Reklama

Reklama

Horor v Amityville

  • Česko Horor z Amityville (více)
Trailer

Film byl natočen podle údajně pravdivého příběhu nešťastné rodiny Lutzů, kteří se s nadšením nastěhují do nového domu na Long Islandu, aby ale v zápětí zjistili, že je plný nepřátelsky naladěných duchů jeho předchozích majitelů. Ti vykukují z každého zákoutí i kousku nábytku, přičemž děsivých zážitků nejsou ušetřeny ani Lutzovy děti. Na scénu tedy vstupuje laskavý otec Delaney, který se ze všech sil snaží démony z domu vymýtit a zachránit tak tuto nevinnou středostavovskou rodinu ze spárů terorizujících démonů, kteří jim nedají klidně spát. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Oscara za hlavní roli získává ... strašidelný a podivný barák. Ne, teď vážně. Barák tady sice hraje hlavní roli, ale důležité je to, co se odehrává uvnitř. Někdy vás totiž nadšení z nového domu může bleskurychle opustit. Zvlášť, když váš vysněný domeček má velmi pohnutou minulost a je úplně jedno, jestli je to pravda nebo ne. Úvodní melodie, kde si prozpěvuje malá holčička je docela děsivá, i když je plná dětské nevinnosti. Vzbuzuje hrůzu z toho, co se postupně odehraje. Tak nevím, podařilo se někdy potvrdit pravdivost případu rodiny Lutzových? Každopádně, je ten děsuplný barák velkou hororovou ikonou. Stačí vyslovit jméno filmu, všem se vybaví barák a pak až hrůzné věci, které se v něm odehrály. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ač Amityville působí jak slepenec vytříhaných scén z Rosemary, Vymítače a Omen, má kouzlo a v první třetině i potřebné koule. Rosenberg si nastavil laťku vysoko a na konci div si ji neshodil. Možná i jo. Škoda roztahaného prostředku, který mu rozmělnil atmosféru a prostřihání o nějakých 20 minut by tady pomohlo. Brolin na to má a strach z něj jde, dokonce se popasoval s podobnou rolí lépe jak Nicholson o rok později v Osvícení, a Kidder (Reevova Lois Lian) byla sexy... Sice už všechno někde bylo, ale charisma tohle béčko má a i když vypadá vedle zmiňovaných jako TV příbuzný, na občasné velké působivosti mu to neubírá. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velká paráda! Výbornej hounted house horor, kterýmu remake sahá asi tak po koule, navíc si myslím, že ho lze považovat za předka všech těch novodobých, a taky mi v určité fázi připomněl legendární Osvícení. Dnes už je ta šablona okoukaná, ale v době vzniku tomu tak nebylo, a s tím je potřeba k filmu přistoupit. Vyvraždění famílije v baráku, nová familíje, divný věci, pár zranění, útok na psychiku, hádky a ........... Jo, zní to strašně ohraně, ale tenhle kousek to gumuje skvělýma hereckýma výkonama, pomalým, atmosféru gradujícím průběhem a značnou dávkou nejistoty, kdo nakonec co. Schválně si po tomto pusťte 3:15 zemřeš, pokud nejste čistě konzument bez špetky vkusu, rozdíl v kvalitě poznáte velmi záhy. Za mě opravdu jeden z nejlepších HHH. Plná palba a doporučení! ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

George a Kathy hľadajú miesto na zakotvenie a založenie rodiny. Ich sen sa splní a nájdu krásny dom pri pobreží. Ale o 28 dní neskôr ich morbídne a desivé udalosti donútia odísť... V priebehu týchto 28 dní rodina prechádza všetkými druhmi pekla miestnosti plné múch, démonických hlasov a červených očí. Čo sa tu v minulosti odohralo? Reálne alebo nereálne? Reálne, podľa skutočnej udalosti. Horor Amityville má všetky atribúty vynikajúceho nadprirodzeného príbehu o strašidelnom dome. Škoda len, že tvorcovia váhali trochu s nedostatkom charakterov. Ale inak špička v oblasti hororu 80 percent. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som sa dostal aj k tejto hororovej serii ... a ako pozeram, bolo natocenych 9 filmov Amityville. No nic, videl som /stav k 18. 11. 2014/ len prve tri diely, a zvysok este nie /mozno dobehnem, uvidim ako sa mi bude chciet - a mozno nie/. Takze v ramci bu bu bu barakov natocil reziser Stuart Rosenberg /Cold Hand Luke, Brubaker/ fakt slusny horor a vybornu ducharinu, pri ktorej mozu sucasne duchariny /Jessabelle, Annabelle, Deliver Us From evil, Babadook, Ouija/ len tisko zavidiet. Film je to vyborny, strasidelna atmosfera sa nastoli po par minutach projekcie, duchovia a demoni vzbudzuju hrozu .... a to som film pozeral pri dennom svetle /tusim bolo 12.30 alebo 13.00 poobede, ked susedia boli v zahradkach a vonku zilo rusne mesto/ a bal som sa. Pozerat to v noci, sam v baraku a nedajboze vypnu poistky .... brrrrr. Z hercov bol na urovni hlavne Rod Steiger /In the Heat of the Night/. 89 % ()

Galerie (82)

Zajímavosti (25)

  • Scénář k filmu napsal Jay Anson, autor knihy The Amityville Horror. (Chatterer)
  • V jedné z posledních scén se George (James Brolin) propadne schody a posléze je zcela pokryt hustou černou kapalinou. Když ale v dalším záběru přichází k autu, je zcela čistý. (noelcoward73)
  • Ve skutečnosti rodina Lutzových spolupracovala s právníkem Weberem, který zastupoval Rolanda DeFoa, který vyvraždil v tom domě svoji rodinu a dostal za to doživotí. "Tenhle horor jsme si vymysleli u spousty lahví vína," přiznal později Weber. Po rodině Lutzových se do strašidelného domu nastěhovali James a Barbara Cromartyovi, kteří tam žili několik let a za celou tu dobu nezaznamenali nic neobyčejného. Stejně tak Frank Burch, který dům od nich později odkoupil. (raininface)

Související novinky

Další Amityville horor na cestě

Další Amityville horor na cestě

19.06.2019

Když vezmeme v potaz i televizní snímky, vzniklo dohromady 23 filmů založených na knize Horor v Amityville od amerického spisovatele Jaye Ansona. Přidejte dokumenty a číslo ještě vzroste. Tenhle… (více)

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

Americký vlkodlak opět vyje na měsíc

30.06.2009

Samozřejmě v remaku. Hollywoodská studia už vyzobala snad všechny slavné hororové série, teď půjdou i po těch méně slavných. Americký vlkodlak v Londýně je sice žánrovou klasikou, ale zůstal spíš v… (více)

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

A další předělávka

A další předělávka

11.02.2005

Specialista na filmovou akci Michael Bay nasměroval svou produkční společnost na konkurenční žánr. Po předělávce Texaského masakru a vedle jeho připravovaného prequelu, si pod svou záštitu vzal také… (více)

Reklama

Reklama