Reklama

Reklama

Nabídka

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 9 h 41 min (Minutáž: 51–69 min)

Epizody(10)

Filmový a televizní producent Albert S. Ruddy se spolu s Francisem Fordem Coppolou v roce 1972 pouštějí do natáčení filmu Kmotr, a to navzdory četným produkčním neúspěchům a střetům s italsko-americkou mafií. (SkyShowtime)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

rowdys 

všechny recenze uživatele

The Offer je dejovo tak vyzivny, ze divaka tato kaloricka bomba okamzite vtiahne az tak hlboko, ze si po par castiach sam pripada ako studio exec. Pecka roka pre kazdeho film buffa, ktory sa vie okrem mafianskych tropes nadchnut aj pre hollywoodske intrigy a politikarcenie, nad ktorymi by pozdvihla obocie aj zelezna Nikki Finke. Vsadepritomne dobove odkazy a pozmurknutia vas nakrmia tonou trivie a casting director by mal dostat tucny vianocny bonus, lebo najst napriklad Pacina alebo Branda, ktori su takmer na nerozoznanie, muselo dat zabrat. Jediny, koho som im nezozral bol Sinatra. Bez akychkolvek pochybnosti davam plny kotol a nedockavo cakam na The Big Goodbye o vzniku Chinatown. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Skvělý, tohle je prostě skvělý, všechno se povedlo, herecký ansámbl nesmírně sympatický, zejména tedy pánové Miles Teller jako Al Ruddy a Matthew Goode v roli šéfa studia.. Příběh o natáčení filmu Kmotr je poutavý, zajímavý, místy strhující (např. obsazení Al Pacina nebo střet s mafií).. Přijala jsem tuto sérii jako poctu tvořivým a nespoutaným umělcům, kteří nechtějí a možná ani neumějí být svázaní pravidly či zažitými postupy.. Krásný zážitek, plná palba.. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Seriálová dokonalost. Decentní a s úctou k autorům vytvořený pohled na to "jak natočili Kmotra". Neuvěřitelné momenty, zajímavé postavy, propletenost vztahů a velmi dobří herci často i v netypických rolích. Kdysi jsem byl v ateliérech Paramountu a z filmu je strašně cítit ta atmosféra kreativního filmového prostředí, které bojuje o své místo v záři reflektorů. Kdo alespoň víte, že Kmotr existoval, dejte si první film, pak tuhle sérii a pak znovu film. Kontext patří k umění. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Kmotr je pro mě mistrovským dílem, naprosto dokonalým filmem, který by měl dle mého názoru vidět každý filmový fanoušek, aby zjistili, jak se to správně dělá. Seriál byl tedy pro mě must see a jsem z něho nadšená. Herecké obsazení naprosto skvělé. Překvapilo mě kolik věcí museli tvůrci řešit, aby se film vůbec natočil. Představa, že by Al Pacino v Kmotrovi nehrál je pro mě naprosto nemyslitelná a překvapilo mě, že se tak proti němu stavěli. Zkušební scéna rodinné večeře mě naprosto odrovnala a považuji jí za nejlepší scénu z celéhé seriálu, měla jsem husinu po celém těle. Místy mi ale přišlo, že má seriál trochu pomalejší tempo a nelíbilo se mi, že docela zazdili linku s Ribisem, takže jsme se o něm už moc nedozvěděli, ale jinak super. 4,5. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Příběh Kmotra je spanilá jízda, parádní ve všech klasických směrech a moje neomezená slovní zásoba nestačí na adekvátní superlativa. Nádherný seriál, vypiplaný, vydřený, v každém punktu vymazlený, za mě lahůdka, která mě přibila do křesla a probudila ve mně, co pomalu skomíralo, tedy naději, že i dnes někdo dokáže natočit přesně to, proč mi svět filmu kdysi učaroval. Pokud bych měla vyzdvihnout jednotlivé aktéry, musela bych zmínit nejspíš všechny, vyberu tedy namátkou famózní Juno Temple, kterou bych si vzala nejraději domů, úžasná to dáma v perfektní roli, a co předvedl Giovanni Ribisi? Tož tak to byl klobouček. Okouzlující bylo duo čmáralistů neustále se ládujících u bazénu z cateringu od firmy Hrnečku, vař!, Dana Foglera miluju! A Goode s whiplashákem taky neměli chybu. Technikálie stran výpravy, světla, kamery, kostýmů, masek, brilantního scénáře, vymakané režie, kvalitních dialogů, překrásného příběhu, a taky, že se nikam nechvátalo, čehož si nesmírně vážím, ale co… Já si přišla na svoje, více k tomu klavírovat netřeba. Kvalitní pocta geniálním tvůrcům filmů. ()

Galerie (199)

Zajímavosti (21)

  • Francoise (Nora Arnezeder) v jedné scéně naráží na stanovisko Irska vůči 2. světové válce. Irsko opravdu odmítalo uznat tuto světovou rozepři a nazývalo ji „výjimečným stavem“. Z tohoto důvodu nepodpořilo žádnou ze spojeneckých zemí. (HellFire)
  • V epizóde sa niekoľkokrát spomína scenár k filmu Čínska štvrť (1974), oceneného mnohými cenami, pretože je to všeobecne považovaný za jeden z najlepších scenárov všetkých čias. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2022

Ke konci roku opět nastal čas na pravidelnou bilanci toho nejlepšího, co na poli kinematografie letos vzniklo. Vybraní uživatelé se v předchozím příspěvku již podělili o svá osobní doporučení na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Miles Teller míří mezi mafiány

Miles Teller míří mezi mafiány

30.05.2021

Herec Miles Teller oficiálně nahrazuje odchodivšího Armieho Hammera v chystané minisérii The Offer na streamovací službě Paramount+. Ztvární postavu producenta Ala Ruddyho, který pomáhal režisérovi… (více)

Reklama

Reklama