Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlou Eufrozínu i s králem odnesli čerti do pekla, a tak se zdá, že Markýtce a Honzovi nic nebrání ve štěstí. Jenže v pekle se vychytralá princezna vlichotí do přízně Luciperovi, a když ho oblouzní, uteče i s králem pomocí sedmimílových bot. Spojí se s Brambasem, odhodlaná zbavit Honzu trůnu. Markýtce a Honzovi se v té době narodí synáček, radost mladých rodičů však netrvá dlouho. Honza odjede s kamarády na pomoc sousednímu králi, napadenému Brambasem, a do zámku se vloudí zlá Dora. Markýtce ukradne miminko, pustí je v košíku po vodě a sestru shodí ze skály. Dítě najdou dva čerti a vezmou ho s sebou do pekla, kde se brzy stane miláčkem všech, dokonce i samotného Lucipera. Štěstí v neštěstí přeje i Markýtce. Zachrání se pádem do vody a v odlehlé jeskyni na břehu se skamarádí s dráčkem, kterého tu drží Eufrozína s Brambasem, aby z něj mohli vychovat mocnou zbraň proti nepřátelům. S jeho pomocí a pomocí dračice unikne ze spárů Eufrozíny a spěchá zachránit Honzu, kterého Dora omámila nápojem zapomnění a snaží se za něj provdat. (TV Nova)

(více)

Recenze (353)

honajz 

všechny recenze uživatele

Stále je zde pokus o výpravnost, srdečnost a kamarádství jako v prvním dílu, ale přibyl totální zmatek. Několik motivů spletených dohromady i mně jako dospělému dělalo problém, a v určité chvíli jsem nevěděl, kde celou dobu běhala Markýtka, jak dlouho trvalo, než vyrostl dráček, kde byla celou dobu služebná, kde pořád jezdil Honza, některé postavy se mi zdálo, že jsou chvílemi na dvou místech současně a jiné, že by měly být někde docela jinde, než zrovna jsou. Morávková se i díky nasvícení snaží být pořádně zlá, ale v Ordinaci v růžovce jí to mezi námi šlo líp, tam na to její herectví stačí. Gotta nemá cenu komentovat, prostě ikona, nahozená „vtipně“ do dvou zcela protikladných rolí (ono to určitě dává nějaké poučení, něco jako jin a jang). Jednání princezny Eufrozíny a jejího tatíčka jsem nechápal vůbec. Honzovi kámoši nemají vlastně co na práci, a nakonec se vše vyřeší tak nějak náhodou. A k tomu pořád výhrady z předchozího dílu - Kuklová přehrává jak stará k..va, když dojde na placení, a fakt je na tuhle roli za zenitem, a kluk buk Honza potěší snad jen 4 % diváků. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je patrný dost divný trend zaměstnávat "celebrity" místo herců. Když se ve filmu na pár sekund objeví známá osobnost, pro někoho je to možná přínosem, ale mě to připadá jako pěkná blbost. Někteří herci jsou prostě dělaní na určité role a nikdy se moc neodkloní od svého hlavního zaměření. Kdežto některí se pro určité role prostě nehodí a nikdy ani hodit nemůžou, protože jsou prostě známí z jiného filmu, a člověk se spíše zasměje, když uvidí svého oblíbeného komediálního herce v hororu, i když byl záměr režiséra úplně opačný. Proto prostě tyhle profláknutý xichty ve filmech vidět nechci. Hodí se tak leda do trapných talkshow s Novotným, nebo tak něco. Stejný trend je vidět i třeba u Kameňáku 2, a kdopak nám ho režíroval? Taky Troška, no to je ale náhoda... ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Nastavování úspěchu za každou cenu nikdy nepřináší kvalitní díla. Pro malé děti možná zábavné (hlavně malý roztomilý dráček), ale scénář i herci už za moc nestojí. Korunu tomu všemu ovšem nasadil Karel Gott, který je opravdu jedním z nejhorších "herců", který kdy byl obsazen do filmu (může si podat ruku leda tak s Mariah Carey). ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

No, nebýt herečky Sabiny Laurinové, ani na to koukat nebudu. Opět zde hraje princeznu Eufrozínu. Všechno už je předem dané, a divák už nemá o čem přemýšlet. Další díl si už nedovedu ani představit. Tento díl je opravdu uječený. Spoiler: Scéna dráčkem je taková oddechovka. Poznámka: Hláška princezny "A co mám v pekle celý den dělat? Smrdět?" 😀 / "To radši skočím z věže!" "Neblázni, tady žádnou nemají." "Tak se zblázním" "Bláznivou princeznu tu ještě neměli" 😁 Hudba 👍 Poznámka: Karel Gott 👍 Hvězdiček 1 ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nechápu zde velmi nízké hodnocení, v roce 2001 celé Česko běželo na dvojku do kina, všichni (a především děti, pro které to bylo točeno) byli nadšení, a nyní si zde hrajeme na pány kritiky, kteří prostě nemůžou pohádku dobře ohodnotit. Jediné, co mi na pohádce vadilo, byla účast Karla Gotta - to opravdu nee, jinak celkem solidní dílko. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Bylo natočeno 35 km filmu, 144 obrazů a 1200 záběrů. (M.B)
  • Na 1. MFF pro dětské filmy NADĚJE v Petrohradě (2003) získal snímek obě hlavní ceny festivalu - Grand prix a 1. cenu dětské poroty. (hippyman)
  • Počas premiéry Z pekla štěstí (1999) Karel Gott predniesol prípitok na úspech filmu a povedal, že by si rád niekedy v takej rozprávke zahral. Jeho želanie sa splnilo hneď s druhým dielom. Bol rád, že si konečne zahrá niekoho iného než seba. Pekelné scény sa nakrúcali v polovici septembra iba v noci, keď bolo asi 0 °C, ale Karel Gott, čoby Lucifer, sa nesťažoval. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)

Související novinky

Zemřel zpěvák Karel Gott

Zemřel zpěvák Karel Gott

02.10.2019

Ve věku 80 let zemřel nejznámější a nejúspěšnější český zpěvák Karel Gott. Gott se na hudební scéně pohyboval od roku 1958, kdy se přihlásil do soutěže amatérských zpěváků. Právě tady započala jeho… (více)

Reklama

Reklama