Reklama

Reklama

Spider-Man: Bez domova

  • USA Spider-Man: No Way Home (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vůbec poprvé ve filmové historii je odhalena totožnost Spider-Mana a náš dobrý soused již nedokáže oddělit svou zodpovědnost superhrdiny od běžného života, čímž se jeho nebližší ocitnou ve velkém nebezpečí. Spider-Man požádá Doctora Strange, aby mu pomohl jeho tajemství obnovit. Kouzlo však způsobí v realitě obrovskou trhlinu, jíž do světa proniknou ti nejmocnější zloduši, kteří kdy bojovali se Spider-Manem v paralelním světě. Peter tak musí překonat svou doposud největší výzvu, která navždy změní nejen jeho budoucnost, ale i budoucnost paralelních světů. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 002)

Fr 

všechny recenze uživatele

„A CELÝ SVĚT TEĎ ZAPOMENE, ŽE PETER PARKER JE SPIDER-MAN …“   Jedno vám teda povím - jsem trošičku zklamanej. A přitom bylo zaděláno na svižnou akční komedii (dle mýho gusta)… kdyby… já prostě (už) nechcu dramatickýho Spidermana. Navíc ona dramatická hra na city, spojená s osudovým neštěstím, ve mě nevzbudila požadovanou dávku smutku. Dyť si za to kurva ten kokot může sám! (Aha, takže nějaká emoce by tam byla…) Líbí se mi, jak zde funguje propojení světa Marvelu i to, že jsem mohl (nejen nostalgicky) zavzpomínat na prvního Spajďáka (Tobey Maguire). Taky Dafoe předvedl, že je furt ve formě a jako padouch byl vždycky nejlepší. Akce fajnová, milá byla závěrečná scéna v kavárně. Trvá to necelejch dvě a půl hoďky a jsou tam dvě (trochu delší) ukecaný scény, ze kterejch mám pocit, jakoby trvaly věčnost. To je taky na hovno… Jinak… já bych to prostě prostříhal…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vím kdo jsou Electro, Green Goblin, Dr. Octavius, Lizard nebo Sandman. 2.) Chci aby Spajdy bojoval s Venomem.  ///                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  ****  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Spiderman a solidní Marvelovka, ale na Endgame pořád nedostačující. Mrzí mě, že jsem film neviděl v kině a je zvláštní psát o filmu po tak dlouhé době, když jej už téměř každý viděl ( not my style), tak tedy jen stručně. Úvod s odhalením Spidermanové Identity je docela zdrcující a úderný, fungují emoce a klidně bych si v podobném duchu dokázal představit i celý film, ale jakmile do všeho zasáhne Dr. Strange, tak díky Multiverse už nikdy nic nebude jak dříve. Návrat starých záporáků z nostalgické stránky potěší ( na druhou docela škoda, protože mám rád nové záporáky) a potěší i návrat starších spidermanů ( po 5 měsíční lhůtě spoilery hádám nikdo řešit nebude). Má to skvělé tempo, fajn atmosféru, místy zafunguje humor a solidní je i akce, byť jí není moc zde to až tak nevadí. Celá ta osudovost, atmosféra a vizuální hrátky společně s emocemi a výborným Hollandem a ďábelským Defoe! fungují a byť jsem v jádru očekával silnější dopad na mě, tak pořád je to solidní film i komiks, který málokoho urazí. Dalšímu zhlédnutí se bránit nebudu. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 5/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 4/5, Herci 5/5. 8.5/10. