Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadějný boxer Monroe Hutchen (Wesley Snipes) byl odsouzen k doživotnímu trestu, který si odpykává v přísně střeženém vězení Sweetwateru. Právě tam ovšem přichází jako vězeň i úřadující mistr světa v těžké váze George Ranař Chambers (Ving Rhames). Ten nesnese jakékoli pomyšlení, že by mohl být někdo lepší než on, a Monroea napadne. V připravovaném zápase půjde o hodně. Zvlášť, když jsou v sázce i peněz a svoboda. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Tak jsem dokoukal postupně celou trilogii, abych hodnotil komplexně. Undisputed na nic nečeká, tahle trilogie je prostě o řežbě. Prostě dělaná pro milovníky boxu, street fights, MMA, vězeňské tématiky. Co mě mrzí u pilotního dílu je nízká (pouze 2) kvantita zápasů a trapné ozvučení úderů. To na čem film staví, je zde předvedeno vcelku slušně, u pokračování bych ale řekl, že o dost lépe. 50% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Poměrně nezajímavé a nenápadité béčko, které právem zapadlo, na druhou stranu odstartovalo sérii, jejíž každý díl je nejspíš lepší. Walter Hill celou dobu jede na absolutní jistotu, ničím moc nezaujme a snímek se tak zvláštně táhne. Příběhem neohromí, protože ten je předvídatelný, neoriginální a jen naplňuje všechny žánrové šablony. Moc se mu nedaří vytvořit ani vězeňská atmosféra, která není tak hutná a překvapivě chybí silnější postavy, protože většina z nich je zaměnitelná a nevýrazná. Totéž se dá říct i o emocích, které tu zcela absentují, osudy jednotlivých odsouzených jsou divákovi poměrně jedno a opravdu tu není nikdo, kdo by vzbuzoval nějaké větší sympatie. Největším zklamáním jsou ovšem boxerské zápasy, které jsou sice zvládnuty řemeslně solidně a docela syrově, jsou tu ale pouhopouhé dva, což je opravdu málo. Mezi nimi je plno nezáživných dialogů a rozehrává se docela dost motivů, které vyšumí a nejsou dořešeny (třeba právě znásilnění, za které Chambers sedí, o kterém se nedozvíme vůbec nic a stále zůstává pohled obou zúčastněných stran). Jediné, co snímek drží na lehkém nadprůměru, jsou herci, protože jak Wesley Snipes, tak Ving Rhames jsou velmi dobří a ze svých ne úplně dobře napsaných postav těží maximum, Peter Falk je příjemnou třešínkou na dortu, i když nemá moc co hrát. Ačkoli Undisputed vzniklo dva roky po miléniu, hodně připomíná podobné žánrovky z přelomu osmdesátých a devadesátých let. To je na jednu stranu sympatické, vzhledem k minimu akce a invence to ale spíš škodí. 60 % ()

Reklama

tom88 

všechny recenze uživatele

Nejde o žiaden Million Dollar Baby, Rocky ani o Cindarella Man.Je to iba malý, hlúpučký filmík z vezenského prostredia, kde sa raz za pol roka koná zápas v boxe. Snipes a Rhames tento podpriemerný filmík vytiahli na priemerný oddychový film, ktorý na jedno pozretie určite neurazí. Ja som sa nenudil, skôr som sa celkom dobre bavil. 60% ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film, který celkem nápadně kopíruje část života Mike Tysona. Zde si scénář snově pohrál s myšlenkou, že by bylo dobré, kdyby se na světě našel amatérský, zcela zapomenutý boxer, který dokáže porazit slavného a zprofanovaného profesionálního boxera. Dobré herecké výkony a charismatický Wesley Snipes. Vynikající scéna byla ta s Peterem Falkem, když vysvětlovat řediteli věznice, že zápas se uskuteční stůj co stůj a vůbec nezáleží na tom, zda jej ředitel povolí, či nikoliv. Takto nějak se "přemlouvají" i někteří politikové. U nás si ale myslím, že je moc přemlouvat není třeba. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušné boxerské/vězeňské drama si zakládalo na drsném (hiphopovém) prostředí nápravného zařízení, kde se proti sobě postavili dlouholetý neporažený "uvnitř" versus arogantní nově příchozí, skutečný šampión "venku". Finální zápas nepostrádal grády ani napětí, jen jaksi nebylo komu vyloženě fandit, jelikož scénář sympatie k soupeřům (stejně jako jejich šance) rozložil fifty-fifty. Oni také ve výsledku zvítězili oba. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Wesley Snipes nosí černý pás v karate, na tento film přesto trénoval 6 týdnů box. (MiCM)
  • Názov sa zobrazí na obrazovke štyrikrát v priebehu celého filmu. (m.a.t.o.)
  • Natáčanie prebiehalo v dvoch skutočných väzniciach v Nevade. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama