Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na přání otce se rodina Earpových stěhuje z Missouri do Kalifornie. Cestou poznávají Divoký západ a jeho drsné zákony. Syn Wyatt studuje práva. Je to mladík, který se vyhýbá násilí. Odjíždí z Kalifornie za svou dívkou, kterou miluje, a ožení se. Ona během těhotenství zemře na tyfus a Wyatt ze zoufalství zapálí dům. Stane se z něj opilec, krade, přepadává lidi, naučí se zabíjet, dostane se do vězení a jen o vlásek unikne oprátce, protože jeho dědeček za něj složil kauci a nechal ho utéct. Od té doby Wyattovi začne nový život. Stane se lovcem bizonů, krupiérem v kasinu, pak zástupcem šerifa v malém městě. Šerif z blízkého Dodge City ho přesvědčí, aby mu pomohl chránit zákon. Wyatt s sebou vezme své přátele a bratra. Začnou prosazovat nové zákony, ale to se lidem v městečku nelíbí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zivotopisny film o Wyattovi Earpovi, ktory sa rozhodne nevenuje len tej slavnej prestrelke pri O. K. Corral, ale snazi sa podat Earpov pribeh komplexne. Pokial sa nevypichne v pribehu nejaka linia, ktoru by film cely cas sledoval, tak je aj 183 minut na kvalitny zivotopis malo a to je pripad aj tohto filmu. Cela cast, ktora predchadza slavnej prestrelke by mohla mat o hodinu viac alebo menej a na vyzneni filmu by sa nic nezmenilo, kedze ju tvoria tuctove epizodky z Earpovho zivota. Kedze su podane dost skratkovito, tak ziadna nich sama o sebe prilis nestrhne. A napriek stedrej stopazi nema az na par vynimiek prilis moznosti vyniknut ani hviezdne herecke obsadenie. Jednym z nich je Dennis Quaid ako vychudnuty drsniak s ironickymi poznamkami Doc Holliday a druhym Costner ako Wyatt Earp, ktoreho sa tu nesnazi vykreslit ako bezchybneho hrdinu ale vdaka viacerym krutym epizodkam vyznie ako nesympaticky tvrdohlavec, ktory si robil co pokladal za spravne, bez ohladu na nazor druhych. Myslim, ze to je hlavny dôvod preco tento roztahany a miestami nezazivny film s nesympatickym hrdinom u divakov neuspel. Mna tiez nenadchol, ale za stratu casu ho nepovazujem. Este lepsie by ten namet vynikol, keby vznikol neskôr v produkcii HBO ako 10dielna miniseria. 6/10. Z filmov venujucich sa prestrelke pri O.K. Corral u mna nadalej vladne Gunfight at the O.K. Corral s Burtom Lancasterom. Sice nie je extra verny skutocnym udalostiam, ale rozhodne je najstrhujucejsi. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tak sem si během dvou dnů zaplnil dvě mezery ve vzdělání ohledně historie kolem Wyatta Earpa, a musim říct, že konkurenční Tombstone mě nadchlo víc. Todle taky nebylo špatný, ale ty tři hodiny byly až moc. Ale už proto, že mi to zabralo takový času, se mi tři hvězdy dávat nechtěj. Ale pokud si něco dát znovu, tak raději Tombstone než todle. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne povedenej western, kde ani nejak zvlast i pres misty pomalejsi tempo nevadi trihodinova delka. Film se zabira prakticky celym Wyattovo zivotem, od detstvi az po dobu, kdy uz nebyl serifem, ale az uplne do smrti to tu zpracovany neni, coz se neni ale co divit, kdyz se dozil 80 let, takze konec je jen uzavrenej textovejma informacema. Kdyz pominu uplny detstvi, tak vse ostatni hraje Costner a zvlada jak mladyho, lehce naivniho a spokojenyho manzela, kterej miluje zenu a hrabe se v zahonku, pres vaguse, ozralu a lupice az po nejslavnejsiho a vecne zamracenyho serifa vsech dob. Akorat mi prislo, ze je tu trosku prehnany, jak kazdej furt Wyatta s necim otravoval a i kdyz udrzoval poradek a byl to vcelku slusnak, tak ho furt kde kdo kritizoval. Taky je skoda, ze za tri hodiny, tu prakticky neni zadna vetsi prestrelka, rvacka a podobne a nejzasadnejsi rezba u O.K Corralu je odbyta ubohou minutovou prestrelkou. Takze pak clovek nak zvlast ani netusi, proc ze je Wyatt takova legenda a o nejakejch jeho velkejch skutcich se tu spis jen mluvi. Na druhou stranu musim rict, ze tu absenci prestrelek sem si uvedomil az po skonceni film a film i bez toho nijak nenudi, taky diky hercum, coz je docela hvezdna sestava obsahujici jmena jako Hackman, Madsen a Pullman, ale mym favoritem, kterej prekonava i samotnyho Costnera je vyhublej, pobledlej a vecne chrchlajici zabijak Dennise Quaida, jehoz to je jedna z nej roli, takze celkove slabsich 5*. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Title ,2. Home From The War ,3. Going To Town ,4. The Wagon Chase ,5. Mattie Wants Children ,6. Railroad ,7. Nicholas Springs Wyatt ,8. Is That Your Hat? ,9. The Wedding ,10. Stillwell Makes Bail ,11. It All Ends Now ,12. Urilla Dies ,13. Tell Me About Missouri ,14. The Night Before ,15. O.K. Corral ,16. Down By The River ,17. Kill 'Em All ,18. Dodge City ,19. Leaving Dodge ,20. Indian Charlie ,21. We Stayed Too Long ,22. Winter To Spring ,23. It Happened That Way , ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že ta pravá láska přichází jen jednou v životě (Urilla) a že pokud nedopadne dobře (nebo skončí příliš brzy), žádné další ženě už nejste schopni dát 100 %, což, pokud to ta žena nepochopí (Mattie), přinese jen problémy. Teprve dlouhý čas ohladí bolest a může přijít něco nového (Jossie)...a když partneři nemají přehnaná očekávání, tak i pěkného. Nejpravdivější okamžiky: dialog Wyatta a Urilly, když se společně rýpou v hlíně na zahrádce...a ještě replika: "Podívejte, pane, už několik let mám hodně špatnou náladu, takže bych ocenil, kdybyste mě nechal na pokoji." Když zjistíte, že už nemáte co ztratit, opravdu se může stát, že vás do konce života žádná "kulka neškrábne". ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Původně se mělo jednat o šestihodinovou minisérii. (liquido26)
  • Natáčení snímku Tombstone probíhalo ve stejnou dobu nedaleko a štáb vykoupil veškeré dobové oblečení v oblasti. Šaty pro tento film se tedy musely dovézt až z Evropy, což zpozdilo natáčení. (liquido26)
  • Film existuje ve 3 verzích sestřihu: sestříhaná verze – 183 minut, 2dílná nesestříhaná DVD verze – 191 minut a speciální VHS verze – 212 minut. (Meli_854)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Costnerova malá velká válka

Costnerova malá velká válka

14.02.2010

Nějakou dobu o něm nebylo slyšet. Tanečník s vlky se však vrací na scénu, a opět ve filmu, který hodlá i sám režírovat. Nikoho asi nepřekvapí, že akční dobrodružství A Little War of Our Own bude… (více)

Reklama

Reklama