Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 500.komentár. Je to už druhýkrát, kedy sa Valaki, démonická sestra, objavila v univerze V zajatí démonov. Prvýkrát strašila v Londýne vo filme V zajatí démonov 2, teraz v päťdesiatych rokoch v rumunskom kláštore vo svojom vlastnom spinoffe. Po dvoch prezretých filmoch sa divák nedozvie čo vlastne túto démonickú sestru poháňa, čo po svojich obetiach chce. Zdá sa, že jej konanie je bez akejkoľvek motivácie a to sa potom premieta v samotnej podobe filmu. Valaki sa tak často objavuje na filmovom plátne, až sa z nej pomaly stáva hlúpa karikatúra. Zdá sa teda, že ani prítomnosť Jamesa Wana čoby producenta a autora univerza V zajatí démonov, nedokáže zmierniť pád Sestry. Ako si môže divák užívať film, ktorý namiesto pohltenia atmosférou, vsádza na vizuálnu stránku a lakacie momenty? Fanúšikovia hororu budú najskôr sklamaní, zdrojom potešenia im budú iba niektoré momenty zo záveru snímky. Nepreškolený divák by si mohol ľakačky užiť, pretože ešte nejakú dobu na žiadny takýto film nepôjde. Ono to rovnako Sestre nakoniec nejako prejde. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sestra je docela fajn horor, který buduje příjemnou atmosféru, kterou známe z tohoto universa a naznačuje, že nepujde o žádné béčko. Jenomže je na něm něco, co úplně není ono a je dost v lekačkách předvídatelný, takže patří k té horší polovině z tohoto světa. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak i když si zaslouží tři, tak dávám čtyři hvězdičky, protože tohle universum mám rád a i se Sestrou si dali práci, navíc jsou tu krásné lokace přímo z Rumunska a především se starým hradem. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ide to na autopilota, je tu prebytok ľakačiek a snových scén a konanie démonov nedáva logický zmysel a je maximálne podriadené účelu v danom momente vyľakať diváka. No má to uchádzajúcu gotickú atmosféru (kamenný hrad, cintorín, hmlisté lesy, svetlo presakujúce cez červenú vitráž), Taissa Farmiga je sympatická ako vždy (i keď rola jej nedáva veľmi priestor ukázať, že je aj skvelou herečkou) a aj keď je celá táto štylizácia klišé (ústredný démon vyzerá úplne ako Marilyn Manson), je to rovnako funkčné ako priemerné dobové hammerovky či 80s neónové horory. Žiadna diera do sveta ale solídne remeslo, ktoré je záživnejšie a zábavnejšie než čokoľvek iné, čo vzniklo v rámci The Conjuring či Insidious univerza. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době dobrý a strašidelný horor s výbornou atmosférou. No minimálně mohu s jistotou říci, že to byla nejlepší jeptiška tento rok :D. (ty odpad hodnocení si film fakt nezaslouží) Bylo zde jen málo věcí které bych filmu vytknul, ale mám rád tenhle styl. O něco slabší než Conjuringy, ale stále dost dobré 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ako samostatný “sequel”, nie je “Sestra” žiadnym, vysloveným sklamaním. Nechápem, prečo podaktorí onanujú nad Conjuringom, s ktorým je síce úzko prepojená, no predsa každému muselo (mohlo) dôjsť, že tento príbeh už nemal z čoho čerpať, a tak bolo zapotreby nejakej odbočky, aby sa samotná story začala uberať iným smerom. Ja osobne som nadšený najmä z výpravy, hudby, no neposlednom rade prostredia, v ktorom sa táto ducharina s prvkami diabloviny (možno aj zombie???) odohráva. Kurva fix, do toho kostola by som nevkročil ani za bieleho dňa, nie to ešte po tme. Atmosféra ma solídne vtiahla do deja, raz so mnou fakt slušne trhlo, efekty boli taktiež peckové, a tak je fakt veľká škoda, že tých klasických klišé prvkov, nebolo predsa len o čosi viac. Čo sa týka scenára, nebudem sa sťažovať (až na drbnuté správanie postáv), lebo v dnešnej dobe natrafiť v tomto žánry na niečo originálne, je už naozaj čistá trúfalosť na hraje s fikciou. Divák v tomto smere zbytočne prahne po niečom, čo skrátka nemôže dostať. Je kopec lacných sračiek, ktoré behom roka vzhliadne, a tak pre mňa, je tento počin minimálne na úrovni lepšieho priemeru, ktorému ľahko prilepším. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Otce Burkea (Demián Bichir) v noci probudí rádio hrající verzi písně „You Belong To Me“ od Jo Stafford. Název v češtině samozřejmě znamená „patříš mi“, což tím démon otci Burkeovi také oznamuje před tím, než se jej pokusí zabít. (hansel97)
  • SPZ nákladního vozu, na něhož Otec Burke (Demián Bichir) omylem položí svá zavazadla, obsahuje i jméno démona „Valak“. (efenberger)
  • Filmári spotrebovali na hábity mníšok toľko čiernej tkaniny, že rumunská továreň, ktorá ju vyrábala, minula všetky svoje zásoby. (krasomama)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama