Reklama

Reklama

Policejní odznak

(seriál)
  • USA The Shield (více)
USA, (2002–2008), 87 h 14 min (Minutáž: 44–72 min)

Tvůrci:

Shawn Ryan

Kamera:

Rohn Schmidt

Hrají:

Michael Chiklis, Walton Goggins, CCH Pounder, Catherine Dent, Jay Karnes, Benito Martinez, Michael Jace, Kenny Johnson, David Rees Snell, Cathy Cahlin Ryan (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(88)

V nejhorším policejním okrsku v L. A. šéfuje drsný Vic Mackey, velitel jednotky proti gangům. Ve světě, kde neplatí hranice mezi dobrem a zlem, se řídí vlastními pravidly a neváhá se zločinci obchodovat a zároveň je podrazit. Nový kapitán Aceveda chce situaci změnit, ale brzy zjistí, že proti němu stojí skupina zkorumpovaných, ale výkonných policistů, bez jejichž pomoci se neobejde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Kangaxx 

všechny recenze uživatele

Seriál z policajného prostredia odohrávajúci sa v chudobnej časti LA. Nečakajte však žiadnu Kriminálku Miami/Las Vegas - tu nikto s nikým nejedná v rukavičkách, nikto nie je dokonalý, metódy policajtov nie sú ani na hranici zákona (pretože sú ďaleko, ďaleko za ňou :), zlí chlapci sú skutočne zlí...proste všetko je ako má byť. Scenár je výborne napísaný, postavy majú svoj charakter, ktorého sa držia, čiže časom viete čo môžete od koho čakať (takže žiadne extrémne zvraty, keď sa z postavy ktorá bola v 20tich častiach "normálna" stane psychopat, len za účelom oživenia deja). Špecifická "live" kamera v akčných scénach je podľa môjho názoru perfektne zvládnutá, no nie každému sa musí páčiť. Pre mňa spolu s The Wire najlepší seriál zachytavajúci reálie z policajného prostredia, bez zidealizovaných postáv a s epizódami pri ktorých sa určite nebudete nudiť. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (2) - 60. ročník (za rok) 2002 - *Nejlepší seriál (drama), *Nejlepší herec v seriálu (drama) - Michael Chiklis + nominace (3) - 61. ročník 2003, 62. ročník 2004 - Nejlepší herec v seriálu (drama) - Michael Chiklis, 63. ročník 2005 - Nejlepší herečka v seriálu (drama) - Glenn Close ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po třech sezónách neztrácí seriál nic ze svého kouzla, postavy jsou všechny správně nedokonalé a dělají špatná rozhodnutí, za které časem nesou odpovědnost. Seriál vyniká v realističnosti a násilí, kterého je opravdu hodně a baví. Styl vyprávění je správně drsný a handy kamera atmosféře jedině pomáhá a zásahy vypadají lépe jak "Cops". Ačkoliv točená je jedna epizoda stejně jako druhá některé zápletky a zejména ty co se odehrávají na poli celé sezóny jsou poměrně strhující a často se vracíme po delší době zpět k nedořešenému případu. Seriál působí velmi uceleně a herci jsou do jednoho výborní.### Sedm sezón absolutního adrenalinu se s výborně uvěřitelnými postavami dostane pod kůži až divák doufá, že to nikdy neskončí. Celá parta "strike teamu" má charismatu na rozdávání a Chiklis je tahounem, který si rozhodně zaslouží ceny, které posbíral. Walton Goggins (Predators) není o nic horší, z něho skutečně emoce vystupují z obrazovky a je snad nejlepším seriálovým hercem poslední dekády, čím je seriál dál, tím více je cítit utrpení, stres a strach postav zdaleka nejen o odznak. ### Poslední sezóna a zejména poslední epizody jsou neskutečně procítěné, osobní a místy až nepříjemně realisticky přímé v detailech. Poslední telefonát mezi Chiklisem a Googinsem je příkladovým vyústěním seriálového dramatu a The Shield je navzdory na první pohled akčnějšímu žánru hereckým festivalem, který se nezapomene. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Conscience is a killer. Kultovní. Jedním slovem. CSI se můžou jít bodnout. Málo co mě sestřelilo takovým způsobem jako Vic Mackey a jeho striketeam a vlastně celý Farmington, který působí jako stát ve státě. Někdy mi přislo, že si něco bokem ten Vic i zaslouží. Kdo má rád krimidrama seriál, tohle je jasná jednička (spolu s Wire). Všechny hlavní postavy od Vica, Shana přes Juliena až k Acevedovi, prošly za 88 dílu7 řad opravdu syrovým a reálným vývojem, který by záviděl každý scénarista. I přes úctu k Dexterovi, Striketeam mám radši. Kvalitu seriálu dokazují také účast např. Foresta Whitakera, Glen Close nebo Michaela Peňi v nemalých rolích. "Good cop and bad cop have left for the day. I'm a different kind of cop. " S01 - S07 -100% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Policejní stanice v přestavěným kostele, ve které fungujou jenom ženský hajzly a to jenom někdy. Korupce, zločin. A mezi tím policajti, kteří se snažej udržet pořádek svým způsobem, kterej taky není zrovna růžovej a čistej jako lilie, spíš krvavej a špinavej jak zemová hadra vymáchaná v bahně. A komu se to nelíbí, tomu se asi ani takovejhle seriál nelíbí. A mě se líbí. Skvělá první série mě nakopla jak čára koksu a doufám, že to tak bude i pokračovat. Asi na tomhle budu závislej... Druhá sérka, třetí a pořád su z toho nadšenej jak pes hrající si s ocasem (svým) (a fakt s ocasem, né s vocasem). Pravda, v té třetí mi to už trošičku maličko malilinko něco sem tam nesedí, ale to i v Dexterovi (kterej mi tohle dost připomíná) a přesto je to skvělej seriál. S příchodem nové kapitánky mě to trošku naštvalo, ale i tak to má pořád svou hladinu kvality. Pátá, šestá série už není tak drsná, ale nejde o drsnost, ale o to, jak si s tím kdo umí poradit. Pár věcí mě tam naštvalo, ale asi to tak muselo být. Sedmá sérka mě zamrzela tím, co se v ní odehrálo, ne tím, jak to bylo odehráto. Každopádně poslední díly jsou krásným vyvrcholením všeho, k čemu se už dlouho schylovalo... Jakožto celej je tento seriál skvěle rozpitván do jednotlivejch dílů, působí reálně, i když někdy trochu uspěchaně (Vic je pořád všude). Brutalita je tam nejen policejní. Podobnou radost ze seriálu jsem měl na posledy u vězeňskýho Oz. ()

Galerie (377)

Zajímavosti (20)

  • V závere epizódy sa na Xboxe 360 ázijská prostitútka hrá dnes už ikonickú videohru "Crazy Taxi" z roku 1999. (Real Tom Hardy)
  • Zahn McClarnon v epizóde stvárnil člena salvádorského gangu menom Octavio, hoci je v skutočnosti herec indián. Objavil sa inak aj dve série predtým, v epizóde Mum, kde ale stvárnil úplne inú postavu, Avilu. (Real Tom Hardy)
  • Vic (Michael Chiklis) používá výstavní poloautomatickou zbraň Smith and Wesson Model 4506-1 .45 ACP, která pojme osm náboju + jeden v komoře. (Sonnik)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama