Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování sci-fi klasiky se znovu setkáváme s excentrickým doktorem Brownem, který tentokrát posílá teenagera Martyho do budoucnosti. Konkrétně na den přesně do 21. řijna 2015, kdy má Marty zachránit svoje vlastní dítě před zatčením. Zase se ale něco zvrtne. Zákeřný stárnoucí Biff Tannen ukradne Delorean a přenese se v něm do svého mládí, čímž vytvoří alternativní realitu a je co napravovat. (Pannonia Ent.)

(více)

Recenze (743)

Falko 

všechny recenze uživatele

Dvojka v nicom nezaostava za jednotkou. Opät dokonale premysleny scenar, tentokrat mozno o trosku komplikovanejsi, ale opät som sa nasmial. Pacil sa mi navrat do roku 1955, ktory sa odohraval aj v jednotke, pretoze Marty tu mohol stretnut sameho seba, len tentokrat tu slo o nieco ine... 11.08.2009 _______ Michael J. Fox - (Marty McFly / Marty McFly Jr / Marlene McFly) +++ Christopher Lloyd - (Dr. Emmett Brown) +++ Thomas F. Wilson - (Biff Tannen / Griff Tannen) +++ Lea Thompson - (Lorraine) +++ Jeffrey Wissman - (George McFly) +++ Elisabeth Shue - (Jennifer Parker / Jennifer McFly) +++ Billy Zane - (Match) +++ Produkcia: Steven Spielberg, Kathleen Kennedy, Frank Marshall, Bob Gale +++ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Úspěšné pokračování prvního dílu. Tentokrát se posouváme v úvodu filmu do roku 2015, kde můžeme vidět vynálezy moderní doby a také jednu narážku na Spielbergovi Čelisti, abychom se vrátili do současnosti a pak ještě do minulosti, do roku 1955, protože naši hrdinové zjistí, že je cosi špatně. Že je to trochu komplikované? Ano je. První díl měl zcela jasnou a přímočarou dějovou linii, což o dvojce neplatí. Má sice propracovanější scénář, ale divák se místy může ztrácet v ději, protože ten se na něj valí kosmickou rychlostí. Opět výborní Fox i Lloyd, pěkné triky a Silvestriho hudba. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Pre mňa asi najslabšia časť, (nielen) Marty sa príliš často správa ako nemožný hrdina slapstickovej grotesky. Možno si to žiadala doba, cieľový divák alebo štúdio... ale u mňa to veľmi nerezonuje. Zvyšok štandardne dobrý, zábavný aj originálny. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Návrat do budúcnosti 2" výborne vystihol uživateľ Mr.Apache vo svojom komentáry ku prvej časti. Napísal, že ďaľšie dva snímky sú už len umelo predlžovaným diváckym orgazmom. Súhlasím. Moje nadšenie z pôvodného filmu ďalej naplno pokračovalo pri sledovaní tohto parádneho pokračovania. Príbeh priamo nadväzuje na svojho predchodcu. Lenže situácia sa ešte viacej skomplikovala. Tento krát bude treba nie len zariadiť potrebné záležitosti v roku 2015, ale nakoniec sa ešte vrátiť späť na maturitný večierok do kľúčového roku 1955. Pre mňa je to stále päť hviezdičková záležitosť. ***** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s jedničkou je druhý Návrat do budoucnosti více barvitější a dějově zapeklitější, ale shází mu svěžest a naopak přebývá počet odkazů na minulý díl a počet kliček při tahu na bránu. Mimo to je zajímavé, jak má tento snímek později velkoformátového režiséra jednoduchou mizanscénu. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

O kousíček horší než jednička ( podle mne ), ale i tak si film zaslouží 5 hvězd. Velmi zajímavé je, když vidíte části z prvního dílu z jiného úhlu. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Perfektně promyšlené a propletené, co jen k tomu dodat. Též je zajímavé vidět, jak si v té době představovali budoucnost, tomu se můžeme jen pousmát. Celkově suprový příběh, napínavý, zábavný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z trilogie, ale pořád pecka a hlavně napínavé. Co mi vadilo nejvíce bylo pár skřípavých scének a občas podivná stylizace. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie pokračovanie, aj keď nie o moc, ale z pohľadu našej generácie zaujímavý výlet do našej doby a roku 2015, čo trochu "sklame", pretože nemáme v bundách zabudované sušičky, lietajúce skateboardy ani autá na nebi, aj keď lietajúce autá už prišly. (kto by kedy povedal, že s ním prídu práve Slováci) ) . Príbehovo pestré a divoké a dejová linka s Biffom a jeho ukradnutým Almanachom 1950-2000 je výborná. Návrat do 50-tych rokov opäť potešil. 80%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

samozrejme už menej originálne než prvý diel ale Zemeckis stále chŕli nápadmi a dych mu nedojde.To satalo až v tretej časti ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl na mě působí temnějším dojmem a já si jej nikdy tolik nezamiloval jako oddechovou jedničku. Hrátek s časem je zde podstatně nejvíc v celé sérii a tak cestujeme z roku 1985 do roku 2015 a pak zase do alternativního roku 1985, aby nakonec naše postavy udělaly pořádek v 1955 a tedy se vrátili k událostem, které proběhly v prvním díle. Druhý díl nám ukazuje svůj pohled na budoucnost a tak zde máme samozavazovací tkaničky, lítací prkno nebo vzdušné dálnice. Maskéři se tentokráte činili a Michael J. Fox si střihnul projistotu celou svoji rodinu. Almanach se sportovními výsledky prostě udělá slušnou paseku, kterou musí naši dva hrdinové zavčasu vyřešit. 85% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Absolutní ztřeštěnost, hyperaktivita, tuny nápadů kašlajících na otázky logiky, geniálně pošukoidní Christopher Lloyd, věčně vyjevený Michael J. Fox a především nekonečná zábava. Podruhé. Narozdíl od zbylých dílů mi tu chybí jistá střídmost - ačkoliv šílená a logikou pohrdající je celá trilogie, dvojka se občas pere s mezemi, za nimiž už zábava upadá do mírně přetažené křeče. Na druhou stranu, z celé série je opravdu spolehlivě nejextrémnější. Tentokrát jen za 4. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Dvojku mám z celé série asi nejradši. Marty je tu fakt drsný frajer a létající skejt by si doma přál snad každý. Navíc Mártyho holka je opravdu kočka. ***Věděli jste, že: Režisér Robert Zemeckis ve své době rozšířil fámu, že létající skateboardy opravdu existují a že fungují na magnetický pohon. V příštích týdnech skejťáci z celé Ameriky zavařili telefoní linky firma Mattel, jejíž logo bylo v rámci producent placementu na skateboardech. V Mattelu záhy vzdali snahu vysvětlovat pravdu a volajícím tvrdili, že kvůli žalobě smějí rozjet produkci až roku 2015. No, třeba se máme na co těšit;) *** ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Back to the Future 2, je rozhodně lepší než jednička. Je to proto, že je nacpaný nápady, zvraty a díky poměrně častějším časovým změnám je strhující natolik, že divák ani nemá prostor k přemýšelní nad případnými nedostatky. Zemeckis dokázal udržet vysokou úroveň zábavnosti po celý film a v záběru ji ještě vygradovat nášlápnutým finále. Pasáž v budoucnosti je přesně taková, jakou od podbného sci-fi požaduji, exploze designových a technologických nápadů. Prostřední pasáž zase k dokonalosti dotahuje motiv ovlvňování dějin a závěr v sobě má to nejlepší z jedničky na druhou. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Všechny tři díly jsou podle mě stejně výborné. Tato trilogie nám nabízí skvěle provázanou podívanou. Humor, herci a hlavně časové posloupnosti jsou výtečné a nabízí nevšední zážitek. 85% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Komentář chci napsat v symbolické datum 21.10. 2015, i když v tento den film trochu expiruje, tak ze svého kouzla a humoru neztratí. Minimálně je to další "dvojka" která snese porovnaní s jedničkou. Marty McFly a Emmett Brown jsou sympaťáci a jejich příběh Robert Zemeckis vypraví laskavým způsobem a cestovaní časem tu díky humoru nepůsobí depresívně. Oceňuji akci ČSFD, Pannonia Entertainment, Premiere Cinemas Praha Hostivař k tomuto datu. Ode mne by si tento film zasloužil lepší komentář. Chtěli by jste mít Delorean? ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Perfektní pokračování prvního dílu. Není to již sice novátorské a originální, ale přesto Návrat do budoucnosti II opět přitáhne divákovu pozornost a pobaví ho celou řadou scén. Na plný počet hvězdiček to aktuálně nevidím, neboť se mi příběh zdál již příliš překombinovaný. ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Kouzlo téhle báječné trilogie mimo jiné spočívá v tom, jak si pro sebe dokázala stvořit zcela soběstačný svět plný vlastních pravidel, symbolů a hlášek. Povědomé scény ve stále nových aranžmá vyvolávají krásně důvěrný pocit sounáležitosti diváka s filmovými hrdiny. Člověk se u těch filmů klidně může tetelit jak čtyřleté dítě co se po desáté dívá na svůj oblíbený večerníček a je unešené z toho že ví jak to bude dál :-) Je tak snadné tomu propadnout. ()

Související novinky

Českem pojede legendární DeLorean

Českem pojede legendární DeLorean

18.10.2015

Když se řekne cestování v čase, vybaví se spoustě lidí auto z filmů Návrat do budoucnosti. DeLorean je ocelově šedý kovový stroj, kterého se vyrobilo jen přibližně 8,5 tisíce kusů, a z toho jeden… (více)

Reklama

Reklama