Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 5
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 5

Recenze (2 421)

Superpero 

všechny recenze uživatele

S láskou natočené to, co už tu jednou bylo. Ducha staré trilogie se povedlo dokonale oživit. V soubojích na světelné meče ubyla saltíčka a vymakaná choreografie, vypadají naprosto běžně. Zároveň se probudila všeobjímající síla a nastal ten starý známý mystický feeling, kdy jsme ještě neznali midichloriany. Noví herci jsou perfektní. Rey je naprosto skvělá i skvěle zahraná postava. Dokonce i ta ubrečená močka Kylo Ren je dobrý záporák. Hodně špatný, ale fakt HOODNĚ špatný byl ten jeho mistr. Vypadal jak Voldemort a vůbec z něj nešel respekt. Vskutku žalostná náhrada za Palpatina. Jinak je to ale fakt dobrý. Těším se na další díly. Jsem zvědavý, co předvede Luke, jestli První Řád tentokrát postaví místo smrtící koule třeba krychli, ale už jsem z toho prostě úplně necítil takovou tu vyhoněnost, jako dříve. Asi je to tím, že jsem už starší, nebo možná tím, že je to prostě to samý. Mám chuť to vidět znova a snad to ve mně ještě dozraje. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nejhorším morem současného Hollywoodu je fanouškovské podbízení. Meta-pokračování legendární série je spíše fetišem a exkurzí do zábavného parku s názvem Star Wars. Všechno, co si pamatujeme a máme rádi, se tam musí vrátit, od vedlejších postav až po příběhové leitmotivy. A co hůř! Ta nostalgie tam není pouze v samotných proprietách a zákonitostech tamějšího světa, oni tu nostalgii prožívají i samotné postavy. Boha jeho! Aby si divák prošel tím slastným pocitem, jako u prvních Star Wars, tak stačí snad světelný meč a ne že se tam budeme piplat v Hanově sentimentu. Naštěstí J.J. Ambrams je nemalý režisér a v momentě, kdy buduje své vlastní postavy, tak to je ten čas, kdy jsou nové Hvězdné války tím nejpoctivější blockbusterem široko daleko. Člověk jen zírá, nadšeně fandí postavám a nechává se opojně vtáhnout do jiného světa. Divák těm postavám dokáže odpusit i to, že před rokem by asi nejspíš maturovali, neb tvůrci se nezalekli ani silných ženských hrdinek a ani národnostních menšin. Jupijájou, nové Hvězdné války splácí daň za stereotypní předešlé díly! Jen se obávám toho, že zatímco se dnes remakuje všechno možné, tak naše děti už nebudou mít co remakovat, bo jsme za těch pár dekád vlastně ani nic moc původního a kultovního nenatočili. Smutná zpráva pro budoucí generace. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Abrams vsadil na istotu, a priniesol fanušikom najobľúbenejšej ságy v našej galaxii čistokrvnú nostalgickú záležitosť, ktorá dodržuje pravidlá starších troch dielov. Tvorcovia si tak udobrili vzbúrených divákov od dôb novších troch dielov, ale tým spôsobili, že The Force Awakens sa sám seba bojí natoľko, že neni schopný priniesť ani štipku invencie či fantaziálneho nápadu. Pre nostalgikov kinematografická katarzia, pre neutrálnejšieho diváka film, ktorý neurazí, ale zároveň nema čím nadchnúť. Ps: tržby jasne ukazujú, že nostalgikov je o dosť viac... na tom ale neni nič zlého :) 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Aha, nikoliv pocta, ale remake. To bych od Abramse nečekal. Za těch 40, resp. 10 let je navíc jen Daisy Ridley a fajn bitka ve sněhu. Jinak nic, žádný posun. Ani technický (srovnatelné s epizodami 1-3 !), ani příběhový (variace stále stejného konceptu - dobro vs zlo, impérium, ničení atd.). Největší zklamání roku. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ups- CRITICAL FAILURE!! Za rok 2015 jsem kino navštívil 52x a chuť odejít jsem zažil pouze 2x a to při Jupiter Ascendingu a nyní. What the fuck was that?? Mě snad šálí zrak! Blockbustery mám rád, ale Star Wars v mých očích může potěšit pouze děti 4. třídy základní školy. Absolutně bez příběhu s nudnými dialogy, téměř bez akčních scén, které stejně nemají žádnou šťávu, vizuální efekty na úrovni SyFy připomínající televizní produkci 90.let, veškeré kreatury mi lezly krkem, působí to jako by režisér splácal spousta nesmyslů a narval je do filmu bez jakéhokoliv důvodu, humor od Disney taktéž vůbec nepotěšil, jestli chlupatá kňučící obluda příjde někomu vtipná, budiž, já se styděl v kině jak už dlouho ne ( A to jsem měl na sobě trenky Star Wars!!). Záporák po sundání masky taktéž vyzněl infantilně a o nezáživném tempu se ani nezmiňuji. Takhle jsem netrpěl ani u ártové, independent, black and white drama srajdy. 1* za pohlednou Rey a za cameo Ruhiana. More Plot Holes than holes in a Cheese Factory in Switzerland!!! 25% ()

Galerie (685)

Zajímavosti (161)

  • Keď Daisy Ridley (Rey) videla prvý trailer na film, plakala. Svojou reakciu natočila na video a dala na Instagram. (Lucasion)

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama