Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak toto bude asi jedno z najväčších tohtoročných sklamaní. Asi si už nepamätáte, čo som hovoril naposledy pri filme "Winchester". Ďalší horor s vynikajúcim potenciálom, ktorý zo svojho diela sa rozhodol urobiť horor plný skákačiek. Dokola a dokola a dokola. Tak "The Nun" využíva presne tú istú techniku a okrem toho ešte sa rozhodli, že si z rôznych filmov poberú scénky a budeme sa tváriť, že sa to nikdy nikde neobjavilo. Verte tomu, už sme to videli. A myslím si, že otáčanie krížov ani nemusím komentovať, kde sa objavilo naposledy. Opakovaná technika už nie je funkčná, lebo sme to už videli. Nepotrebujeme to vidieť znovu. A potom záverečná časť filmu je pre mňa absolútne komédia. Posledných 20 minút je non-stop humor, kde som sa úprimne rehotal na ich pokusoch vydesiť nás. Možno to budete vidieť inak, no ja som nemohol. Niektoré scénky a hlášky boli vyslovene na komédiu. A pritom sa film bral tak neskutočne seriózne a hlboko. Nemôžem sa ubrániť pocitu, že to je absolútna tragédia. Čas na to, aby som spomenul nejaké pozitíva, lebo tento film odo mňa dostáva jednu facku za druhou. Okey. Taissa Faminga je dobrá v tomto filme. A viem si predstaviť, že je mladou predstaviteľkou Lorraine Warrenovej. S tým nemám najmenší problém. Atmosféra toho Rumunského kláštora je dobrá. Pôsobí výrazne temne a po jeho chodbách by bolo skutočne ako túlať sa v dome duchov. Je tu jedna časť, ktorá ma úprimne zmiatla a v dobrom. A to keď sa stretneme s ostatnými mníškami, ktoré žijú v kláštore. To funguje celkom dobre. Ku koncu síce vieme, čo sa udeje, ale aspoň na úvod som bol jemne oklamaný tým, čo sa deje. A to je ďalší problém s týmto filmom. Je maximálne predvídateľný. Je to napísané ako všetky staré hororové klišé. Vieme čo sa udeje, čo za scénku uvidíme a ako to celé nakoniec dopadne. Je to absolútne neoriginálne. A svojimi strašiacimi technikami už vôbec nie. Jediné čo je strašidelné je prostredie. Ostatné je všetko čo sme videli miliónkrát a stáva sa lacnými klišé, ktoré len ťahajú z ľudí peniaze. Osobne film neodporúčam vidieť, no ak ste fanúšikom filmov z "Conjuring univeza" viem, že si to pozriete aj tak. Ale za seba hovorím, že ide o nezvládnutý hororový počin. A mrzí ma to, lebo som sa tešil, čo z toho bude. Zo strašidelného démona v jednom filme urobili absolútne klišé. A to rozhodne nebolo treba. Hodnotenie: D+ ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak předně horor jako takový pokládám za pokleslý žánr, vyjma Hitche, vynikajícího Kruhu a klasického Vymítače ďábla. Od Záhady v listnatém lese tento žánr nevyhledávám. Já se prostě u hororu, pokud je dobrý, bojím. A jít na to do kina, tak to už vůbec ne. Ale dneska zvítězila zvědavost. A jo, dobré to bylo. Děsivé, temné, lekavé a s hnusnou atmosférou. Těšilo mě plné kino, několik rozsvícených smartfonů a přítomnost osmdesáti dalších lidí, kteří vyrušovali, šustili a komentovali snímek nahlas. Jsem převelice ráda, že se mi zrovna dneska nesplnil můj velký sen, být v kinosále na něčem dobrém úplně sama. Co říci závěrem: Marlin Manson vystrčil růžky a nechal si otevřená vrátka i pro dvojku. Tak fandy si to jistě najde. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Sestra je docela fajn horor, který buduje příjemnou atmosféru, kterou známe z tohoto universa a naznačuje, že nepujde o žádné béčko. Jenomže je na něm něco, co úplně není ono a je dost v lekačkách předvídatelný, takže patří k té horší polovině z tohoto světa. