Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

James Cagney jako drsňák, který se z bezvýznamného zabijáka vypracuje na prominentního gangstera. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Topco 

všechny recenze uživatele

Jeden zo zakladateľov gangsterského filmu! Verejný nepriateľ upriamuje pozornosť na kontrast morálok dvoch blízkych mužov / bratov: jedného „poctiváka“, druhého gangstra. Zároveň predstavuje nástup jedného hereckého velikána - Jamesa Cagneyho, ktorý sa v tomto žánri udomácnil a najmä vďaka jeho Tomovi Powersovi sa stal hereckou ikonou raných gangsteriek._________ Z obavy, že si publikum mafiána zamiluje ako sympatickú postavu, ale predovšetkým z obavy pred Produkčným (tzv. Haysovým) kódexom, museli štúdia pristúpiť k nasledujúcim krokom. Na samotnom začiatku filmu je uvedené: „Cieľom tvorcov je čestne zobraziť udalosti, ktoré sa dnes odohrávajú v určitej sfére amerického života a nie glorifikovať chuligánov či zločincov.“ Zásahy štúdia sa odrazili aj v zobrazovaní násilia, odohrávajúceho sa vo filme vždy mimo obraz. 10/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ma to svih, atmosku a najma super Cagneyho. Zaklady zanru sa tu este iba stavali, takze to nie uplne dokonale ako napr. Roaring Twenties. Aj tak vsak vytiahnem plne hodnotenie, kvoli fantastickej dejovej linke s matkou. O jej vztahu k svojmu babatku, z ktoreho vyrastol psychopat, nemilostdny vrah a gauner, no pre nu je stale je mily chlapcek, by som si kludne pozrel cely film. 10/10 ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo slabé. Bez překvapení, napětí, originality.. Jasně, tady žánr gangsterského filmu v podstatě začínal, ale to je mi v dnešní době ukradené, mám hodnotit film jako takový a ten na mě působí dost vyčpele.. Pokud tedy vůbec někdy nebyl. Asi po desti minutách mě to přestalo bavit a celou hodinu a dvacet minut jsem přemýšlel, jestli to nemám vypnout. Konec s předáním Jamesovy mrtvoly je fajn, ale jinak.. marno psát. Zhlédnout jen pokud chcete vidět ,,1001 filmů, které musíte vidět než umřete" a tenhle vám chybí. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Moc dobrá gangsterka, skvěle obsazená. Hlavně James Cagney je skvělý herec a v tomto filmu zahrál Toma Powerse senzačně. Režie se vyvedla (málo viditelného násilí), scénář na úrovni. Herci ve vedlejšich rolích moc nepřehrávají, určitě lepší než "Malý Caesar" - za 5*. Komentář napsán 19.11. ve 14:52 (2008) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, co se nepovedlo snímku "Malý Cézar", to dokázal snímek "Veřejný nepřítel". Tohle je skutečně první pořádný mafiánský snímek, kde se setkáváme s krutostí, vyhrocenými emocemi, úmrtími a samozřejmě i tragickými osudy. I když také tento snímek má svoje hluchá místa, celkově se jedná o velmi silnou podívanou, která postupně graduje do svého, možná trochu očekávaného, konce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (14)

  • Scéna, ve které Tom (James Cagney) zastřelí koně, byla založena na skutečném incidentu. (Monco)

Reklama

Reklama