Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp je film, ktorý vďaka svojej nekonečnej dĺžke uvidíte asi iba raz. Ako ja. Bol som síce spokojný, ale po dopozeraní aj dosť vyčerpaný. Bolo to už dosť dávno, ale kvôli "viac k veci" komentáru skutočne nevládzem si ho pozrieť znova, aj keď chodí dokola na MGM. Keď si pozrieme Costnerovu filmografiu od Tanca s vlkmi do roku 1994, tak vidíme samý skvost za druhým. Je mi dosť ľúto, že si toto tempo neudržal. VIDENÉ ZNOVA: Tak tie obávané tri hodiny ubehli ako voda a to sa mi už dlho pri filme, uvedenom v televízii, nestalo. Wyatt nie je vykreslený ako rozprávkovo kladný hrdina, má aj svoje chyby a aj chyby väčšie a nemusí byť napriek svojmu šarmu každej diváčke sympatický a má to svoje konkrétne dôvody. Čím ďalej, tým tu máme viac mŕtvol, viac drsnosti a filmu to tak po trochu patetickom úvode svedčí viac. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od předchozích filmů zabývajících se Earpovým působením v Dodge City a Tombstonu (Můj miláček Klementina, Přestřelka v O.K. Corralu, Tombstone) se Wyatt Earp věnuje především hlavní postavě a její proměně z bezstarostného mladíka v zahořklého a brutálního, nicméně čestného ochránce zákona. Lawrence Kasdan si dobrého dialogu cení víc než akčních pasáží, takže někomu může snímek připadat roztahaný, mě ale jednotlivé rodinné hádky a citové problémy hlavních hrdinů neskutečně bavily. Není také bez zajímavosti, že zatímco ústřední přestřelka funguje v již zmíněných westernech jako dramatické vyvrcholení, zde působí jako příčina dalšího umírání a utrpení. A abych nezapomněl, Dennis Quaid je vedle Kirka Douglase nejlepším filmovým Docem Hollidayem všech dob. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Western ? Proč western ? Vždyť se jedná o trochu upravený životopisný film. Watt Earp byl skutečnou postavou 19.století na "divokém západě". Kevin COSTNER se této postavy zhostil velmi dobře. Earp byl vynikající střelec, ale nebyl to zabiják. V dějinách Ameriky na počátku osídlování západu hrál velmi důležitou roli a je kladně historiky hodnocen. Film je ovšem zbytečně dlouhý, některé scény by se daly i vystřihnout, protože nejsou až tak důležité pro pochopení děje a postavy Wyatta Earpa. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Neskutečně dlouhé a občas zdaleka ne zábavné a ani zajímavé. A to jedním dechem dodávám, že se radši podívám na film o hodinu delší, když je tam postava i děj vykreslený tak, jak si zaslouží. Když si vzpomenu na Krajinu střelců, kde bych si klidně dal dalších 30 minut, tak zde to bylo naopak a já se kolikrát přístihl, že se dívám, kolik je do konce. Tím má kritika musí ale končit. Jedná se o klasickou, poctivou filmařinu. Herci jsou dobří a výbornému Kevinovi zdatně sekundují. Navíc občas potěší známá tvář v malé roličce. Děj až na pár výjimek v klidu cupitá a vy netrpělivě čekáte na Wyattovo účtování. Potěší i při titulcích něco o tom jak zbylé osazenstvo dožilo. Chvíli jsem se bál, ale nakonec se Kevin k těm čtyřem, ano musím to říct, dobelhal. 70 procent. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Westernový velkofilm o jedné z nejznámějších postav Divokého západu. Příběh Wyatta Earpa byl zfilmován již nekolikrát a ať už přímo jeho nebo Doca Hollidaye ztvárnili v minulosti takoví velikáni, jako např. Burt Lancaster a Kirk Douglas nebo Henry Fonda. Kevin Costner potvrdil své herecké kvality a je pravděpodobně nejznámějším nebo nejikoničtějším Earpem v dosavadní kinematografii, což je možná dáno také samotným názvem snímku, ale také pompézností, s níž je Kasdanův film pojat. Na můj vkus je však až příliš rozvláčný, ovšem u životopisného počinu, který se snaží zachytit život tak slavné osobnosti od jejího dětství až po stáří a seznámíme se tak s jeho otcem (skvělý Hackman) či první láskou a ženou, je to poměrně pochopitelné, obzvlášť, když se zaměřuje nejen na slavné události typu O.K. Corral, ale velikou pozornost věnuje samotné osobě Earpa a jeho vývoji, tudíž tu nechybí vášeň, emoce, ale pochopitelně akce nasáklá krví. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Natáčení snímku Tombstone probíhalo ve stejnou dobu nedaleko a štáb vykoupil veškeré dobové oblečení v oblasti. Šaty pro tento film se tedy musely dovézt až z Evropy, což zpozdilo natáčení. (liquido26)
  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)
  • Earpův šestiraňák byl zapůjčen Earpovým muzeem po dobu natáčení a objeví se v několika záběrech. (liquido26)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama