Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

k212 

všechny recenze uživatele

Poté, co jsem shlédla druhého Tomb Raidera, jsem razatně musela přehodnotit jedničku. Konstatuji, že Jan de Bont se scénáristickou suitou pokazili co mohli. Bezpředmětná snůška násilí a nelogičností (no ten žralok, nebo vynoření se na nádech) spojených do líbivých obrázků (vizualizace by se snad ještě dala snést, kamera je řemeslná, ale nic víc). Naprosto zmizel jakýkoliv humor, nadsázka, nebo odlehčenost (když pominu trapnou koncovou etudku). No a bohužel ani soundtrack tentokrát za nic nestojí (Korni nabízejí svůj zaběhaný komerční standard). Záchranou zůstává to, že jsem sama nemusela vysolit kilčo za takovou extraodinérní hovadinu. P.S. Scénáristé tohoto filmu jsou opravdu nápadití -- hrdinka a její protihráč hodinu hledají něco (respektive se o to přetahují), co je dovede k něčemu, nepřipomíná to tak (ne)trochu jedničku ... :-( ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak co se nám oproti jedničce změnilo? Režisér:) Ale k tomu dojdeme...Nejdříve to jednoznačně lepší - Alan Silvestri je pořád ve formě a hudba celkově se vzdala elektronické scény, vizuální úroveň filmu je výborná, Angelina je snad ještě víc sexy než dřív (a není to zásluha té stříbrné kombinézky;)) a zápletka s takzvaným "bond-boyem" je opravdu povedená, i s emocemi. Teď to rozporuplné - od první chvíle se mi, coby odvěkému fanouškovi agenta 007, zdálo, že se dívám na modernější verzi Thunderballu:) A nakonec to horší - přetrvala nám jaksi "suchá" režie - největší dějové zvraty se odehrají jako když lusknete prsty. Takže celkově vzato lepší než numero uno, ale pořád jsme o ligu níž než u xXx. PS: Viděl jsem znovu v roce 2018 v rámci přípravy na novou verzi s Alicií Vikander, a musím říct, že optikou tehdejší doby to není špatné. Na červených 70% to ale taky není. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

No, nijak mě to nezaujalo. Příběh nic moc a akce tak nějak moc vyumělkovaná. Jan de Bont je z té Holandské party v Hollywoodu (spolu s režisérem Paulem Verhoevenem a herci Rutgerem Hauerem a Jeroenem Krabbé) nejslabší a jeho filmy se mi nezdají nijak extra. Angelina Jolie je hezká ženská a vlastně jenom kvůli ní se na to dá koukat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mierne zlepšenie oproti jednotke, pôsobí to "farebnejšie" a tak nejak plnšie. Bohužiaľ ide o rovnaký výplach, ktorý zostarol tak rýchlo, pretože už vo svojej dobe vyzeral ako retro z deväťdesiatok. Dialógy sú tak jednoduché, ako to len ide, po čase začnete mať kvôli nim dojem, že všetky postavy majú IQ pod 90. Akčné scény sú dnes už husto wtf, čiže ide o prístup, či sa budete na nich zabávať, alebo budete pri nich trpieť, u mňa sa to pravidelne striedalo. Strieľajúci nepriatelia na dvojicu, ktorá sa ocitá dole hlavou na lane, pričom ani z pár metrov ich nikto netrafí, to patrí zase až do osemdesiatok. Je to vtipné? Ako pre koho... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě neobvyklý úspěch jedničky donutil tvůrce k natočení pokračování o Kolébce života. Jan De Bont možná nebyl ten nejlepší výběr, ale jako pokračování se nechá kvalitně srovnat právě s jedničkou a už to je úspěch. Chris Barrie perlí, to se musí vidět v angličtině, jinak film nedostává tak široký záběr zábavnosti jako v případě dabingu. Mám tuto sérii rád. Sice po příběhové stránce se jedná o kravinu nejtěžšího kalibru, ale drží si takový odstup od hry, až je to zábavné a napínavé i tak. Dvojka se dá řadit mezi tu dobrodružnější, ale méně nápaditější pokračování než je jednička. I tak je to film, na který se na úkor zdejšího hodnocení s radostí znovu podívám. --- Děláš ty vůbec něco jednoduše? - Přece tě nemůžu zklamat. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 95 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • V předchozím dílu měla Angelina Jolie (Lara Croft) v podprsence vycpávky, aby se více přiblížila předobrazu její postavy. V tomhle dílu to odmítla, protože chtěla udělat Laru realističtější a lidštější. (Elisebah)
  • Natáčelo se v Řecku, Keni, Hong Kongu, Číně, a dokonce i na dosud činné sopce v Tanzanii. Ta se ale probudila, a tak musel celý štáb na nějaký čas místo natáčení opustit. Natáčelo se od 27. srpna 2002 do 19. března 2003. (HappySmile)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama