Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám zkázy

  • USA Indiana Jones and the Temple of Doom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Indiana Jones se svým dětským společníkem Quanem prchají před čínským zločineckým gangem v doprovodu americké zpěvačky ze Šanghaje. K útěku použijí omylem letadlo, které patří právě šéfovi gangu, což se Indianovi a jeho společníkům nevyplatí. Piloti ze stroje vyskočí na padácích, když předtím vypustili z letadla všechno palivo. Hrozí katastrofa v podobě nárazu stroje do okolních hor. Indiana si však poradí. Společně se svými průvodci vyskočí z letadla v gumovém nafukovacím člunu, který je nejenom úspěšně dopraví na zem, ale díky tomu, že dopadne do řeky, je dopraví i do Indie. Indiana by nejraději pokračoval do Dillí a pak domů do Ameriky. Místní vesničané ho však požádají o pomoc v podobě záchrany vesnice. Vyznavači zla z nedalekého paláce ukradli totiž vesnici její kouzelný kámen, který vesničanům poskytoval ochranu a úrodu. Indiana se se svými průvodci do chrámu vypraví a zde brzy zjistí, že se ocitl přímo v hlavním sídle sekty Thuggů. Ti zde nejenom uctívají bohyni smrti Kálí, ale také zde v jakémsi tajném dole hledají poslední kouzelný kámen, který má dát jejich bohyni moc ovládnout celý svět. Indiana se zprvu snaží najít jak kámen nešťastné vesnice, tak zachránit dětské otroky, které Thuggové nutí v dolech rozbíjet kameny a hledat poslední kouzelný kámen. Velmi brzy jsou však Indiana i jeho průvodci Thuggy zajati a ti se z nich snaží udělat oběti své krvelačné bohyni... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (800)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najslabší Indy, s hromadou filmárskych chýb (trebárs pri scéne na mostíku nad priepasťou sa medzi zábermi dramaticky mení vzdialenosť medzi Indym a indickými hrdlorezmi), ale stále je to skvostná zábava. Videl som to 5-krát v kine a zakaždým som pri naháňačke na "huntoch" brzdil nohami o sedadlo predo mnou ;-). ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Už od dvanácti let je Chrám zkázy můj nejoblíbenější dobrodružný film. Dobyvatelé i Poslední křížová výprava jsou fajn a taktéž 5* filmy, ale Indiho dobrodružství z Indie je prostě moje srdcovka. Je to asi nejdrsnější díl série (scéna se srdcem, uřezané prsty, děti pracující v dolech, opičí mozečky...) ale podle mě zároveň i nejvtipnější (to hlavně díky výstupům Kate Capshaw). A zatímco z ostatních dílů si vybavím jednu dvě scény, tady jich mám několik. I když několik scén balancuje na hranici únosnosti, tak je Temple of Doom tím nejlepším co lze v žánru vidět a podle mě se ,,samozřejmě" jedná o nejlepší díl této skvělé dobrodružné ságy (navzdory všeobecnému mínění...). ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo vsetkych casti bola odjakziva prave tato cast moja najoblubenejsia. Je viac rodinna, komedialna, dobrodruzna, ako prva cast. Nikdy nezabudnem na nebezpecnu jazdu vo vagonoch, na skriekanie Kate Capshaw v dzungli pri nebezpecnych zvieratach a mnoho dalsich scen. Zatial si nepamätam na tretiu cast Poslednu krizovu vypravu, ktoru som videl strasne davno, ale uz sa nemozem dockat, kym si ju zase pripomeniem. _________ Harrison Ford - (Indiana Jones) +++ Kate Capshaw - (Wilhelmina ´Willie´ Scott) +++ Jonathan Ke Quan - (Wan Li) +++ Amrish Puri - (Mola Ram) +++ Dan Aykroyd - (Earl Weber) +++ Frank Marshall - (Turista na letisku) +++ George Lucas - (Misionár) +++ Steven Spielberg - (Turista na letisku) +++ Produkcia: Kathleen Kennedy, George Lucas, Frank Marshall +++ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Chrám zkázy střídá geniální momenty s tragikomickými. Jones nemá k dispozici pořádnou femme fatale a zaměření na děti přes postavu Shorta taky není ideální. Naštěstí čaroděj Williams znovu kouzlí. Většina diváků označuje Chrám za nejslabší část klasické trilogie. Já naopak nepřeceňuji Dobyvatele ani Výpravu. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

No, bavil jsem se zase královsky, ale musím uznat že se mi jak Dobyvatelé ztracené archy, tak Chrám zkázy opět brzo vypaří z paměti (až na tu lahůdkovou hostinu). Ze čtvrtého dílu už si taky nevybavím jedinou scénu, příkladem dokonalého vtipného dobrodružství je pro mě prostě Poslední křížová výprava, kterou si naopak pamatuji snad celou, nebo Zemeckisova Honba za diamantem. Chrám - 8/10 ()

Galerie (218)

Zajímavosti (106)

  • Ve scéně, kdy má být Willie (Kate Capshaw) obětována, je při otevření dveří do lávové jámy slyšet zvukový efekt zapnutí světelného meče z filmové série Star Wars (od r. 1977), jejíž tvůrce George Lucas byl jedním z výkonných producentů tohoto filmu. Zvukové efekty měl v obou případech na svědomí Ben Burtt. (johnnymay)
  • Když Indiana Jones (Harrison Ford) během rvačky leží na pásu s kameny v dolech, tak má těsně předtím, než je z jeho voodoo panenky vytáhnuta dýka, hlavu blízko válce na drcení kamene (jeho klobouk již vrhá stín na válec). Ale ve chvíli, kdy Short Round (Jonathan Ke Quan) vytáhne dýku z panenky, tak je Indy od válce mnohem dál. (johnnymay)

Související novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (více)

Reklama

Reklama