nadaní jedinci umí naučit sami? Spekulace, že ji Luke už trénoval a pak po pádu řádu ji změnil paměť neberu, tohle není Harry Potter, kde se takhle dají změnit vzpomínky. Těch detailů a nesmyslů tam bylo opravdu hodně a nedá se to všechno vypsat a celkově to v mých očích kazí celkový dojem a nesdílím tedy nadšení většiny tady na stránkách a dávat hvězdy jen z nostalgie, to není dobré, to můžeme každým rokem dostávat předělávku a bude všechno v pořádku? Kdo na to šel jen jako na oddychovku, nebo jen jako na něco co končí filmy, tak si to jistě užil, ale kdo se na to dívá trošku více do hloubky, tak musí vidět i ty špatné věci, kterých bylo prostě více, než těch dobrých. Hodně lidí a fanoušků nadávalo na epizody I-III, ano ty filmy měly své mouchy (jar jar a další), ale také měly mnohem lepší příběh, hloubku a intriky, které všechno následně krásně spojily a všechno bylo daleko uvěřitelnější, než tohle. Kdybych nebyl velkým fanouškem a neřešil hloubku, tak by se mi to asi líbilo více, ale takhle jsem fakt dost zklamán, po filmu jsem seděl v sále a čekal, že po titulcích na mě vyskočí věta, že to byl jen vtip a že se bude vysílat znovu. Podle mě jsme za ty prachy a možnosti měli dostat mnohem lepší dílko. Můj názor. Hvězdy jen za výborné efekty a skvělého Forda, bohužel příběhová kvalita šla stranou na úkor efektů, mi to bohužel nestačí. Ještě dodatek, nejsem žádný hater, který nenávidí všechno co se v kině objeví. Prostě jsem napsal svůj názor na něco, na co jsem se strašně moc těšil a nedopadlo to podle představ a chválit něco jen proto, že je to značka Star Wars? Takhle to nefunguje a fungovat snad ani nemůže! Za mě fakt zklamání, protože celým universem Star Wars dost žiji.. () (méně) (více)

TheWomenshow 

všechny recenze uživatele

Šla jsem na to do kina z vlastní vůle,ač jsem si myslela,že u toho buď usnu a nebo po pár minutách uteču....Každopádně jsem neusnula ani neutekla.Byl to silný příběh.Nemohla jsem uvěřit,že na to opravdu koukám a líbí se mi to.Smála jsem se a brečela.Rey byla skvělá :) Úžasné nostalgické scény.Já asi nemůžu ani nic vytknout. ()

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama