Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šikanovaný student vojenské akademie dostane za úkol uklízet v katakombách pod kaplí. Při svém úklidu narazí na místnost, kde je mimo jiné ukryta kniha Satanova. S pomocí počítače přivolá Satana a pomstí se všem, kdo mu činili příkoří. (JohnSmith)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Evilspeak, který začíná jako příběh o šikaně, se nakonec promění v nápaditý, originální postsatanský snímek, ve kterém hrají hlavní úlohu vepři a "compjůtry". Dočkáte se zde mnoha klasických situací z běžných satanských hororů spojených s nejmodernějšími technologiemi té doby. Brutální béčko ve výborném osmdesátkovém hávu plné krve a místy i černého humoru vás posadí na zadek a donutí vás bez mrknutí sledovat až do konce a navíc ještě silně potrápí vaší bránici. A představitel hlavního hrdiny, outsidera, snad ani nemohl být vybrán lépe. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Osemdesiatka presne podľa môjho gusta s pútavou okultnou zápletkou a perfektným masakroidným záverom. Clinta Howarda som doteraz vnímal najmä ako predstaviteľa záporných postáv, zväčša kdejakých komicky pôsobiacich pomätencov ču úchylov najhrubšieho rangu, dokonca som si ho ani nedokázal predstaviť bez jeho typickej plešiny, po pozretí Evilspeak-u som však pochopil, že on je to vlastne skvelý výrazový herec. ()

Reklama

panjosef 

všechny recenze uživatele

Zajímavý horor s originálním nápadem. Uťáplej týpek na vojenské univerzitě je šikanován ze všech stran, jak odpornými spolužáky kteří by si zasloužili nejlíp vyliskat, tak fanatickými vojáky z vedení univerzity. Náhodou ve sklepení najde knihy se starými satanistickými rituály a pomsta může začít. Film plyne relativně pomalu a volně, je jasné že se všechno stupňuje až do makabrózního finále, které je mimochodem velice povedené. Trochu krkolomná a polopatická mi přišla týpkova komunikace se satanem skrze počítač, ale proč ne. Navíc je to film z roku 1981, takže zavzpomínáme jaké to bylo když vše valilo pouze přes textové uživatelské rozhraní. Na svou dobu celkem povedenej kousek, neurazí, ale ani nijak nezvedne ze židle. 6/10 ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

ESTEBAN! Sakra, takový zajímavý a zvláštní osmdesátkový horror, se skvělou hudbou (výborný hudební motiv), zajímavými triky a neotřelými nápady, o prasatech nemluvě, a já se k němu dostanu až teď? Až je mi z toho stydno. Zajímavé uchopení démonické tématiky a výpočetní techniky. Tohle má na to, stát se kultem. ESTEBAN. I WILL RETURN! 3.5* ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První hlavní role herce a uchyláka Howarda dopadla na výbornou. Howard je typ herce kterýho když vidím tak jsem rád, má správně nechutnej výraz a už od pohledu vypadá na nechutnýho hajzla(což udajně není, prý je to veselý a hodný chlap), a já ho mám celkem rád. Ale i tak jsem se bál že neutáhne celej film sám. Ale opravdu jsem se zmýlil. On to utáhl a hrál výborně. Jen teda to není moc horor jako spíše film o šikaně která se na konci dost obrátí. Konec je jedna velká gore scéna a výborná. A ta šikana a způsoby šikany byly výborné. Nic přehnanýho a zároven jste fandily Howardovi at je všechny nakope. Příjemnej méně známej film. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Clint Howard a Don Stark sa dohodli, že sa nebudú stýkať počas natáčania filmu, aby sa udržal nepriateľský vzťah medzi ich postavami vo filme. (beso74)
  • Ve Velké Británii byl film zakázán a umístěn na seznam tzv. "Video Nasty" filmů. (hladass)

Reklama

Reklama