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že jsem byl před třetím Spider-Manem malinko neklidný a bál se, aby z vyvrcholení Spideyho trilogie a návratu mnoha starých záporáků nevznikla hodně divoká splácanina, která se Jonu Wattsovi rozpadne pod rukama. Jenže k tomu naštěstí opravdu nedošlo. Ano, v první hodině snímek ještě občas malinko kulhá pod nánosem teenagerského a někdy na sílu hnaného humoru, jenž mě malinko irititoval už ve dvojce. Stejně tak chování postav je místy na zdvižené obočí a je mi jasné, že rejpalové si ve scénáři najdou svoje. Jenže pak už přijde jen totální komiksový nářez, v němž Jon Watts jede na plný plyn a ukazuje, jak si je s každým dalším filmem blockbusterově jistý v kramflecích Nový Spider-Man se tak rázem změní v natřískanou a nahláškovanou jízdu, v níž dokáže Watts i příběh několikrát velmi příjemně překvapit i skvěle využít všechny záporáky, z nichž má téměř každý svůj moment na to zazářit. Scénář pak navíc umí chytře pracovat s jednotlivými motivy, linkami, narážkami, uzavírat možné i nemožné dějové kruhy… a v závěru ždímat emoce na maximum. Třetí Spider-Man je zkrátka i přes jisté mušky v první polovině výtečným a řemeslně precizním vyvrcholením trilogie, o němž fanoušci snili. Na Tobeyho dvojku Bez domova sice stále nemá, mezi trojici nejlepších pavoučích kousků se ovšem nový Spidey vyšplhal celkem s přehledem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bylo jasné, že to bude především fan fiction. Ale musela to být tak špatná fan fiction? Kdyby producenti chvíli Googlovali, najdou dvacet příběhů, které dal do kupy nějaký nerd ve volném čase a drží pohromadě líp. Postavy naházené bez ladu a skladu, zatím nikdy jsem neměl v Marvel filmu pocit tak hloupých lidí, jejichž chování postrádá náznaky kauzality a logiky. Toporný je i scénář od té nejzákladnější úrovně výš, kde postavy nesmyslně stojí desítky vteřin mimo záběr a mlčí, protože ještě nepřišla řada na jejich repliku a je potřeba, aby si dialog odbyl někdo jiný. Humorné vsuvky svojí nepatřičností vyvolávají až existenciální tíseň. Motiv "napravování záporáků" má velmi divný vibe, o kterém se ale nemůžu dohadovat bez spoilerování. Všechno to intertextuální magoření jen zakrývá, že ten film o ničem není - a to co do významu i metavýznamu, nebuduje funkční příběh ani metapříběh. Upřímně řečeno jsem překvapený tím, jak impotentně toporný film to je. (A rád bych podotknul, že mám rád Spider-Many Raimiho i Webba.) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Spider-Man: Bez domova je splněný sen, o kterém jsem nikdy netušil, že bych ho vůbec někdy mohl mít. Neskutečný zážitek. Série momentů, která kombinuje vzpomínky na dětství s vlídnou nostalgií. Je zajímavé, kam Marvel za pět let došel. V roce 2017 mi komiksovka Doktora Strange přišla průměrná (kvůli jeho postavě samotné, což se vlastně nezměnilo) a dneska se tu na sklonku roku 2021 rozplývám blahem nad tím, co s postavou Spider-Mana (i se zapříčiněním Doktora Strangeho) v Marvelu dokázali udělat. Mluvit o filmu by bylo jako otevřít knihu spoilerů - hrozná škoda. Kdo si se Spider-Manem prošel dětství jako já, tak pro toho bude tento film zážitkem na celý život. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (159)

  • Na bedně společnosti Stark Industries u Happyho doma je možné si všimnout bývalého loga Formule 1. Mimo jiné Tony Stark (Robert Downey Jr.) ve filmu Iron Man 2 (2010) jel právě velkou cenu Monaka, která do seriálu Formule 1 patří. (Matej.Krajci)
  • V poslední části filmu se Peter (Tom Holland) přestěhuje do nového bytu, ve kterém bydlel i Spider-Man (Tobey Maguire) z původní trilogie. (CrossCM)
  • V Sanct Sanctorum jsou dva pomocníci, kteří odklízí sníh. Jednoho z pomocníků hraje Emily Fong, asistentka produkce tohoto filmu. (Kubaaa97)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (více)

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

Marvel zpomaluje kadenci obsahu

16.02.2023

Všude kam se podíváte, najdete momentálně na stranu marvelovek jenom samou kritiku. V tuhle chvíli není pochyb o tom, že slavná komiksová franšíza zažívá krizi způsobenou záplavou nových filmů a… (více)

Reklama

Reklama