Reklama

Reklama

Boxer Rocky Balboa si užívá bohatství, které jako mistr světa získal. Bojuje pouze proti snadným protivníkům. Pak je ale vyzván arogantním Clubberem Langem. Rocky výzvu přijímá, aby ještě jednou dokázal, že je jen jeden mistr. Jenže se stane nečekané: Lang vyhraje a stane se novým mistrem. V Rockyho už nikdo nevěří, kromě jednoho člověka: někdejšího mistra světa Apollo Creeda. A právě on se pokusí povzbudit Rockyho bojovného ducha a dostat jej zpět do vrcholné formy… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (481)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po dvoch drámach so športovou tématikou, sa Sylvester Stallone vrhá, pod vlastnou režisérskou taktovkou, do čistej komercie. Príbeh prestáva mať hĺbku, ale o to viacej pridáva na akcii. Ono pravda pri treťom pokračovaní, ani nie je čo vyčítať takémuto ťahu. Italský hřebec si to tu rozdá s takými showmenmi ako je Hulk Hogan a Mr.T. Takže o akciu naozaj nie je núdza. Ako som už spomenul, tento diel má už iný kabát ako jeho predchodcovia, ale Rockymu to pristane. **** ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Rocky III je podle mého dost podhodnocený film. Rocky dostal parádního soupeře v podání Mr. T, který ho nechá sáhnout si až na úplné dno. V tomto díle sledujeme Rockyho, kterého otupěla sláva a bohatství, zlenivěl a usnul na vavřínech. I tentokrát se vrací Apollo Creed ale už jako trenér a přítel. Tato obrátka o 180 stupňů v jejich vzájemném vztahu se může někomu zdát jako tisíckrát ohrané klišé, nicméně to do filmu samotného vneslo čerstvý vzduch a jenom mu to prospělo. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nejkratší a taky nejpodceňovanější díl Rockyho série. Jednoduchost a polopatická přímočarost je věc, která vadit může i nemusí, každopádně film přinesl nesmrtelná a ne tak "hvězdná" témata, jež jsou nedílnou součástí sportu: ztrátu sebedůvěry, uměle vytvořené tituly, spojenectví někdejších rivalů. Mr. T je navíc naprosto ikonický soupeř, byť mu černobílé ztvárnění jeho "hladového" charakteru trochu škodí. Jako bonus Hogan a poprvé "eye of the tiger, man". MNOHEM lepší film, než ta populární cold war sračka, která přišla po něm. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Po slušné jedničce a nastavované dvojce toho tvůrci ještě neměli dost a mermomocí museli natočit další pokračování. Největším problémem je tu pochopitelně scénář, který skutečně neví odkud brát, zač boxovat a o čem vyprávět. Na něco se nakonec přece jen přišlo a dalo by se to shrnout asi takto: Rocky se už nemůže třískat jenom s hodným Apollem, je potřeba sehnat nějakou zápornou postavu a vymyslet si záminku, která by tomu všemu dodala šťávu. Každopádně čistým filmovým zážitkem zůstávají bohužel již jen Rockyho závody s Apollem, jiné netradiční tréninkové metody a pak ty zkrácené ukázky toho, jak Rocky nebo Clubber Lang dělají fašírku z někoho ze svých soupeřů. Poslední "osudový" zápas se již tak nepovedl. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Na Pana Té jsem se těšil, ale jeho postava vyšinutého užvaněného magora může v někom těžko vyvolat sympatie. Za zmínku stojí ještě skvělá píseň Eye of the tiger (konečně jsem se jí dočkal) a Apollo na správné straně barikády. Jinak nic nového. Rockymu se moc do tréninku nechce, pak se nechá vyhecovat a zabere. Souboj probíhá podle stejného scénáře, kdy se oba pravidelně střídají v nechránění se , aby je ten druhý mohl zbušit. Odvar a recyklace již viděného... 50% ()

Galerie (99)

Zajímavosti (99)

  • Film je věnován trvalé vzpomínce na Jane Oliver, první osobní manažerku Sylvestera Stalloneho (Rocky). Jane Oliver (1929–1975) zemřela ve 46 letech na rakovinu. Stallone se vždy cítil jako dlužník za to, že mu pomohla nastartovat kariéru. (Rominator)
  • Pre film bola nahraná pieseň s názvom „You're the Best“ v podaní Joea Esposita. Ale Stallone to odmietol v prospech piesne "Eye of the Tiger" od Survivor. Pieseň "You're the Best" neskôr sa použila vo filme Karate Kid (1984). Zhodou okolností vo filme Karate Kid (1984) bola ústrednou piesňou "The Moment of Truth" práve od Survivor. (Pat.Ko)
  • V roce 2021 nabízel kalifornský aukční dům Julien's Auctions ikonické předměty z filmu Rocky III. Slavné boxerské rukavice značky Tuf-Wear, které používal Rocky (Sylvester Stallone) při zápasech, se vydražily za 32 498 amerických dolarů. Rockyho vysoké bílé boty značky Nike byly nakonec prodány za 44 448 amerických dolarů a pár žlutých bot značky Nike za 63 498 amerických dolarů. Nejvýše se však vyšplhala cena za pár hedvábných boxerských trenýrek s motivem americké vlajky, které má Rocky při slavném zápasu s Clubberem Langem (Mr. T), po němž znovu získává titul mistra světa v těžké váze. Jejich cena se vyšplhala na 203 198 amerických dolarů. (Jimmy15)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama