Reklama

Reklama

Anatomie života

(seriál)
Česko, 2021, 19 h 51 min (Minutáž: 51–60 min)

Scénář:

Petja Peltomaa (původní scénář), Terhi Arola (původní scénář) (více)

Hrají:

Jitka Schneiderová, Ester Geislerová, Martina Preissová, Barbora Černá, Karel Heřmánek ml., Jiří Štrébl, Jan Komínek, Ondřej Veselý, Václav Vašák (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Zbrusu nový seriál Anatomie života vypráví osobní příběhy čtyř žen – sestřiček na traumatologickém oddělení. Ty kromě profesního života spojuje i přátelství. Hrdinky jsou každá v jiném věku a každá z nich řeší témata blízká divákům své generace. Nebudou chybět ani dramatické zápletky. Hlavní hrdinky společně prožívají zklamání, bolest i vyčerpání. I k jejich životu samozřejmě patří láska, radost a úspěch, a i na to se mohou diváci těšit. Seriál se odehrává převážně v adrenalinovém prostředí oddělení traumatologie, je tedy nejen plný napětí a specifického humoru, ale velmi důležitou roli v něm hrají také silné emoce. Přitom se nevyhýbá ani eticky kontroverzním tématům, která popisuje z různých úhlů rozdílným pohledem všech zúčastněných. Kromě dlouhodobých dějových linek čtyř sestřiček se v každém díle odehrají dva výrazné epizodní medicínské případy. V Anatomii života se zrcadlí aktuální sociální témata. Jde zejména o vyváženost osobního a pracovního života. A problémy spojené s péčí o dítě osamělým rodičem. V rámci nemocnice jsou lékaři i sestry často postaveni před závažná dilemata a hledají hranici mezi individuální, profesní a obecně morální zodpovědností. Snaží se pojmenovat a nalézt prostřednictvím jednotlivých případů taková řešení, která by byla eticky správná a spravedlivá. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (3)

Anatomie života (2021) 

Dala by se hrát hra "najdi deset rozdílů"  a mezi originálem Sylke , slovenskými Sestričkami a českou Anatomií, která se nejmenuje Sestřičky jen proto, že ten název ukradla Nově Prima se svým nastavovaným Modrým kódem. Výsledkem je tupá kopie včetně účesů hlavních hrdinů, takže porovnávat se dají jen herecké výkony. Mám rád duo Geislerovic ale tady jim ty role nesedly, taková neznámá Kristína Madárová je daleko přesvědčivější ve slovenské verzi, než Ester, která působí utahaně. Barbora Černá je milý objev, ale na Svarinskou nemá. Snad jen Heřmánek a Schneiderová jsou rovnocení.  Česká verze má větší rozpočet, stejného režiséra, ale asi je to tím, že pokud takový seriál přistane na slovenském trhu, kde není předoktorováno v hlavním vysílacím čase, tak to působí nějak líp, zatímco tady Anatomie okamžitě spadla mezi těmi všemi ordinacemi a kódy někam do nezajímavosti.  Víc hvězd nedám za to, že začínám být alergický na seriály dělané dle licence tak kopírovaně stejně, že se zamýšlím vůbec nad nějakou hrdostí největší soukromé televize, že není schopná jít do vlastních projektů. ()

Srdce v oblacích (2021) (E01) 

Tak jsem zkusil první díl tajné zbraně Tv Nova proti všem zlým konkurenčním seriálům ostatních televizí a dostal jsem snad míň než to málo, co jsem čekal. Na počátku byl finský seriál Syke, pak slovenský seriál Sestřičky, který se mi zdál mírně nadprůměrný v kategorii doktorské seriály z hlavního vysílacího času a teď česká verze. Nebudu skuhrat nad licenčními seriály, ale já vlastně musím. Udělat něco dle licence budiž, ale to že je to prakticky jako absolutní kopie od scénáře, oblečení a dokonce účesů - to je jako na srazu dvojníků, když si člověk pustí českou a slovenskou verzi vedle sebe - to je prostě špatně. Když si pustím Poldu s Matáskem a porovnám s německou předlohou, tak ta česká verze je prostě originál inspirovaný mustrem německého scénáře, ikdyž od třetí řady to podle mne jede hodně autorskou věc, což dokážu aspoň trochu ocenit. Ale udělat hloupou kopii od A do Z .... já tomu asi nerozumím. ... kde jsou ty časy, kdy se Nova pouštěla do vlastních projektů jako Expozitura, chce se mi zvolat zlatá Policie Modrava. Jako já na Novu v hlavním vysílacím čase nekoukám, takže rozhodující masa důchodců s pětilitrem v kapse určí, zda to bude úspěšný seriál, ale já tenhle seriál odepisuju. Jedna hvězda za obsazení, ale jinak naprostý pohrdavý despekt k rezignaci a zbabělosti jít do něčeho vlastního. Už se mi začíná stýskat po Ordinaci, to byl důstojný terč mého antivkusu. ()

Moje duše, moje krev (2021) (E05) 

Když Nova zničehonic dává v jeden den dva díly svojí hitovky, znamená to, že ten seriál jde do kopru, nebo že inzerenti chtějí platit velké sumy dvakrát za večer jaká je to pecka? ()

Reklama

Reklama