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak i když si zaslouží tři, tak dávám čtyři hvězdičky, protože tohle universum mám rád a i se Sestrou si dali práci, navíc jsou tu krásné lokace přímo z Rumunska a především se starým hradem. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zdaleka ne tak hrozné, jak dával tušit příšerný plakát, ba přímo naopak! Ten film byl pro mě velmi příjemným překvapením. Scénář asi celkově originalitou příliš neoplývá (a vůbec mám nějak obecně pocit, že filmů o vymýtání nebo se strašidelnou jeptiškou existují mraky), kulisy, v nichž se to celé odehrává, rovněž působí poněkud stereotypně (byť samotné lokace považuji na tom filmu možná za to nejlepší, protože ten hrad a všechno kolem absolutně nemá chybu), a děj občas postrádá logiku - nedávalo mi například smysl, proč by ty bubáci nechali otci Burkemu v hrobu ten zvoneček, kdyby se ho skutečně chtěli zbavit, nebo jak se do úst sestry Irene dostala ta Kristova krev, když v tu samou dobu byla prakticky utopená, nemluvě o tom, že tam ani nedává smysl, že všechny jeptišky v rumunském klášteře mluví perfektně anglicky, a takových věcí by se tam asi našlo ještě hodně, ale! Ale prostě celkově to má velmi dobrou atmosféru (mj. i díky skvělému soundtracku od mého polského oblíbence A. Korzeniowského), místy to JE skutečně strašidelné, děj není zas až tak předvídatelný, a mně osobně se to zkrátka líbilo, takže nakonec nemám problém dát 4 *. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po záhadnej samovražde mníšky sa nastávajúca Sestra Irene (Taissa Farmiga) vydáva do Rumunska, kde sa udalosť odohrala. Vatikán nariadil, že má robiť spoločníčku skúsenému kňazovi. Po príchode na miesto zisťujú, že už dávno nie je posvätným, ale že ho ovládlo desivé zlo, ktorému sa osamelí návštevníci budú musieť postaviť. - Bez rozmyslu môžem povedať, že tento horor mal asi najlepšie promo za posledné roky, pretože aj ludia, ktorí horory nikdy nepozerajú, sa ma naň neustále vypytovali. Rozhodnutie zveriť réžiu tvorcovi, ktorý má za sebou len jeden, aj keď dosť slušný, horor, trochu nechápem, ale tak James Wan a jeho tím vedia čo robia. Dejovo je The Nun citelne slabý, ale v rámci atmosféry dokáže fungovať, pretože ten majestátny kláštor je neskutočne creepy zvonku aj zvnútra. Taissa Farmiga je v hlavnej úlohe presvedčivá, čo nie je prekvapením, keďže má možnosť učiť sa od jednej z top hororových herečiek vôbec. Ako pohodový horor na víkend The Nun zafunguje, ale jeho ambície boli mnohokrát vyššie, takže nie je prekvapením, že takýto výsledok velkú časť hororových fanúšikov nepoteší. Som zvedavý na The Conjuring 3, ktorý bol zverený tvorcovi, ktorého debut ešte ani nevyšiel, a hlavne dúfam, že sa z tejto série nestane nástroj na zarábanie na oddaných fanúšikoch. + Mark Steger + herečka z American Horror Story a The Final Girls + herec z Alien: Covenant + herečka z Extinction + herec z Would You Rather + herec z Outpost a The Hallow ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • SPZ nákladního vozu, na něhož Otec Burke (Demián Bichir) omylem položí svá zavazadla, obsahuje i jméno démona „Valak“. (efenberger)
  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)
  • Démon Valak, který se v tomto filmu vyskytuje, je podle bájí okřídlený anděl jezdící na dvojhlavém drakovi. (Varan)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama